Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 10
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 10

Recenze (257)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilotní epka je jedním rozřezaným slovem prostě T-H-R-I-L-L-E-R. Kdokoliv bude tvrdit, že čekal, jak těch prvních 40 minut skončí, tak jednoduše kecá. Bojím se následujícího progresu, ale asi to bude sranda. Bring it! Po sedmé epizodě už je víceméně jasné, že jde seriál (scénář, hlavně scénář!!) po hlavě do prdele. Jsem "zvědavý" na season finale. 1. sezóna: Jo, tak jsem to přetrpěl. Z recenzentských povinností - nic víc, nic míň. Donekonečna nastavovaná kaše plná dementních zvratů a útrpné hry na kočku a myš. Bavilo mě to pár dílů. Dál už je to katastrofa. A ten nastavený konec? Šílené. Těšte se na znetvořeného Carrolla na vozíčku v druhé řadě! ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Netradične hodnotím už po prvých dvoch epizódach, i keď budem sledovať až do konca série. V podstate môžem povedať jediné - The Following, ako sa zdá, hodlá poctivo napĺňať všetky žánrové a televízne schémy, stereotypy a klišé. O hlúposti nehovoriac, no tá sa ešte drží v medziach. S predvídateľne klesajúcou úrovňou budem adekvátne znižovať aj hodnotenie. Zatiaľ, vďaka obsadeniu, 60% P.S.: Bude zaujímavé zrovnávať s televíznym Hannibalom či tým, čo o seriáloch otvorene vypovedá The Frame. Priebežne po ôsmej epizóde: Tak strmý zostup som snáď ešte v televíznom seriály nezažil. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak nudná musela být hodina Joea Carrolla, když neučil o Poeovi. Příběh postrádá jiskru, v podstatě víte, jak to bude pokračovat a bohužel to není ani zdaleka taková zábava, jaká to být mohla. Kevin Bacon je fajn, podobny typ jako William Fichtner, dal bych ale přednost více akčnímu hlavnímu hrdinovi. Více střílení a pronásledování a ne jenom zkoumání stop a důkazů, což je zde dost nuda. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mnoha naprosto zbytečně odsuzovaný seriál, který má dost světlých stránek (Kevin Bacon, odvaha obětovat postavy, ...) a celý osobní souboj hlavních postav dokáže vygradovat až do závěru. Není seriál, kde by si divák nemohl stěžovat na chování postav nebo nelogičnost (hlavně, že chování a životy nás všech jsou tak logické!). Zde jsem se s chutí nechával unášet kultem okolo Joea Carrolla a jeho opěvování smrti. Konec první sezony pro mě tak byl slušným uzavřením, ale současně nebezpečným prostředníčkem od producentů, jenž si seriál ještě trochu natáhnou... PS: až mi někdo vysvětlí, co je na provázaném kultu osobnosti a ovládání lidí skrz jejich potřeby a pochopení sci-fi, tak budu rád:) ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Atmosférická naděje na poli thrillerové televizní zábavy, jež těží především z charismatu dvou hlavních hrdinů představujících klasické archetypy "Nemesis" "Hero". Šťavnaté slovní přestřelky mezi osudovou dvojicí, bizarnost, určitá míra perverzity - zkrátka další kvalitní práce Kevina Williamse. Pilot každopádně slibuje velké věci. Hodnocení pilotu 7/10 ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama