Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda opravdu velká plejáda zoufalství, které nám mohlo být nabídnuto. Dětské herecké obsazení skřípe od první věty, kterou tam někdo z nich vypustí, skoro to budí dojem, že se hledalo mezi neherci či amatéry, poněvadž tam není nikdo, koho byste mohli vystát. Mezi dospělými se také najdou tragédi, hrající zpěvačky nikdy nemají hrát, to je takové již stokrát ověřené pravidlo, ostatní herci by se zas neměli pouze na základě své ekonomické situace vrhat po hlavě do bezduchých scénářů. Upřímně, není vám pak hanba, když propůjčujete své poměrně zdatné herecké umění braku? Scénář si snad zaslouží jediné: no comment. Jedna hvězda je za dokonalého Karla Heřmánka, který coby alkoholický ředitel neztratil humor, a za Lucku Benešovou, jejíž role je tam snad jediná, která má grády. Nebudu ani říkat, že jsem to zkoušela s více seriály, jež nám na podzim nabídly české televize, poněvadž tam je situace totožná a mohla bych příspěvek přelít i tam. ()

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

Nevim jak se to bude rozjíždět dál, ale po pilotu je verdikt následovný. Taková klasika ze školních lavic. Klasický zápletky s klasickym happyendem. Ještě víc klasický jsou charaktery postav. No a děj je tak předvídatelnej, že si člověk může v klidu zdřímnout a stejně mu žádnej dějovej zvrat neunikne. Herci taky klasický výkony. Rád sem jen za Šafránkouvou, Leichtovou a musím to nerad přiznat Ondra Brzobohatý to hrozně drží nad vodou. No zatim dvě hvězdy za výše zmíněné herce a za ty malý spratky, ktery mě šíleně rozčilovali celej díl. Jenže oni asi rozčilovat maj, takže proto je oceňuju. Uvidíme jak si to povede dál, ale podle mě to na vrchol novácký seriálový tvorby (kriminálku Anděl) rozhodně nemá. P.S jestli se vám zdá, že moc používám slovo klasický, tak je to tím, že to prostě klasický je. Nic víc se od toho čekat nedá. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

České televize by potřebovaly nějakou renesanci, jinak si mě určitě nezískají. Jak jinak zastavit tu oblibu v tomto stylu komediálně dramatických, dramaticky komediálních paskvilů s rodinným podtextem? Prostředí pro mě naprosto fajn, bohužel postavy nepřesahující rámec svých stereotypních škatulek a herci se nesnaží hrát nějaké závratné herecké koncerty. (jako obvykle hrají hlavně sebe) Nechybí ani novácké triky jak si získat typické české publikum: trocha zpěvu známých českých evergreenů, offscreen hraní na klavír public domain písní, atd. Scénář je na typické českotelenovelistické úrovni a ač postavy mluví poměrně realisticky, občas je děj trochu neuvěřitelný. Co se týče druhé poloviny škatulky zde na ČSFD, tj. komedie, to je typická česká klasika, kupodivu v rámci možností i ne tak křečovitá, ale přesto skutečně málo vtipná. Do renesance nás čeká ještě dlouhá cesta, ale Gympl s učením omezeným (bez r, cca 5 učitelů, kteří moc času na obrazovce za katedrou nestráví) se ani nesnaží vykročit směrem k ní, pryč od zvěrstev typu Ordinace v růžové zahradě. Scénáristé se ale musí začít sakra snažit, jinak tu máme miliontou variaci na Ulici. Takhle tu z toho čpí utopická mdlost, kde, podle potřeby zaplnit čas, děti buď expospeakují sáhodlouhá souvětí nebo nadávají (v primetimu pro mě stále celkem novinka), a vždy kují promyšlené pikle, za které by se ani Xanatos nemusel stydět, což také moc na uvěřitelnosti nepřidá. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Další papundeklový shit a padesátá variace na Ulici od Novy, kde je scénář na úrovni lepšího porna a kvalita zfilmovaní podobná béčkovému erotickému filmu. Nova je vlastně taková raritka mezi komerčními televizemi, protože aby nějaká podobná stanice měla tak příšernou vlastní tvorbu a diváky pravidelně zásobovala tím nejlevnějším zbožím z celého světa a zároveň měla nejlepší sledovanost v zemi, to snad lze reálně provést jen v postkomunistické zemi plné důchodců a idiotů se stádovitým vkusem. Neuvěřitelné, že všechny pořady od Novy jsou odpad jak prase a přesto na ně čumí řádově miliony lidí. Český divák ale zřejmě nestojí o lepší kvalitu vysílání, ale o stojatý shnilý kanál, ve kterém se smradlavé hovno vydává za svíčkovou, a ve kterém pokaždé dostane to, co požaduje, tedy ochotnickou sračku, ke které není třeba mozku a vkusu. 0% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série ještě byla docela slušná, ale druhá už je bohužel docela dost trapná. Postavy se zbláznili a občas se chovají fakt dementně. Najednou je v každým díle spousty reklamy (alza, Xperia, W8, Pinko zmrzlina, nějaky nanuky o kterých jsem v životě neslyšel a samozřejmě ty drahé (myslím že z Německa dovezené) oplatky v růžovém obalu). Děj se prakticky opakuje, díky sloučení škol přibude pár nových postav tak je to přeci jen trošku živější. Už to není tak zábavné, ale občas se ještě najde nějaký vtípek a většinou se jen směju jak tvrdě poukazujou na reklamu. Po druhé sérii snižuji o 1*. Pořád to ale patří k těm lepším Nováckým seriálům a líbí se mi to víc než Základka od konkurence. K třetí sérii se asi vrátím, neboť seriál používám jako zvukovou kulisu k práci aby mi to rychleji utíkalo :-) ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V 78. epizodě, kdy se Adam (Ondřej Brzobohatý) vrací domů po noci strávené s Kristýnou (Taťána Kuchařová), je možné si všimnouT, že si právě sundavá tašku z ramene a chce si sednout k Denise (Kristýna Leichtová), ale v dalším záběru si ji sundavá podruhé a teprve k ní usedá. (willy1)

Reklama

Reklama