Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

I přes možná příliš rychlý začátek, kdy je divák rovnou hozen do víru událostí, je pilotní díl Ripper Street velice podařenou záležitostí. Atmosféra parádní a ústřední herecké trio patřičně charismatické, aby vás hned od prvního dílu mělo zaháčkované. Pilot - 90% Na téhle stylové krimi jsem se stala závislou velmi rychle a už se těším na další sérii. 1. série - 90% Druhá řada i přes pár maličko slabších dílů opět nabídla propracovaný příběh a ještě více nutila k zamyšlení nad onou tenkou hranicí mezi dobrem a zlem. Kam až může dobrý člověk bojující proti nespravedlnosti a násilí zajít, aniž by se dostal na stejnou úroveň jako ti, kterým se snaží postavit, zatímco obětuje tomuto boji s větrnými mlýny prakticky vše. V tomto ohledu je finále druhé série neuvěřitelně intenzivní. Obrovská škoda, že BBC kvůli menší sledovanosti seriál ruší, ale pořád je tu ještě naděje, že třetí série nakonec bude realizována jinou společností. Nezbývá než doufat. (Nakonec vše dobře dopadlo, Amazon seriál koupil.) 2. série - 90% Třetí řada měla náběh na nejlepší sezónu vůbec, ale pak se bohužel děj kvůli návratu k jisté starší zápletce poněkud rozmělnil, aby ovšem v závěru zase nabral grády a vše do sebe krásně zapadlo. 3. série - 90 % --- Nejoblíbenější postava: Edmund Reid (Matthew Macfadyen) ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bála (a stále bojím), že to bude další záležitost popularizující Jacka Rozparovače, protože po přečtění Mooreova Z pekla jsem pro takový materiál nějak ztratila pochopení. Nicméně se tak naštěstí neděje - alepoň v pilotu, a podle upoutávky snad ani v dalším díle - a Rozparovač tu visí jen jako ošklivý stín z minulosti. Začátek vypadá velmi dobře - atmosféra, zajímavě vybraní herci, kostýmy, využití tehdy revolučních vynálezů (první film, telegraf - velmi doufám, že tohle bude jedna z věcí, na které bude seriál stát, protože tyhle téměř 'naučné' sondy ohledně vynálezů jsou mi velmi příjemné). Snad se časem vyladí detaily (nehudba, ze střihu a pár záběrů kamery mě bolely oči a líčení některých ženských postav bylo příliš současné a dokonalé + zoubky jak perličky!). Uvidíme, kam se to vydá, zatím to vypadá na lehce nadprůměrnou atmosférickou kriminálku. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál, ktorý má všetko to, čo by podľa mňa správny seriál mal mať. Vzťahy, napätie, tajomstvá a zaujímavý vývoj, dávajúci priestor pre uvažovanie a ďalší rozvoj jeho potenciálu. Hneď v počiatkoch ma očaril najmä vizuál a výprava odohrávajúca sa vo viktoriánskom Anglicku s krásnymi dobovými freskami danej éry. Najviac ma však fascinovalo to úžasné a veľmi premyslené zasadenie skutočných postáv a príbehov do deja, ktoré ešte viac podtrhávali jeho dobovú uveriteľnosť a veľmi zaujímavým spôsobom nám ukázali život, názory a postoje ľudí v danej dobe. Takže okrem kriminálnych zápletiek sa pre mňa stal aj štúdiou doby a ľudí, čo je hodnota, ktorú pri filmoch či seriáloch dokážem najviac oceniť. ()

July 

všechny recenze uživatele

První díl byl i navzdory několika "deus ex machina" skokům na velmi dobré 4*, a to jak díky atmosféře, tak i hereckým výkonům, prostředí, hudbě, příběhu... Následující díly bych hodnotila různě buď na nadprůměrné 3* nebo slabší 4* až čisté 4*. Víceméně se shoduji s hlavními body kritiky zmiňovanými zde (sem tam nelogičnosti v příběhu i chování postav, Jackson občas úplně jako CSI expert), ovšem pořád se jedná o velice nadprůměrný skvělý seriál s pěkně zpracovaným prostředím a sympatickými, dobře napsanými postavami, jehož druhé série se nemohu dočkat. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Tušila jsem, že se mi bude tento typ krimi série s Matthew MacFadyenem líbit. Tohle já prostě můžu :) Je to vážně paráda a po veledílech jako Sherlock nebo Luther (kteří jsou mými forever favority) mě BBC opět potěšila. Hned s první epizodou se Ripper street dynamicky rozjede a vtáhne do děje. Ústřední trojka herců je strašně správná :) - Matthew v roli spravedlivého výborného inspektora Reeda (ta jeho krásná přednesová angličtina), Jerome Flynn jako chlapácký seržant Drake a Adam Rothenberg jako doktor - kapitán Jackson, který má whisky vždy po ruce. Taky vedlejší postavy jsou dosti zajímavé a ty hlavní mají některá, divákovi neobjasněná tajemství. Případy jsou dosti drsné a stejně tak prostředí špinavého Londýna je poměrně nehostinné. Některými prvky mi to trošku připomíná jak seriálového tak filmového Sherlocka. Moc se mi líbí i hudba a úvodní znělka. Určitě to stojí za vidění. http://www.youtube.com/watch?v=mzXMTzOUB5o http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YnhV5K9F39g ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • S postavou Reidovy manželky bylo počítáno i do druhé série se záměrem vytvořit milostný trojúhelník. Takto byla role nabídnuta její představitelce Amandě Hale, které se ale takový vývoj její postavy nelíbil, a proto účast na druhé sérii odmítla. (Masai)
  • Joseph Merrick, známy ako Sloní muž, ktorý sa objavil v druhej sérii seriálu, žil i v skutočnosti. Narodil sa 5. augusta 1862 a zomrel 11. apríla 1890. Od mala trpel deformáciami tela a vystupoval v panoptiku vo Whitechapel pod spomínanou prezývkou Sloní muž. Naozaj musel spávať v sede, ako je uvedené v seriáli. Dôvodom bola jeho abnormálne veľká zdeformovaná hlava. Príčinou jeho smrti bolo pravdepodobne udusenie, keď sa snažil spať po ležiačky ako ostatní ľudia. (Carol Pifková)
  • V epizóde s názvom "A man of my company" spomínajú, že pri jednej obeti vraha nastal rigor mortis (posmrtná stuhlosť) za menej ako 10 hodín po vražde. Kapitán Jackson (Adam Rothenberg) to odôvodní tým, že vo vode pri nízkych teplotách môže rigor mortis nastať okamžite. V skutočnosti však pri nízkych teplotách nastáva až po približne 4 dňoch. Naopak, pri vysokých teplotách nastáva už v priebehu pol hodiny. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama