Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (351)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hravý, originální a skromný úvod vs. výbušný, akcí a digitálem napěchovaný konec. A mezitím nečekaně dost dobré drama o lásce a ztrátách. WandaVision mě bavil ve všech polohách, i když v úvodu o fous méně, protože jestli něco nemám rád, tak jsou to studiové sitcomy. Ale to nutně nevadí. Jestli něco funguje, tak je to právě ta zmiňovaná hravost a postupné budování napětí a vazeb mezi postavami, plus do toho nějaké to naboření 4. stěny. Koncept minisérie MCU sedí. Už jen samotná postava Scarlett Witch tu je prokreslená daleko lépe než ve všech předchozích filmech dohromady. Ze strany záporáků mi to už přišlo o něco slabší a na vedlejší postavy taky nebyl kladen až takový focus, jaký by asi mohl. Určitě bych si to dokázal představit co do postav vyváženější. Ovšem jestli je tohle evoluce nejen marvelovských seriálů, ale i MCU obecně, tak sem s tím. Rozhodně jsem radši za podobné minisérie, kde je na všechno dostatek času, než za hrc prc dvouhodinové celovečeráky, kde tvůrci možná až příliš spoléhají na osvědčené šablony, protože na nic jiného prostě nezbývá čas. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivá podívaná, v níž je rodina vždy na prvním místě. WandaVision nám servíruje netradiční látku v netradičním hávu, který ne každého diváka ohromí. Seriál se zde právě díky tomu pouští na velmi tenký led, na němž je hranice mezi vkusnou poctou sitcomům z let padesátých a křečovitou podívanou bez vlastní identity tenká jako vlas. Naštěstí se to zde tvůrcům (většinou) daří úspěšně vybalancovat, takže se před Vámi rozprostře skvělá seriálová podívaná, jejíž příběh Vás chytne a už nepustí. Tomuto rovněž napomáhají i skvělé herecké výkony ústřední dvojice, skrze které můžeme prožívat jejich vyfabulované štěstí i osobní tragédie. Celý tento výjev poté zastřešuje i rozumná stopáž jednotlivých epizod, díky čemuž je zde minimum hluchých míst a zbytečných scén. Jako líbivá vlaštovka pro fanoušky MCU tedy WandaVision funguje s noblesou sobě vlastní. Skvělá práce! (Disney+) „We are an unusual couple, you know.” ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem, že to bude víc sebe vědomé, hihi. (Kathryn Hahn je bohyně, fakt že jo, i když je ta její role tak hloupá.) Asi v protikladu k většině názorů, co jsem tak na internetu četla, mi přišly ty první "iluzornější" epizody zajímavější. Z pohledu diváka, který zná historii MCU, jsem si užívala využívání notoricky známých televizních formátů k nastolení jednoduchého bizarního děje, do kterého znepokojivě pronikají divné zvuky zvenčí, postavy říkají, že večeře bude hotová "in a snap" a Wanda sama nechápe, co se děje. Čím víc se však seriál blížil "skutečnému světu", tím víc jsem ztrácela zájem, protože všechno jedinečně vlastní tomuto konkrétnímu projektu mizelo a začala převládat jenom stereotypní "blikající-světla-a-hlasité-exploze" mizérie současných akčních filmů. Seriálová forma omezená krátkým dávkováním informací v rámci jednotlivých epizod také znemožnila věnovat se konkrétním věcem "do hloubky", takže se navíc tvůrcům ani moc nedařilo udržovat iluzi, hihi, že se v seriálu doopravdy něco děje. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek veľmi zaujímavému začiatku sa "WandaVision" nakoniec ukázalo, že o Marvel momentky nebude predsa len núdza. Musím povedať, že už dlho som fanúšikom Wandy Maximoff a tak nejako som chcel, aby jej postava bola nejako viac využitá a nejakým spsôbom Marvel využil jej možnosti. A myslím si, že ak v "Endgame" neukázala čoho je schopná, tak tu v tejto minisérii skutočne mala možnosť ukázať ako ďaleko jej schopnosti až siahajú. A čo ma osobne asi najviac na tomto projekte vzalo sú jeho emocionálne momentky. Osobne by som povedal, že práve vďaka nim sme sa dočkali veľmi silného finále, ktoré zo mňa dostalo aj celkom silnú reakciu. Možno nie super silnú, ale počíta sa to. No predposledná epizóda "Previously On" bol pre mňa asi najžiarivejší moment tohto seriálu. Vidíme Wandinu minulosť a v spojení s čím si prešla počas minulých filmov bolo úplne cítiť, že Wandino emocionálne rozpoloženie je veľmi náročné.V mojich očiach je asi jednou z najkomplexnejších hrdinov, ktorých sme v rámci MCU mali možnosť spoznať. Najmä aj keď vidíme, že má v sebe aj tú temnú stránku, ku ktorej ju často vedia dohnať jej vlastné emócie. A je to úplne prirodzené. Rovnako Vision je v tejto sérii skvelý. A ich spoločný vzťah pôsobí veľmi úprimne. Akokoľvek zvláštne to znie. No na všetky tieto momentky si treba trošku počkať. V úvode totiž žijeme trošku v sitcomlande a snažíme sa pochopiť čo sa vlastne skutočne deje a ako k tomu došlo. A keď začneme od epizódy "We Interupt This Program" začneme dostávať odpovede, tak to funguje skvele. Najobľúbenejšie epizódy sú asi pre mňa tie, ktoré boli pre všetkých ostatných. "On A Very Special Episode..." , "All-New Halloween Spooktacular!" a "Previously On". A hoci tie sitcomové epizódy vedia byť trošku zvláštnym pridávkom pre tento seriál a sú trošku kostrbaté, tak ma úprimne pobavili a užil som si aj tie. Len nie sú tak emocionálne silné a skvelé ako to, čo reálne nakoniec tento seriál ponúkol. Už sa teším, až sa Wanda Maximoff vráti Hodnotenie: A- ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

No po shlédnutí jsem spíše na vážkách. První tři díly byly utrpení. Něco v nich bylo vtipné. Ale většina spíše ne. Naplno se potvrdilo, že Elizabeth Olsen není moc dobrá herečka. Seriál spíše táhne Paul Bettany a další postavy, co se objeví po třetím díle. Poté navíc seriál získá i slušné tempo a navnadí potenciálními zajímavými twisty a samozřejmě opět ne otravným pokukováním po jiných filmech MCU. To vše je skvělé. Ale přijde mi, že se dali některé linie zakončit lépe. A pravdou zůstává, že naše teorie byly zajímavější než vyústění. Škoda, že se MCU (zatím?) bojí jít do paralelních vesmírů, což by mohlo být skvělé a pro tvůrce by to znamenala dle mého téměř volné ruce. Ale i tak musím pochválit za neotřelý nápad se stylizováním a odkazování na steré sitcomy, které mi sice bohužel nic neříkají, ale i tak je to odvážný krok bych řekl. Bohužel takový nedotažený. Zápletka nemá na délku série opodstatnění. A některé díly se táhnou a vše nakonec stejně skončí v již obligátním digibordelu. Možná, že by seriál lépe vypadal ve filmovém formátu. On stejně ten rozpočet bude dosti podobný si myslím. Ona zajímavost ze zdejších zajímavostí, že film má více trikových scén než Endgame, zněla neuvěřitelně. Ale po shlédnutí to tak i nakonec vypadá. Ale musím říct, že u většiny dílů jsem se nadmíru bavil. Nápad odvážný, leč nedotažený. 5/10. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Počáteční scéna, ve které Wanda (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany) spí v jednolůžkových postelích, odkazuje na seriály z 50. a 60. let. V amerických sitcomech totiž manželé spolu nesdíleli lože. (Kubaaa97)
  • Jako konzultant a poradce sloužil samotný Dick Van Dyke, jehož show z 60. let se epizoda výrazně inspiruje. Např. obývací pokoj a kuchyně jsou přesnou replikou z The Dick Van Dyke Show (od r. 1961). (NiWi)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama