Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 3

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 280)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Výstavbu filmu jsem si představovala sice trochu jinak, ale ve výsledku nevadilo. Trochu jsem se bála, aby to na mě nebylo moc cha cha cha (to máte tak, když nejdete hned první den), ale zdrželo se to humoru Team Thor. První Thor byl fajn, ale ten vážnej borec mě místama iritoval. Tohle je jiná jízda. Všude barvy, divný postavičky, na Zemi minimum děje, osmdesátky a přesto to není parodie na Strážce galaxie. Všechno na filmu je plus. Od vtipných dialogů po dobré dialogy. Ano zaporák nic moc a jeho zničení (?) jsem si taky představovala jinak, ale byla to super jízda. Velkým zeleným plusem je Hulk. Jenom jsem myslela, že prostoru bude mít trochu víc a jeho dvě zásadní scény (aréna+vlk) budou delší. A teď moment, který asi rozdělí diváky. Jestli máte rádi Thora a ostatní postavy z MCU vás neberou, bude to pro vás oříšek. Ragnarok není samostatný film ani "Thor 3". Tenhle film je mezikapitola, která postavy dějem dosune z bodu A do bodu B (viz první post credit scene) a zároveň je to dobrá cesta, která baví celé ty dvě hodiny. Je tady hodně odkazů na minulé filmy a Team Thor. Takhle provázanost filmů mi vyhovuje víc, než zmínění souvislosti v posledních pěti minutách. Za mě uspokojivý filmový zážitek i bez 3D. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Marvel definitivně vítězí nad DC. Ačkoli je Justice League a Ragnarok v podstatě dost podobný film, vítězí Thor jednoznačně v tom, že je veselý, má sympatičtější charaktery a netrpí logickými průsery ve scénáři. K tomu pocta pro Star Wars, Pána Prstenů, excelentní Cate Blanchett a pár over the top scén (Thor kosící zombíky pomocí blesků, zpomalený souboj Valkýr s Helou...). Kdepak, tomuhle trapný Superman nesahá ani po kotníky, i když je to ve výsledku stejně hloupoučká pohádka jako Ragnarok. 95% ()

Kempe 

všechny recenze uživatele

Respekt Iron manovi, Kapitánovi, i všem Avengerům na planetě Zemi. Ale největší ovace za mě jdou k dvou potrhlým bratrům z Asgardu a na Nový Zéland za panem režisérem. A pokud to ještě není zřejmé, tak to říkám na tvrdo - nejlepší Marvelovka dosud. A to tuto recenzi píšu 5 let od vzniku po už asi desítkách zhlédnutí. Co dodat. Zejména na Lokiho se neomrzí dívat. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

K Thorovi mám z Marvelu snad nejmenší sympatie a od toho filmu jsem nečekal prakticky nic, jen další část univerza. A ono to bylo nakonec fakt dobrý. Chápu, že se teď Marvel dal asi víc na tu stránku s humorem, ale jejich budovaní univerza, se teď hezky zpětně vyplací, protože se dá odkazovat na fakt spoustu událostí. Navíc, mělo to spád a super tempo, které zůstalo až do úplneho konce a já jsem teď vážně zvědavý, kam celé tohle směřuje. Myslím, že jedna z těch hodně lepší marvelovek a hvězdu navíc dávám prostě za to, jak to bylo skvěle pojato. Asgard is not a place, it's a people. And its people need your help. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Marvel prostě musí všem dokázat, že na to má - najal dalšího svébytného humoristu a tentokrát ho dokonce nechal dokončit práci. Waititiho podpis Thorovi nikdo neupře. Je to ale nanejvýš jednorázovka. Báječná zábava, to ano, ale nic víc a i v tom ještě méně než Deadpool. A není to přitom nějak moc dobrý film, protože v čemkoli jiném než situačním humoru a vtípcích Waititi (samozřejmě) selhává. Což je strašná škoda zrovna u dílu, v němž dochází k tak zásadním událostem pro celé MCU. Ty se odehrají jen tak na pozadí, bez gradace, bez emocí a při čekání, kdy někdo řekne další vtip. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Thor se povedl, musím říct, že po (pro mě) nepříliš vyvedených avengerech a hlavně teda druhých Strážcích Galaxie, jsem se výborně bavil. Dost povedených fórků, 2x tam švihnou můj oblíbený song od Zeppelínů, vyníkající obsazení i pidi rolemi včetně divadelního Matta Damona. Fakt dobrá práce Marvele... Stan Lee taky zahláškuje :) oddychovka, prostě čekejte akční komedii v marvelově universu a myslím, že se budete bavit....pro mě 85% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Filmy s Iron Manem, Kapitánem Amerikou, Avengers a dokonce i Thorem se drží v mantinelech, v nichž se podařilo vcelku vyváženě namixovat sci-fi a fantasy tak, že se příběhy i postavy přiblížily předloze, ale nepůsobí přepáleně a hloupě. Jak ale ukázali tvůrci Strážců galaxie vol. 2., stále je rezerva v tom, udělat filmy "komixovější" a se zdravým nadhledem a vtipem. Byl jsem zvědavý, jak se pokusí Marvel smatlat postavy vážně laděných Avengerů s rozjuchanými "galaxiány", nebo kouzelníkem Strangem. No a teď už vím, že jako oslí můstek posloužil Thor: Ragnarok, který působí velmi svěže nejen díky vysoké koncentraci hlášek, ale i lookem. Příběh není složitý, ale současně není hloupý, postav je tak akorát a v centru dění je Thor, kterého nechali scénáristi vcelku nenásilně projít tím, co mu staré mýty přisuzují. A to současně při zachování megapointy, kterou se už několik let pokouší studio pospojovat v MU. Přínos režiséra Taika Waititi tady nejspíš je, ale scénář nepsal a je otázka, kolik z těch srandiček padá na jeho vrub. Jeho rukopis místy problikne...to když se objeví absurdní humor...násobený tím, že některé postavy v takových polohách neznáme. Hláškování je totiž věc jedna, dělat si legraci sám ze sebe, věc druhá. Ale toto není film jednoho muže. Třetí Thor je velmi pečlivě vymyšlený, velmi dobře udělaný a i když působí tak komixově a lehce...je to precizní projekt, který je v MU důležitým pojítkem mezi tím, co se dělo převážně na Zemi a tím, co se bude dít mimo ni. Raději bych zůstal tam, kde skončil poslední CA, ale co už. PS: Nějak tak oftípkovaný a rozjásaně akční měl být Bessonův Valerián. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Chichester, 29.10.2017 Na nového Thora jsem se docela těšil, protože už první trailery slibovali, že to bude zábava. A tentokrát nelhali a v kině jsem se skvěle bavil. Akce slušná, vtipy perfektní, barvičky povedený, jen škoda, že Cate Blanchett nebyla o trochu líp využitá, protože to snad mohla být ještě lepší záporačka než byl Loki. Immigrant Song však nemá chybu! ()

carly 

všechny recenze uživatele

Akčná aj humorná línia šlapú na plný plyn bez toho, aby diváka prevalcovali. A podarilo sa im do toho tak nenápadne votkať aj zaujímavú dejový a charakterovú líniu. Aj keď Thor miestami pôsobí, akoby si odskočil zo slapstick comedy od Laurela a Hardyho, tak nejak to tam pasuje, lebo prvú časť filmu je stratený. A potom sa nájde. Herci sú naozaj skvelí. Najlepšia postava je jednoznačne Korg. A hrá im k tomu tak super hudba. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Bžunda, bžunda, hele, 4 postavy, který jste si během posledních dvou filmů oblíbili jsou mrtvý. Haha, to je ale sranda, Hulk má velký péro, je, podívejte, Hela vraždí Asgard, tak to musíme hodit rychle nějakej vtip, aby si nikdo nemohl myslet, že tenhle film bereme aspoň trochu vážně. Jako zasmál jsem se, nebudu říkat, že ne, ale ta "vážná linka" tu absolutně nefunguje, protože Thor už dávno překročil hranici komedie a dostal se do laciných vod parodie. Tím pádem berete celý film jako jeden velký vtip, který ze svých postav dělá dementy a když už vám nabízí nějaké emoce, nebo nějakou myšlenku, tak jen čekáte, kdy kdo uklouzne po nějakém vesmírném hovínku a rozmaže si ho po ksichtě. Strašná prdel. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Po prvni pulhodine jsem to chtel vypnout a dat jednu hvezdicku, pak me to ale misty zacalo i bavit. Ocenuji nektere akcni sceny a tu spetku humoru. Dejove me to nezaujalo skoro vubec... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

VELICE názorný příklad VELICE komplikovaných rodinných vztahů. Je zpracovaný patřičně epicky a velkolepě - a přitom převážně nevážně, neboť jeho hrdinové nejsou až tak hákliví na svou dokonalou image. Tudíž jim můžu věřit, všem bez výjimky - dokonce i těm, kteří z logiky věci žádnou důvěru nevzbuzují ... a je mi ctí je doprovázet - bez jakýchkoli znevažujících připomínek ... napříč všemi světy, v nichž se souhrou příznivých či nepříznivých okolností ocitnou ... jasné a zářivé 4* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Od začiatku až do konca je film nabitý humorom. Režisér Taika Waititi má pozitívne prekvapil. Skvelý nápad ostrihať Thora. Aj záporačka je dobrá a pobavila má. 8/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se poučují film od filmu. Po jedničce Avengerů asi nejlepší marvelovka. Tuna humoru, bezva hlášek a odlehčení, přesto, když dojde na akci nebo patos, tak to funguje. Ale je fakt, že jsem na to šel bez většího očekávání. A dvě potitulkovky, tak vydržte do konce. :-) ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Thor: Ragnarok v první řadě sází především na humor, takže z něj předem neočekávejte žádný emotivně vysilující zážitek. Marvel ale většinou umí použít svůj styl humoru dobře a se správným načasováním a to o tomto snímku extra. Celé kino včetně mě se smálo skoro každou minutu a musím říct, že hlavní i vedlejší postavy tu předvádí jednu povedenou hlášku za druhou. Do toho všeho skvěle pasuje záměrný retro styl vizuálu i hudby, který je laděn především do osmdesátých let. A ano, musím říct, že jsem dnes poprvé viděl film od současného Marvelu, jehož soundtrack si budu pamatovat! Děj jako takový není nijak vážný, vše tu opravdu sáží spíše na odlehčenou atmosféru. Kdybych to věděl dopředu, asi bych začal být skeptický, ale ve výsledku přiznávám, že se mi to tu líbilo. Herecké výkony jsou zde skvělé jako v každém díle Thora a herci si natáčení očividně opět užili. Za mě je tedy Thor: Ragnarok jeden z nejpovedenějších filmů z tohoto Marvel světa a všiml jsem si tu jisté originality aspoň v jeho stylu. Thor tedy i nadále zůstává spolu se Strážci galaxie mým favoritem a už jen kvůli spoustě skvělých hlášek (Loki a Hulk) a asi nejlepšího možného filmového použití skladby "Immigrant Song" od Led Zeppelin se na Ragnaroka rád podívám znovu. Opravdu příjemný film. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Konečně přišel od Marvelu film, který není podle šablony a originálně mění a posouvá jeden celý svět. Riskantní volba v podobě bláznivého Taika Waititiho se ukázala nakonec jako trefa do černého. Jak Ragnarok vtipně a svižně začíná, tak hezky, s nadějí a poctivou porcí zadostiučinění končí. Od začátku je to jízda, která sice moc neřeší jak jsme se vlastně do dané situace dostali, ovšem rovnou vše rozjíždí a člověk ani nemá čas moc přemýšlet nad logikou. Skvělé souboje, hlavně ten první v podání Thora. Práce s postavami se Waititimu daří skvěle, i když Grandmaster mi přišel místy až moc afektovaný. Abych to neprodlužoval, letos nejlepší marvelovka, která GotG2 strčila do kapsy. Mohla však trochu více posunout příběh k Infinity War, což se podle mě úplně nepodařilo. A ten soul stone je sakra kde? ()

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama