Reklama

Reklama

Ring 2

  • Japonsko Ring 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Už jste slyšeli o videozáznamu, který je lepší nikdy nevidět? Zatím každý, kdo ho zhlédnul, do týdne zemřel v záchvatech hrůzy. Jste v nebezpečí, i když se o něm chcete dopátrat něco víc! Stejně jako odvážná Mai Takano, která se snaží zjistit okolnosti smrti svého přítele Ryuji. Brzy se dozvídá o dívce Sadako, která zemřela před mnoha lety, ale její vražedný duch stále žije a neúnavně hledá další oběti. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Chudobnejšia dvojka, hlavne čo sa týka príbehu. Vyzerá to ako by ho Nakata splácal cez víkend. Menej strachu, menej hereckého umenia, menej originality. V 2ke sa vraciame opäť tam, kde sme boli v jednotke (čo sa týka exteriérov aj interiérov), sem-tam prihodil režisér niečo nové. Jemne vás zamrazí asi len 3 krát. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Ring. Ring 2 je po režijní stránce perfektní a vizuálně velice povedený duchařský horror. Stejně jako předchozí díl a jeho prequel Ring 0:Zrození je postaven na pomalém tempu a bravurní tísnivé atmosféře. To Japonci zvládají na výbornou, stačí se vedle dílů Ringu podívat také na kterýkoliv Ju-On. Oproti němu není v sérii Ring podnikán okamžitý drtivý frontální útok na divákovu nervovou soustavu. Duchové se ukazují poměrně decentně. Když už, tak to stojí za to, především Sadako vzbudí těžký respekt i u nejotrlejšího horrorového fanouška. Atmosféru budují spíše náznaky a posléze postupné odkrývání děsivých a nepřirozených detailů, podbarvené znepokojivou hudbou. Ring 2 není v tomto vyjímkou, navíc ještě přidává na mysterióznosti. Divák by si však před jeho zhlédnutím měl pustit jedničku, nebo nebude často vědět, která bije. V příběhu dvojky jsou odhalena nová fakta a skutečnosti. Některá se sice moc nezakládají na realitě a logice (údajný dlouholetý pobyt živé Sadako ve studně, vidiny Mai, která nepřišla s kazetou do styku, nadpřirozené schopnosti Masami a Yoichiho, doktorovo vymítání Sadako pomocí vědeckých přístrojů..), ale na to jsem u asijských horrorů zvyklý, takže mi to nevadilo. Ve filmu najdeme několik prvotřídně hrůzných sekvencí. Scény ve videostřižně, studně, u zrcadla, ty jsem dlouho ne a ne dostat z hlavy. Až do příchodu Ju-On: The Grudge byl Ring 2 můj asijský TOP horror a jako takovému mu těch 5 hvězd prostě musím dát. A překombinovanost děje, kterou tu filmu hodně lidí vytýká, mi vůbec nevadila. 9/10 ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ring mal megaúspech ktorý následne splodil tisíce nasledovníkov kde sa mŕtve ženské mstili ako o smrť a snažili sa desiť svojimi účesmi a mŕtvolným mejkapom, prípadne grganím či inými pazvukmi. Ringu 2 sa to vcelku darí aj keď to začína byť zmätené a miestami človek nevie o čom to vlastne je pretože tvorcovia sa pokúšajú námet rozvíjať čo znamená že miesto jedného ducha sú dvaja plus ten chlapec s ktorým sa niečo deje plus dievča v blázinci a stáva sa z toho guláš tak ako vždy keď filmári začnú pchať do pôvodnej story ďalšie ingrediencie. Jednotlivé scénky sú strašidelné, ale celkovo je to už taký miš maš s duchmi čo vyliezajú aj z kanvice na kávu a pred použitím kulmy na vlasy je lepšie zavolať exorcistu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíce mě ovlivnila první půlhodina, která byla pro mě doslova nudnou záležitostí. U Japonců jsem zvyklý, že se snaží hned od začátku navodit nervy drásající atmosféru, která se nás drží až dokonce, ale tady jsem její absenci prvních třicet minut absolutně postrádal. Teprve poté se začal film rozjíždět a já se konečně dočkal i ‘‘nějaké té hororové zábavy‘‘. Na rozdíl od jedničky zde však musíme sledovat osudy hned několika lidí najednou a při té záplavě jmen a nových tváří jsem se občas začal v jejich identifikaci ztrácet. Jako největší mínus vidím odsunutí Sadako na druhou kolej. Mnozí mi budou asi odporovat, ale já se u jedničky bavil nejvíce právě při scénách v nichž tahle dlouhovláska ze studny figurovala. V tomto pokračování se na ní mnohdy vůbec nedostalo a pokud nebudu počítat závěrečných patnáct - dvacet minut, tak se na place objevila asi dvakrát. Což je důvod proč se u mě tohle pokračování velké oblibě nedočkalo. Tvůrci mi to párkrát dokázali vynahradit něčím jiným, ale už to prostě nemělo ten šmrnc jedničky. . Asi nejpůsobivější pasáž však přichází ve chvíli, kdy se začne odehrávat scénka u bazénu. V tu chvíli jdou všechny morální zásady stranou a nastává čas morbidní zábavy. Především pak započal ten pravý okamžik, kdy slabší nátury začnou zavírat oči a schovávat se pod peřinou. Působivá kamera i jednotlivé efekty se roztočí do nejvyšších otáček a ani na chvíli nejste schopní se odpoutat od právě probíhajícího děje. Všemu pak nasadí korunu závěrečná scéna ve studni, která je opravdu brilantně natočená a už jen pro tento okamžik stojí vidět tenhle film. Jelikož mám doma zhruba něco kolem osmdesáti asijských filmů, tak můžu mezi nimi srovnávat a Ringu 2 rozhodně do té TOP skupiny nepatří. Možná se mnou nebude většina lidí souhlasit, ale znám mnohem lepší filmy než je tenhle. Znám ovšem i spoustu mnohem horších, takže tohle je pro mě trochu lepší průměr, který ovšem stojí za shlédnutí. Za mě tak 6,5/10 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborná a logická návaznost na první díl a v podstatě ukončení série. I když, ještě jeden film nás čeká, a právě první vteřiny Ringu 0 naznačují, že zlo, je stále mezi lidmi, konkrétně mezi Japonci. A je jasné, že těchto několik úvodních vteřin, jsou z budoucna po Ringu 2. Opět velmi silná atmosféra. Divák už zná jméno Sadako Yamamura, a ví, co dovede. Proto je více než zajímavé, jakým způsobem bude policie vést vyšetřování, což je také nedílnou součástí tohoto dílu. Příběh prožíváme s novou dvojicí, pro kterou je tohle všechno zcela nové. Nicméně Mai něco málo ví, nepochybně cítí a vizuálně tuší. Čím více se dozvídá, tím více je to pro ní reálnější. Pozorovat její narůstající děs, kdykoli se dozvídá více informací o energickém, pro ni zatím, neznámém zlu, je základem skvělého plynutí děje. Je zde také vědecké vysvětlení, této neskutečně zlé energie, v postavě dr. Kawajise a takový, řekl bych, vývoj, nebo další možnost zloby, v postavě studentky Kanae. Toto je konec Sadako tak jak ji známe. Stále ale chybí celá podstata zla, takže bez váhání do Ringu 0, odehrávající se v 60. letech. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama