Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 8
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 8

Recenze (355)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů z prostředí kriminalistiky. Téměř dokumentárním způsobem tu postupně procházíme všechny průlomové metody odhalování pachatelů, které se zařadily do arzenálu kriminalistů. Určitě pobavil každého, kdo ho viděl a já osobně bych si ho na obrazovkách nenechal ujít. Zkrátka paráda. 95% ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Příběhy kriminalistických průkopníků a jejich metod byly vždy protkány nitkami velmi zajímavých událostí své doby. Objevy této vědní disciplíny, která dodnes zůstává jednou z nejzajímavějších oblastí zkoumání, ovlivnily do značné míry nejen vývoj policejní práce a soudnictví, ale někdy také vývoj společenský. A právě o případech, které nejvíce zasáhly do světa zločinu, zákona a spravedlnosti, pojednává jeden z nejlepších kriminálních seriálů, jenž spatřil světlo světa a který vyniká hlavně svým realistickým pojetím, naprosto strhující atmosférou a dokonalou hudební kulisou. 100 % ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Skvělý a snad nejlpší český krimiseriál. Zajímavá zápletka, plejáda českách hvězd, u kterých nevadí že se s větším odstupem objevují ti samí herci v jiných rolích v několika epizodách, a to vše pod taktovkou Antonína Moskalyka, nejlepšího českého režiséra, který si tímto seriálem postavil pomník. Každá epizoda se odehrává v jiné době a má skvělý spád a každá epizoda má jiné ladění ( v seriálu jsou epizody, které lze považovat za krimikomedii, ale i ty které zase vypadají jako drsný krmithriller pro otrlé). Mnohdy temnou a mrazivou atmosféru ještě doprovází skvělá a také tajemná hudba Karla Svobody! Mistrovské dílo!! ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z EPIZODY VLAS: "Jestli mě policie bude potřebovat najde mě v kuchyni." // "Láska je hezká věc, dokud nedojde na peníze." // "Klamat úřady se nevyplácí a dělat z nás blbce už vůbec ne." // "Vlasy nejsou u soudu nezvratným důkazem." "Tak se jím musejí stát." // "Ale jestli je to vaše další hovadina, tak si mě nepřejte." // "Vám se přirozeně omlouvám, což nadřízení nedělají často." // "Nechtěl jsem jí zabít, ale ona byla mrcha!" ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších českých seriálov, mapujúci históriu vývoja svetovej kriminalistiky ma v detstve fascinoval a inšpiroval aj k čítaniu kníh z tejto oblasti, rovnako ako príbuzných k výberu vhodných darčekov k Vianociam. Aj po opakovanom pozeraní s odstupom času mal stále svoje čaro a patrí k svetlejším bodom československej kinematogriafie. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Natáčelo se v Pardubicích, Kutné Hoře a na zámku Zdiby. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V epizodě "Krevní skupina" ztvárnil hraje herec Karel Pospíšil dvojroli. Zahrál si zaměstnance divadla a podvodníkaTanakiho. (M.B)
  • Natáčelo se v obci Obříství. (M.B)

Reklama

Reklama