Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

Fanita 

všechny recenze uživatele

Seriálový skvost z dielne BBC nesklamal, skôr očaril. Tajomstvom opradená každá časť, ktorou sa pomaly dostávam k väčším vysvetleniam a nádherne vykreslené charaktery hlavných postáv. Detektív Inšpektor Reid je veľmi silnou osobnosťou celého príbehu a fascinuje ma jeho tajuplné správanie a intelekt. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

I díky zdejšímu hodnocení jsem počítala s obvyklým standardem BBC. První díl atmosférou navnadí, ale postupně seriálu dochází dech a sklouzává do jakési dobové telenovely. Herecké výkony výborné, výpravě se klasicky nedá nic vytknout, ale po Sherlockovi jsem už asi namlsaná a očekávám důmyslnější kriminální zápletku. Ta je v Ripper Street asi nejslabším článkem. Nakonec neurazí, nenadchne. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Povedená dobovka sice klame jménem, protože o kýženého Jacka za svých 16 vzájemně téměř nesouvisejících dílů zavadí všehovšudy dvakrát, avšak právě dobová atmosféra a zajímavé jednotlivé případy dávají na tu epizodičnost a občasnou rozvleklost zapomenout. Hlavně Jerome Flynn pak s charismatem sobě vlastním díky konečně dobře napsanému charakteru s přehledem překonává svou postavu z Game of Thrones i obě další povedené hlavní postavy Divize H (a to je především v případě pana Darcyho slušný úspěch). Za pokračování po vypjaté poslední dvouepizodě bych se ani trochu nezlobil, leč v příliš silné konkurenci tvorby BBC asi takto "obyčejný" seriál nikdy neměl moc šancí. _____ Návrat do ulic Whitechapelu ve třetí sérii se nakonec vyvedl lépe, než kdo vůbec mohl doufat. Produkce Amazon Prime konečně dodala seriálu tu tolik kýženou vnitřní konzistenci a celkový smysl, a nově rozpracované, propletené a logicky uzavřené osudy všech důležitých postav jsou nejen tím nejlepším, co se Ripper Street mohlo přihodit, zařadily se také s přehledem mezi nejsilnější zážitky, které britská televize nabízí. Dá se sice namítat, že někdy toto zapojení všech postav působí trochu křečovitě, avšak vzhledem k vynikajícímu výsledku to je nepatrná vráska na jinak perfektní tečce za seriálem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Co tahle skoro dokonalá atmosférická mňamka nutně potřebuje, je absence hudby. Díky tomu by možná několik hutných scén získalo úplně jiný nádech - spousta producentů a tvůrců si bohužel orchestrální audio složku představuje jako neoddělitenou součást veškerých krimi seriálů. Ale! Vzpomeňme třeba na úžasné The Wire, i když z úplně jiného kraje a časového období..! Překvapující je, že se za všech osm částí dočkáme zmínek o Jacku the Ripperovi jen velmi sporadicky, ale nerad bych předbíhal. Vzorová epizoda nicméně hovoří jasnou řečí. ()

July 

všechny recenze uživatele

První díl byl i navzdory několika "deus ex machina" skokům na velmi dobré 4*, a to jak díky atmosféře, tak i hereckým výkonům, prostředí, hudbě, příběhu... Následující díly bych hodnotila různě buď na nadprůměrné 3* nebo slabší 4* až čisté 4*. Víceméně se shoduji s hlavními body kritiky zmiňovanými zde (sem tam nelogičnosti v příběhu i chování postav, Jackson občas úplně jako CSI expert), ovšem pořád se jedná o velice nadprůměrný skvělý seriál s pěkně zpracovaným prostředím a sympatickými, dobře napsanými postavami, jehož druhé série se nemohu dočkat. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V epizóde s názvom "A man of my company" spomínajú, že pri jednej obeti vraha nastal rigor mortis (posmrtná stuhlosť) za menej ako 10 hodín po vražde. Kapitán Jackson (Adam Rothenberg) to odôvodní tým, že vo vode pri nízkych teplotách môže rigor mortis nastať okamžite. V skutočnosti však pri nízkych teplotách nastáva až po približne 4 dňoch. Naopak, pri vysokých teplotách nastáva už v priebehu pol hodiny. (Carol Pifková)
  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)

Reklama

Reklama