Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 12
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 12

Recenze (355)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Davej to shrnul naprosto přesně - DK je špička naší televizní tvorby, poutavě a zábavně mapuje historii kriminalistické vědy za doprovodu výborné hudby a za hvězdného obsazení. Celek si drží vysokou úroveň, některé díly jsou na *****, jiné o něco slabší, ale vezmete-li v potaz, že jde o skutečné případy.... PS: Můj nejoblíbenější díl? Andrej Hryc a obrazy mistra Vermeera. ()

venison 

všechny recenze uživatele

S01-S04: Přiznám se, že jsem seriál Dobrodružství kriminalistiky, jako malá neviděla. Vysoké hodnocení i silné téma mne dopředu dostatečně silně navnadilo, ale očekávání bylo asi příliš vysoké. Téma, obsazení i nápad je bez debat naprosto bezkonkurenční. Nelíbil se mi divadelní herecký projev a prkenné dialogy. Asi umělecký záměr, ale i tak se mi na to nekoukalo hezky. Mohlo to být nadčasové, ale zub času se do seriálu bohužel pořádně zakousl. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, že tehdy šlo natočit kriminální seriál, kterej by nebyl trapnej ani hloupej a kde by každej jeden díl byl perla sama o sobě. Škoda že nebylo víc dílů, do pozdějších by mohli zapojit i třeba genetický testy a genetický otisky prstů a nebo dnešní největší poolicejní výhody, kterými jsou vysílačky a množství. Prostě jich udělat aspoň dvojnásobek. Plus k výborným scénářům ještě skvělí herci a režisér, prostředí a kostýmy, a vznikne nejlepší český kriminální seriál všech dob. A podle mě i jeden z nejlepších světových. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál, vrchol nejen naší seriálové produkce - to už se tu psalo. Zkusím být originální - přes nepřehlednost a zbytečnou dokumentárnost některých dílů (hlavně ke konci) vyniká skvělým scénářem, promyšleným výběrem příběhů (geniálním režisérem) i hlavně na seriál dokonalými hereckými výkony (v jednom z dílů je mimochodem životní role Miroslava Táborského). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • Natáčelo se v pražských čtvrtích Bubeneč a Holešovice, na zámku Filipov a v Čáslavi. (M.B)
  • Seriál se nikdy nenatáčel v ateliérech. (M.B)
  • Záběry pro díl "Paprsek" se jako jediné natáčely i v zahraničí. Štáb nestihl zavčas vyřídit povolení k filmování v Amsterdamu, takže se natáčelo načerno, což vyústilo v zatčení několika členů štábu při realizaci scény, při níž byly u Rijksmusea z auta vynášeny padělky obrazů. (franta.zila)

Reklama

Reklama