Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (106)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/114 Díky seriálům Riverdale a Chilling Adventures of Sabrina i k nám dorazil fenomén Archie komiksů. Nikdo by nikdy nevěřil, že nekonečný příběh kamarádů ze střední bude stále populární, ačkoli jeho počátky sahají až do roku 1939. To neodolatelné kouzlo platí pro každou generaci, je tu Archie, zrzek, je tu Betty, blondýnka, je tu Ronnie, brunetka. A přesně tahle kombinace stačí, aby poutala pozornost už 80. let. Riverdale dnešní generace je méně komediální, více tajemný, velmi teatrální, estetikou často inklinující k filmům Tima Burtona a přesto, anebo právě proto, velmi atraktivní. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pokud seriál začne tak slušně že mě chytí úvodní vteřinu tak potom klobouk dolů. Od začátku je všechno sympatické příběh je zajímavý a výborný a tak díl co díl jsem nedočkavý chvilkami nervní a netrpělivý a hlavně spokojený. Soundtrack si našel místo u mě v poslechu a to je dobře, herci nemůžu než vynachválit celou bandu Veronika a Betty jsou nejlepší, Archie mě dokázal i několikrát nasrat ale nebyl sám a tak sem spokojený hodně krom mamby z kočiček která vypadá jako brokolice a je nechutná. Takže pro mě jedná slušná jízda spokojenosti prostě špička v seriálech. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Komiksově stylizovaná teen variace na True Detectiva, Twin Peaks a spoustu dalších dospěláckých kultů, která se sice často topí v klišé a předvídatelných zvratech (za první dvě sezóny nastal jenom jeden twist, který jsem skutečně nečekal), naštěstí si ale ze sebe umí dělat srandu. Nekonečná série cliffhangerů, přesný cast a fajn postavy (Cheryl & Alice LOVE), a fakt, že se tu dá shipovat takřka každý s každým, z Riverdale dělají stoprocentně koukatelnou a často zábavnou guilty pleasure. Akorát ten Archie je totálně na zabití. Prozatimně 70% ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a druhá série byla bomba takže 10/10 třetí série zbytečné natahování... hudební díly mi nevadily. Písnička "Seventeen" si mě naprosto ziskala a chytla za ♡. Třetí sérii to ale nezachránil od 6/10. Nyní koukám na čtvrtou sérii a je to zase rozjíždějící se pecka, už pilot in memoriam chytne za ♡. Čtvrtá série 9/10 jen mohl být víc využitý potenciál u nahrávek snuff filmu. Pátá série se blíží do finále dle posledních sneek peaku to vypadá na velký převrat, co bych zde chtěla ale vytknout nedostatečný prostor pro Polly ta Cooperovic holka to táhla několik sezón nebo se vždy vracela ale tak odkrojený kousek a závěr si nezasloužila. Pátá série drží nějaký standard mezi skvělými díly jsou pak slabší části. Vztahová linka se nám nějak zamotala až je z toho šílený chaos. Pátá řada nebyla vůbec špatná, sedmiletý skok v čase seriálu prospěl tak i změny u Archieho, Ronnie, Betty a Juga hodnotím tedy 7/10. Dle mého šestá řada měla slibný potenciál kráječ, víc zamotat dějovou linku super schopnostmi wtf, nejvíc mne dostala hloubka Jugheada a betty, slušný byl i muzikálový díl především konce odhalení betty a Alice. :'( Cheryl mi přišla více sympatická než předchozí 5 řadě. Hodnotím tedy šestou řadu o jeden bod více 8/10 a čekám co finale serie Riverdale přinese zatím to vypadá velmi rozporuplně. Jako dopadnou vztahy ? Jaké bude Riverdale po zániku vypadat ?  Uvidíme co nám back in time přinese. ;-) ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Začne to jako temná vize Beverly Hills 90210 a skončí jako velmi obstojný konkurent Broadchurche. Sice dá občas člověku zabrat, aby si vzpomněl, co se všechno stalo v minulém díle – protože se toho vždycky děje fakt hodně fakt hodně postavám –, ale celkově velmi solidní, především konverzační thriller s detektivní zápletkou, překvapivě kvalitním obsazením, vysokými produkčními hodnotami a dramatickým vývojem. Dokonce i finále zvládá být překvapivé. Snad jen poslední díl klidně mohl být natažený na dva a nechat diváka trochu vydechnout. Našlápnuto má Riverdale skvěle a vykopnuto k další sérii taktéž. A podle tvůrců bychom se postupně mohli dočkat i paranormálna a adaptace hororového sešitu Afterlife with Archie. Nemůžu se dočkat. ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

  • K.J. Apa si při natáčení scény, kde se snaží pěstí rozbít led, zlomil ruku. (michy9073)
  • V seriálu se objevuje mnoho odkazů na film Vykoupení z věznice Shawshank (1994). Jedná se například o název věznice v Riverdale – Shankshaw (prohozené slabiky) nebo ve třetí sérii kladívko uložené v knize, jež objeví Archie. (pityty)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama