Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer 1
USA, (2017–2024), 54 h 10 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Xicht0r k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2017) (S01) 

Po shlédnutí celý série musím prohlásit ST:D za velký zklamání. Pilot mě nalákal a nadchnul, moderní look jsem uvítal (i ty Klingony bych přežil), ale postupem díl od dílu jsou patrný nedostatky, který už překousnout nejdou. Zásadní problém mám s celou story o houbičkovym pohonu, kterej slouží jako deus ex machina a kdykoliv se dá použít k vybruslení z jakýhokoliv průseru. Posádka Discovery je banda nevýraznejch bezejmenejch tragédů o kterejch se nic nedovídáme a jsou zcela nepodstatný víc jak polovinu série. Ani později nemají prostor více jak 4-5 postav a ještě se nás snaží nalákat na jejich děsně nečekaný twist... Odbočka do alternativního vesmíru začala mírným pobavením a postupně přecházela v kroucení hlavou až do pověstného Pickardova double facepalmu. Technoblábolení okolo houbiček tou dobou dosahuje maxima a absurdita celého děje taky. Rádoby epický převrat v Terran Empire universe už byl pro mě definitivně za hranou přijatelnosti. Těšil jsem se na komplexní, politikou a konfliktem protkaný ST jakým měl zjevně být zrušený a do země zašlapaný Axanar. Dočkal jsem se dobře vypadajícího vykleštěného seriálu sice bez epizodních vata dílů, ale že bych si připadal ve válečném období, to se říct nedá. Takovou atmosféru uměl navodit DS9 i Enterprise v posledních sériích a takový jsem ST:D očekávál...marně. O míchání dnešní politiky a "propagandy" škoda mluvit...gay manželé, silné vůdčí ženy, rasové namixování herců, bílý vypočítavý mužský zrádce...mno prostě dnešní standard, kterým je potřeba naočkovat veškerou liberálně uvědomělou filmo-seriálovou produkci USA. Ano ST byl vždy relativně liberálně progresivní, ale zároveň ukazoval slabiny tohoto systému...dalo by se říct, že je můžeme vidět i v ST:D, jelikož utopickou naivní láskou k veškerému životu trpící Federaci by zničila jakákoliv válka nemít na své straně scénáristy jenž znenadání změní kompletně povahové atributy nepřítele. :) Závěrem bych tedy konstatoval že dvojdílný pilot patří k vrcholu série a postupem kvalita opadá. Pro mě vinou nefungující osudovosti Burnham/Georgiou, nucenou lovestory Burnham/Ash a rozvíjení bullshitu jménem mycelium spore drive... ()

Season 2 (2019) (S02) 

"Burnham super hero origin story", Star Trek se nekonná. Absolutně imbecilní zápletka s cestováním v čase, kde nic nefunguje a nedává smysl kdykoliv se člověk jen trochu zamyslí nad tím bordelem co se na obrazovce děje v přemíře "lens-flare", gopro akce a neustále točícíse kamery. Oproti předchozí sérii se trochu zlepšilo zapojení postav z můstku (už i víme jak se jmenujou WOW!), ale na kvalitě jim to nijak nedodává, jelikož je to banda nezajímavých jednohláškových blbečků, který tam jsou jenom k tomu, aby nám připomínali jak je Burnham hrozně vyjímečná. K tomu přidejte tlustou otravnou zrzku, císařovnu "one man army" Georgiou, vykastrovanýho Spocka a pseudo kapitána Pikea, který moc nevypadá, že ve skutečnosti něčemu velí...jelikož jsou vždy poblíž silné ženy Burnham, Georgiou, Cornwell atd. aby mu řekli co má dělat. Ano i druhá série je protkána silnou femi-propagandou, která chvílema dosahuje opravdu maximální absurdnosti (viz jakákoliv bojová scéna...). Vynechám-li "nenápadnou" agendu z hodnocení, tak mám stalé velký problém s neúctou k ST lore, který je překrucován a kompletně ničen v každém dalším díle. Především Spock (ale i Sarek) dostává opravdu na frak, když je nám podán jako dislektik opovrhovaný Vulkánci a jen díky Burnham je tím čím v budoucnosti je a jak ho známe...NE prostě NE! Zápletka nás postupně zavede na několik vcelku zajímavých míst, ale tak nějak nemám pocit, že by to byl děj odehrávajícíse ve světě ST...o Federaci nevíme vůbec nic, jen slyšíme o Starfleet (flotila = Discovery a Enterprise zjevně) a především Sekci 31, která je tak tajná, že to vypadá jak kdyby to byla hlavní složka Starfleet. Politika, morální problémy, mezi-rasové tření...nikde, opravdu je toto ST? Místo ST dostáváme ubrečený "hrdiny" řešící "epický" problémy v řádech minut a to prosím v kontinuálním ději, kde mají autoři možnost rozvádět zápletky po vzoru GoT, Expanse atd. Výpis toho co vše je na ST:D špatně je daleko delší a moje utrpení ze sledování obrovský, ale viděl jsem snad všechny ST a budu i dál sledovat tuhle pohromu, abych si měl na co zanadávat. :) ()

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama