Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novomanželia Cory (Robin Dunne) a Sarah (Katharine Isabelle) Morganovci vezmú Corryho sedemročného syna Liama (Peter DaCunha) ​​na vidiek, aby spolu strávili istý čas spolu a posilnili nové rodinné väzby. Keď vysvitne, že Liam podľa všetkého utiekol, psychické napätie manželského páru sa postupne mení na pocit neutíchajúcej hrôzy. Obidvaja totiž musia čeliť sadistickej rodine, skrývajúcej sa vo vidieckom dome po celý čas, ktorá praktizuje akýsi zvrátený kult. Ešte horšie však je, že práve oni sú zodpovední za Liamovo zmiznutie. (Incantator)

(více)

Recenze (57)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Torment sice hraje druhou ligu, ale společnost s loňskými kolegy Home Sweet Home nebo Static taky neni k zahození. Je zručně natočenej, díky kratší stopáži příjemně odsejpá a místy překvapí slušnou atmosférou, které dává přednost před explicitním násilím. Jinak ty masky plyšovejch zvířátek jsou zvoleny perfektně, dokonce líp, než v You're Next. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojej manželky si muž nájde novú priatelku, s čím nesúhlasí jeho malý syn, ktorý ju odmieta prijať do rodiny. Aby sa ich vzťah zlepšil, vyberú sa do svojho dovolenkového domu. Tu zistia, že počas ich neprítomnosti v dome prespávali nezvaní hostia, ktorí sa napriek príchodu majitela nechystajú odísť. - Kedysi som tomu dal kvôli mojej milovanej Katharine Isabelle päť hviezd, ale druhé zhliadnutie už ma velmi nebavilo. Na to, že to nemá ani 75 minút, sa to dosť vlečie a je tu kopa hluchých miest. Taktiež zamrzí absencia gore, ktoré je jedným z najdôležitejších aspektov tohto subžánru. Napriek týmto nedostatkom to ale hodnotím nadpriemerne, pretože Home Invasion je subžánrom, ktorý vlastne vytvoril moju vášeň k hororovému žánru a filmových príspevkov s touto tematikou nie je nikdy dosť. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Home invasion subžánr v posledních letech zažil nebývalý rozkvět, kdy se urodil poměrně slušný počet kvalitních filmů, jehož středobodem bylo proniknutí nebezpečných vetřelců do domácností kladných hrdinů. Torment je dalším takovým filmem a rozhodně nepřevyšuje laťku, kterou jeho starší kolegové průměrně nasadili. Pochlubit se může místy docela solidní atmosférou a špinavým lookem, kdy prostředí (starý dům) ani záporáci (ošuntělí vidláci ve špinavém oblečení, maskovaní utrhanými hlavami plyšových zvířátek) nepůsobí zrovna čistoskvoucím dojmem. Potud OK. Problém je v nepříliš sympatických postavách, jejichž rodinná krize opravdu nemá šanci vydojit byť krapítek divákova zájmu. Navíc klasicky neváhají činit chybná rozhodnutí, což je občas mírně otravné sledovat. V jisté chvíli se film dokonce začne tvářit, že snad možná sledujeme jakousi metafyzickou pomstu dítěte na svém rodiči (což rámuje i úvodní citát Friedricha Nietzscheho), což je úplně wtf. Jako krátká, nenáročná žánrová jednohubka to ujde, naděje, jež jsem do filmu vkládal po působivě depresivním traileru, se ovšem nenaplnily. Na to jsou hrany málo ostré. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrná vyvražďovačka na poslední dobou velmi oblíbené téma. Jak zmiňují i ostatní v komentech, tak z takzvanými home invasion horory se poslední dobou roztrhnul pytel. No tenhle je fakt průměrnej po všech stránkách. Gore si pravda moc neužijeme atmosféra je místy docela slušná, ale nic mimořádnýho. naštěstí to díky krátký stopáži rychle uteče, takže jako jednohubka na zabití večera to funguje bez problému, ale přeci jenom když to porovnám, tak například Očista nebo Youre next se mi líbili o dost víc.50% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Docela svižný horůrek podle šablony, který mi vliv krve do žil. Hned, jak jsem viděla ty čtyři obří plyšáky toho malého (protivného) chlapce, jsem si říkala, že jsou hnusní a strašidelní a taky že jo, takovou věc bych si domů nepořídila. Co je snímku ke škodě (a už to tu někdo zmínil), jsou nesympatické hlavní postavy, kterým snad i přejete jejich úděl. Celou dobu jsem si říkala, že to jsou čtyři*, pak se ten madafakin rozhodl, že má vlastně svoji macechu ohromně rád a bohužel to sklouzlo na tři*, ale jedním dechem dodávám, že to jsou hodně kvalitní tři hvězdy. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama