Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 1
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 1

Recenze (355)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, koprodukční záležitosti s tehdejší NSR dopadaly povětšinou výborně až skvostně a tenhle seriál je pro mě spolu s "Cirkusem Humberto" absolutní špičkou českých seriálů. Koncem série mu sice trošku dochází dech, ale pořád jen do silného nadprůměru. Napínavé příběhy, skvělé provedení, herecké výkony a báječná hudba Karla Svobody. Myslíte si, že se u nás ještě někdy něco podobného natočí? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady máme třicetileté výročí natočení první řady tohoto seriálu, a i po těch letech je pořád na co se dívat. První série u mě jasně dominuje nad ostatními řadami, ty už nepřinesly tak dokonalou souhru mezi vyšetřováním a vědeckým pokrokem, v čem byly ale srovnatelné, to bylo obsazení jednotlivých epizod a s tím související herecké výkony. Uživateli nascendimu seriál připomínal knihu Století detektivů, a v tom se rozhodně nemýlil. Thorwaldova kniha mě svého času úplně fascinovala a první řada z ní naprosto jasně vychází, pozdější série už se knihou neinspirovaly a bylo to znát. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená koprodukcia. Seriál mapujúci vývoj a zdokonalovanie postupov pri objasňovaní zločinov a usvečovaní páchateľov. Celá plejáda vynikajúcich slovenských a českých hercov, realistické scenáre... to všetko robí seriál veľmi dobrým. Posledné diely síce vybočujú od kvality zo začiatkov, ale 4 a pol hviezdičky je adekvátnych. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Úchvatný seriál světové (nebo chcete li, britské úrovně) a patrně asi to úplně nejlepší, co tady kdy vzniklo. Fantastičtí herci (pravděpodobně úplně všichni nejen ze staré, ale i současné školy), skvělá režie, scénář a ach, ano... ta hudba. Karel Svoboda byl mistr, ta znělka je tak neskutečná a tak geniální... Navíc to má úžasnou atmosféru, perfektní zápletky, celý seriál je tak vtahující a tak strašně, strašně úžasný, že se divím, že je něco podobného nenapadlo v Anglii. Zatím jsem sice viděl jenom první sérii, ale nemám co vytknout. Je to napínavé, perfektně zahrané... ale to už se opakuju. Dobrodružství kriminalistiky jsou geniální záležitostí, která se musí vidět. Fascinují mě na tom dvě věci – že jsem to ještě neviděl a že něco tak perfektního vzniklo u nás a za účasti tak úžasných herců. Možná se vám může zdát můj komentář poněkud zmatený, ale tohle je snad úplně poprvé, kdy nevím, jak popsat seriál, abych ho vychválil do nebe. 100%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna byla mizerná, a celkově hodnocení sráží - obávám se, jestli to spíše taky nerežíroval už někdo jiný, jako tomu bylo s poslední sérií Četnických humoresek, kde to však bylo alespoň přiznané. Podobná změna stylu vyprávění, až to bije do očí. První dvě série jsou však dokonalé jak filmařsky, výpravou, herecky, tak i napínavým dějem a představením jednotlivých kroků a objevů kriminalistiky. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • V dílu „Otisk“ si nechá bankéř Harry Lofter (Dušan Blaškovič) nalít whisky ze své soukromé lahve a řekne, že je od jeho otce z palírny přímo ve Skotsku. To ale není možné, protože jde o whisky Jim Beam, kterou založil Jacob Beam. V roce 1912, ve kterém se Otisk odehrává, byl ředitelem vnuk David M.Beam. Navíc se tato whisky nevyrábí ve Skotsku, ale v USA, ve státě Kentucky. (pávek)
  • V 17. díle s názvem "Pinkertonova detektivní agentůra", který se odehrává v roce 1850, je  na dostihovém závodišti vidět moderní pouliční lampa. (M.B)

Reklama

Reklama