Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 1
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriálovým odbočkám Marvel studia jsem se dlouho vyhýbal, ale nakonec jsem neodolal a chtěl jsem okusit "doplněk" marvelovského vesmíru. Bohužel Loki je pro mě jedna z méně zajímavých postav a přestože seriál v závěru zajímavým způsobem pracuje s rozehraným vesmírem, nebylo to natolik poutavé, abych tomu opravdu propadl. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Tak jsem naivně doufala, že Loki bude zábavná jednorázovka (ostatně tak to snad bylo i původně koncipováno). Místo toho tu máme další "velký" příběh o zániku/tyranii celého vesmíru, který se potáhne přes celou další sérii a ovlivní další filmy a seriály. Neschopnost Marvelu cokoli uzavřít začíná býti nejen únavná, ale hlavně dost otravná. Hiddleston znovu ukazuje, že hrát umí, ale taky že Loki nejspíš zůstane jeho největší rolí. Jeho spoluhráči se drží docela příjemně při zemi. Vidět Wilsona u Marvelu je totiž opravdu jak z alternativního vesmíru, a tak jeho civilní projev vlastně drží celou linku s TVA v mezích opravdu fungujícího nudného úřadu, kde prostě jen dělá svou práci. Sophia Di Martino jako Sylvie je docela příjemné překvapení. Oproti tomu záporák shazuje gravitas celého finále a bylo by fajn, kdyby Marvel dokázal neshazovat potenciálně emoční či vypjaté okamžiky vtipkováním. Žel, dle chvalozpěvů na Lokiho to pro mnoho diváků funguje a nejlepší doporučení pro mě by nejspíš bylo konečně přestat komiksovky konzumovat. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejsem bůhvíjaký Lokiho fanda, respektive nebyl jsem, dokud by za filmového padoucha-hezouna, kterému jsme ale zároveň měli i fandit. Ve svém seriálu ale dostal příležitost předvést i něco jiného a jsem moc rád, že tu příležitost nikdo nezahodil. Zajímavý scénář, skvělá výprava (sci-fi/retro design TVA jsem si opravdu užil), umírněný Tom Hiddleston a především Owen Wilson, jehož obsazení byl nápad za milion.  Všechno v naprostém pořádku, na každý další díl jsem se těšil jako na nového Mandaloriana. Kdyby místo seriálu vznikl film, byl by asi tak osmnáckrát lepší než druhý Doctor Strange. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Loki je riskantný krok od Marvelu. Chápem ľudí čo ho budú milovať, chápem ľudí ktorým nesadne. Je odlišný, často bizarný, uletený, zvláštny a dosť stojí na nečakaných zvratoch. Nevyhol sa klasickým seriálovým chybám, nie každá časť je rovnako dobrá a veľa krát sa dej zbytočne naťahuje.(Toto platí skôr v 1.sérií). Najväčšie prekvapenie bol pre mňa Owen Wilson, dlhé roky ho nemusím a konečne som od neho dostal postavu ktorej som to žral. Od filmov je seriál oveľa viac komornejší, no stále osudový a dôležitý pre budúce smerovanie MCU. Bavil som sa, ide o niečo úplne iné ako som čakal, scenár je prekvapivý, prostredie originálne a Tv produkciu nie je poznať. Loki je miestami úplne iná postava ako predtým a ajkeď mi to to začiatku vadilo, na konci sa Tom Hiddleston stal mojím obľúbencom. A to by som pár rokov do zadu určite nepovedal. Toto musím Marvelu uznať ako nečakaný úspech, chytľavý a zábavný, v 1. sérií mierne pomalejší, v 2. mierne zložitejší, ale s tajomnou zápletkou čo odkrývate postupne a baví vás to. 1.séria  7/10  2.séria  8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je ironické, že u seriálů se mluví o jejich potenciálu oproti filmům v mohutnosti příběhu - přitom u Wandavize i Lokiho platí, že to mohly být dobré filmy, ale byly natažené na seriály, které velmi záhy nemají o čem být a každý aspekt bolestivě natahují tak dlouho, až se odhalí jednak celková nepromyšlenost konceptu, na kterou by u rychlého filmu bylo možné nemyslet, jednak povrchnost postav a zápletek. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • Výhružka: „Vykuchám tě jako rybu, Casey,“ je odkaz na stejnou hlášku z filmu Vřískot (1996). (NiWi)
  • V závěrečných titulcích je krátký záběr na stůl, na kterém jsou položené složky s černobílými fotografiemi. V každém díle jsou v tomto záběru použité rozdílné fotografie, které odkazují na scény z děje seriálu. Záběr má tedy šest různých variant. (B.Wilde)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama