Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Recenze (64)

Katka232 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě tam štvalo, byly asi kontaktní čočky, které představitelka Victorie nosila. Takže oči takové nepřirozené. Ale jinak super. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: První tři díly velmi velmi slabé, až s příchodem Alberta na scénu to celé jako "kostýmní historizující romatická knihovna" oživlo. Jako zdroj nějaké historie Ostrovů to samozřejmě nemůže nikdo rozumný brát vážně. Celkově velmi slabé 4 hvězdičky - 73%, 2.série pokračuje v nastoupeném, jen těch slabých prázdných chvilek je víc - celkově 70%/Update 2019 3. série: a jak to často bývá stala se z toho prázdná navoněná sračka - 40% ()

faborka 

všechny recenze uživatele

Už jsem shlédla celou řadu a neoslovilo mě to tedy vůbec - nic moc. Téma je velmi známé, mnohokrát zpracované a nic nového nepřinášející. Královna Victoria byla ošklivá žena se škaredou hlavou, vypouklýma očima a velkou čelistí. Jenna Coleman je nádherná - jedna z nejhezčích hereček své generace. Prozatím je však její zpracování mladičké královny plytké a nudné. Oceňuji nádherné kostýmy, úžasné šperky, pěkné lokace. A taky Rufuse Sewella - toho mám moc ráda. Ale jinak je to nuda na kterou se celkem hezky kouká a která ukazuje že stanice ITV nemá dostatek finančních prostředků - viz amatérská korunovace, kterou nevylepšili ani zpomalenými záběry. Rozhodně to nesahá ani po kotníky Emily Blunt a jejímu výkonu ve filmu Královna Viktorie. ()

Kreptry 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější scéna, z které mi šel mráz po zádech a do očí se mi draly slzy, byla na konci osmého dílu. Po dlouhé době seriál, na který se můžu koukat pořád dokola a stejně mě neomrzí. ()

vladi3 

všechny recenze uživatele

Serial ma velmi prekvapil... Skvely kasting (najma ustredna dvojica a Rufus)... Nadherne kostymy a kulisy.... Je to samozrejme trosku presladene a kto caka vecnejsie ponatie, bude sklamany.... Ale ja som nadmieru spokojma... ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Královna Viktorie byla malého vzrůstu a nebyla pohledná. Svou panovnickou jistotu získala až po svém sňatku se svým bratrancem. Dle všeho s ním měla šťastné manželství s devíti dětmi. Mezi těmito dětmi jsou i předci dnešní vládnoucí panovnice. Dle knih i dle filmu byla královna Viktorie na svou dobu docela moderní žena. Je paradoxem, že Viktoriánská doba je vůči ženám značně nespravedlivá. Viktoriánské ženy neměly právo volit, žalovat a vlastnit majetek. U žen z vyšších vrstev panoval ideál ‚cudnosti‘ a ‚čistoty'; i proto jim nebylo dovoleno ‚špinit‘ se prací, která by jim zajistila vlastní zázemí a společenskou svobodu. Povinnosti ženy byla organizace služebnictva, pořádání večírků, mající za úkol přinést prestiž manželovi a péče a výchova dětí, u kterých se očekávalo, že budou ‚vidět, ale ne slyšet‘. Takže je otázka, zda udáváná skutečnost ve filmu a v knize, že Viktorie rozhodovala a vládla, je pravda. Po smrti svého manžela se také z aktivního ovlivňování vlády stáhla. Taže jak to s tou Viktorií a vládnutím bylo? ()

elma 

všechny recenze uživatele

...Jenna Coleman za tu roli bych jí dala Oskara je to neuvěřitelně krásný výkon, ona je nádherná v této roli. ()

Kacaba4 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu si mne seriál získal. Nemohla jsem odolat a brzy jsem shlédla všechny díly a s napětím prožívala události v životě politickém, ale hlavně soukromém, mladé královny, její rodiny, služebnictva a příslušníků dvora. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Seriál je velmi zdařilý. Úspěšnost dle mého zajišťuje dobovová výprava, dramatičnost, kostýmy nebo třeba vášeň. Zpracování je celkově na vysoké úrovni. A i herci předvádí kvalitní práci (hlavně Jenna Coleman). :) (viděno s dabingem) ()

viax 

všechny recenze uživatele

Šest dílů a pořád mě to baví. Žádná velká dramata se nekonají, je to klidné a vlídné a to mám zrovna teď ráda. Díky. ()

angelle 

všechny recenze uživatele

Fajn seriál. Politika, láska, rodina, nájdete tu jednoducho všetko. Nikde som nevidela taký decentný vzťah medzi dvomi mužmi. ()

veruna.b 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tu hodně fanoušku seriálu "The Crown", kteří vyplňují čas (už dva roky!!), kdy čekají na novou řadu hledáním podobných seriálů. Jsem jednou z nich :D Mám za sebou už seriál Tudorovci a spíš než k seriálu "The Crown" bych Viktorii přirovnala právě k oněm Tudorovcům. Možná že je v seriálu jenom méně sexu :D Všeobecně je vidět, že to není z dílny HBO, protože ten je proslavený svými postelovými scénami snad v každém seriálu jejich produkce (Řím, Hra o trůny, Sex ve měste :DD apod.). Seriál mě ale zaujal svým zpracováním, výpravou, kostýmy (jak jinak :D).. herci vypadají také velmi věrohodně. O královně Viktorii mám ledasco načtené, a proto se mi líbí, že seriál zbytečně vztah Viktorie a Albert nikterak neromantizuje, naopak jej vykresluje v těch správných barvách. Jejich vztah byl opravdu velmi velmi komplikovaný - on tvrdý Němec s tvrdou výchovou. Ona žena - královna - v době, kdy žena nebyla víc, jak služka, manželka a matka (ne, že by to bylo málo .. ale tak rozumíme si, že?).. mezi nima to neskutečně skřípalo a to hlavně proto, že Viktorie se dokázala ohnout pod vedením Alberta, který skrze ní chtěl vládnout - právě proto, se pořád rafali, věděl že má šanci, když opravdu bude stát za svým :D Ovšem nedala mu to nikdy zadarmo :D I tak to byl asi pěkný vztah a líbí se mi, jak nám to seriál pěkně odhaluje. Je to vlastně dost hodně dnešní problém mnoha párů, kde je žena kolikrát silnější, než muž, který skřípá zuby.. je to vlastně dosti feministické :D feminismus je sice sprosté slovo, ale pro tento seriál se asi hodí. Kolem a dokola to je stejně pohádka.. samozřejmě a historickou hodnotu to nějakou má, ale s fakty sakra pokulhává třeba právě proti zmiňované "Koruně". ()

dense 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se nechal zmást a usedl ke sledování tohoto seriálu, ale přetékající ultrafeminismus v každé scéně mě znova a znova odradil... Pak jsem si ještě ověřil, jestli jsem se neunáhlil a raději ověřil ideologické pozadí autorky. No, a opravdu jsem shledal, že mě provtní instinkt nezklamal... Je toho ideologického materiálu už hodně. Vypěstoval jsem si tak na to citlivost. ()

rostsoft 

všechny recenze uživatele

Všechny tři série hodnotím na výbornou, sice nejsem historik a tím pádem nejsem schopen posoudit přesnost postav i dění, ale jedno říct mohu, je to skvělá zábava a i kdyby se to zakládalo jen na základních údajích je to dobrý způsob, jak se alespoň dozvědět něco o anglických panovnících. Já osobně jsem v průběhu sledování koukal i na Wikipedii, abych pochopil souvislosti, které v těchto filmech někdy nejsou příliš patrné. Styl, prostředí ukazuje na skvělou filmařskou práci, i výběr jednotlivých postav se mi zdál být více než zdařilý. ()

artlover 

všechny recenze uživatele

Taká oddychová vzťahovka z vyššej spoločnosti v pekných kostýmoch. Pomohlo by asi upraviť minutáž a pridať historické udalosti, aj keď občasná snaha tam je. Niekedy je to trochu rozťahané, trochu ufňukané a trochu zbytočné, ale prostredie a šatičky mi zapchali hubu a dala som 3*. ()

Reklama

Reklama