Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (71)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Stroskotanec Quentin sa po ďalšom pobyte v rehabilitačnom centre, v ktorom sa mu snažili pomôcť s jeho zlým psychickým stavom, vracia do normálnych kolají. Napriek jeho nepriaznivému psychickému stavu je nesmierne inteligentný, takže ho prijali na prestížnu univerzitu Yale. Pri zápise však zistí, že v skutočnosti jeho cesta smeruje na univerzitu pre mágov. Keďže Quentin už od detstva miluje knižnú edíciu o čarovnej zemi s názvom Filória, je nadšený a jeho život má konečne zmysel. Svet čarodejníctva však nie je len príjemným miestom. Žije v ňom totiž aj netvor, ktorý je pre každého čarodejníka nebezpečný a Quentin sa s ním stretne už krátko po tom, čo príde na univerzitu. Po hrozivých zážitkoch si uvedomí, že netvor môže zničiť všetko, o čom Quentin sníval a konečne sa mu to splnilo, takže sa ho rozhodne s pomocou kamarátov zastaviť. - Rozhodne jedna z najlepších vecí, s ktorou Syfy po všetkých tých žraločích mutáciách prišlo. The Magicians nie je výrazne hororovým projektom, ale vadilo mi hlavne to, že tvorcovia očividne nevedeli, či majú vytvoriť seriál pre deti alebo starších divákov. Takto to skončilo niekde medzi a preto sú jednotlivé epizódy na velmi kolísavej úrovni. Plusom je jednoznačne vizuálne spracovanie, v ktorom vyniká schopná kamera, s ktorou však toto štúdio nemá problémy ani v ich podradných Animal hororoch, ale aj očividne vyspelejšie efekty, ktoré nepôsobia úsmevne, ako to u nich väčšinou býva. Herecké obsadenie je ideálne. Hlavná postava nemusí sedieť úplne každému, ale v podstate sa do tej úlohy stroskotanca hodí perfektne, takže aj keď mi osobne nesedel, svoju úlohu splnil ideálne. Jediné postavy, ktoré sa mi nepáčili, boli britské postavy s ich nechutným prízvukom. A všetkým postavám jednoznačne kraluje Olivia Taylor Dudley, ktorá tu ani nie je medzi hercami. Už som to písal u dvoch minuloročných hororov, ale opäť musím uznať, že táto žena je úplne top. Prirodzene krásna, charizmatická a inteligentná a ešte tá jej jawline. Po štyroch hororoch v roku 2015 si ju dávam medzi oblúbené herečky. Dej sa ku koncu trochu naťahoval a už to bolo v štýle každý má sex s každým, ale s finále som bol celkom spokojný, aj keď mohlo byť menej rozprávkové. The Magicians nie sú komédiou, ale majú plno vtipov. Veci ako pohlavný styk medzi knihami, blowjob pre koňa, rímska swingers party a rozhovor medzi ženíchom a nevestou sú určite príjemným obohatením. Som zvedavý na druhú sériu a určite by mi nevadilo, keby tvorcovia trochu pritlačili v rámci hororového žánru. + herečka z Dude Bro Party Massacre III, Paranormal Activity: The Ghost Dimension a The Vatican Tapes + herečka z Dark Summer + herečka z iZombie + herec z The Diabolical + herec z Mirrors 2, Nothing Left to Fear, Kristy, South of Hell a Smothered + herečka z The Returned ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Představte si moderního křížence mezi Harry Potterem a Letopisy Narnie a máte The Magicians. No ne na každého bude tahle kombinace fungovat, ale já mám rád obojí a tak mi to zřejmé vykrádání ani tak nějak nevadilo. Po pozření pilotu jsem si i myslel, že by to mohlo být zajímavé, mít to atmosféru a že hrdinové nejsou úplně marní (v tu chvíli bych tomu dal hodně silné 3*). Po 3 dílech jsem se však dostal k tomu, že se nudím, Quentin a jeho naříkání o tom, jak je magický svět jeho všechno začíná být až nepříjemné a ta jeho bývalá kamarádka, která mě ze začátku zaujala, se začíná chovat taky dost divně. Prostě jak jsem si říkal, že obsazení je docela sympatické, tak bohužel chování jednotlivých postav působí díl od dílu víc nepříjemně. Proto skončím po 3. díle, kdy tam dokážu ještě najít pár positiv, než abych riskoval, že se i tak slabý současný dojem ještě zhorší... 3,5/10 ()

Reklama

cmuchalprvni 

všechny recenze uživatele

Jiná země byl opravdu skvělý film, pro mě překvapující, ovšem The Magicians po prvních třech dílech sice též hodnotím nadprůměrně, ale že by mě dostali na lopatky jako aktuálně The Knick nebo Mr. Robot se napsat nedá! Každopádně nejsem absolutně skeptický, určitě se mrknu na další díly a případně své hodnocení upravím."To Vesmír s námi vyjebává. Tak si lehni a snaž si to užít!." ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Harry Potter na Výšce plné chlastu a sexu. Věru, velmi povedený seriál, magie ztvárněná pěkně, příběh hluboký, krásné efekty, dobré prostředí, zajímavé postavy, co jsem to ještě dalšího nevyvýšil? Hlavní herce... Ano. Hlavní herci :-) ... Jo... Hlavní herci jsou příšerní. Jeden pořád kňučí, druhá též. DÍL CO DÍL tam prostě BREČÍ a vzlykají. Pak se k tomu přidá další vzlykající a aby to nebylo málo, DALŠÍ A DALŠÍ... Kristova noho, kdo to psal. TOLIK potenciálu a zkazí to tím, že jsou hlavní postavy naprosto nesympatické... Super kouzla, super provedení, super příběhy, super záporáci a pak to zabijí hlavníma postavama, které za těch 13 dílů vybrečeli několik litrů slz... Boha to bylo zklamání... Nad hodnocením jsem rozpolcen. Na jednu stranu jsem si to užíval, na stranu druhou trpěl, kdykoli tam někdo z těch 4 postav promluvil. Ostatní super duper v klidu famfárovatí, ale ti hlavní, ah... Bezkonkurenčně nejlépe zahraná role v celém seriálu je: Hale Appleman. Zlaté jablko mezi zelenými a čtyřmi shnilými. Musím tedy hodnotit jako průměr. 55% Edit 9.3.2019 Jsem u 4. řady, která je naprosto dokonalá. 3. byla též. 2. malinko skřípala, ale taky o dost lepší, jak tato první. Závěr tedy: Jsem rád, že jsem dal druhé a dalším sériím možnost se předvést, protože nárůst kvality je nepopsatelný :-) Určitě na to mrkněte, tady pro jistotu zvedám na 4*, budu se na to koukat určitě znovu, jakmile 4. série skončí. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho, ako sa dá niečo ľahko pokaziť. Prvá séria ešte celkom ušla - zaujímavé vytvorenie čarodejníckeho sveta i so všetkými tými pravidlami a tajomstvami Filorie. No ďalšie série začali tieto solídne základy čím ďalej tým viac narúšať, až sa z toho stal paškvil pre nevybúrených pubertiakov. Len sem-tam náznak svetla, napríklad tá časť kde zostarli a prežili celý život. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (1 087)

Zajímavosti (6)

  • Margo (Summer Bishil) se původně v knize od Lev Grossmana jmenuje Janet. Scénárista McNamara to odůvodnil, že v seriálu bylo už příliš postav, jejichž jména začínají na J. Lev Grossman se vyjádřil, že se mu jméno Margo v seriálu líbí. (Mitin)
  • V epizodě osloví knihovnice příchozí Margo (Summer Bishil) jako Janet, což je narážka na změnu jména oproti původní knižní předloze. (karol_)

Reklama

Reklama