Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (426)

giblma 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem v historii vzdělaná zdaleka tak, jak bych chtěla, něco mi říká, že přesně tak nějak Řím vypadal. Smrad, bordel, krev, chlast, souložení, intriky. Navíc historické zasazení kolem triumvirátu a jim následujícího století je z celých sáhodlouhých dějin Říma asi divácky nejvděčnější a nejatraktivnější. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Výprava 9/10/// +jednoznačně výprava a realismus, plno krve násilí a sexu, tedy něco co jinde neuvidíte, hlavní postavy zajímavě proplouvají seriálem a ostatní rychle jedna po druhé mizí, tak jak to historie nabízí, na konci moc postav nezůstane, seriál má velký rozsah a to jak časový tak i historický -přijde mi, že největší válečné scény jsou vystřiženy, opravdu málokdy narazíte na velkou bitvu jako třeba v Gladiátorovi, často dojde jen k "řečnění" o tom co se stalo, rovněž přechod mezi díly mi přijde jakoby na sebe nenavazovali/// Po Deadwoodu další realistický pohled, který nám tentokrát detailně poodkryje dobu starověkého Říma. To co už známe z historie a to co už jsme viděli mnohokrát tu uvidíme znovu. Jenže tentokrát jinak a dost věrně a uvěřitelně. Nebo snad opravdu věříte tomu, že byly hodní a zlí? Ne nikoliv, každý chtěl mít moc, bohatství a slávu nebo se jen snažil přežít a proto se mnohdy neštítil ničeho. Nás provází dva hlavní hrdinové, kteří se často dostanou do víru dějiného dění. Dá se říct, že jsou u všeho, přestože že se do historie nezapsaly. Tímto seriál získává i jiný rozměr a jak jsem už naznačil, vy to budete s těmito postavami prožívat také. Nakonec dám pátou hvězdičku, protože i druhá řada má o čem vyprávět. Možná, že je ještě o chloupek lepší a upřímně, klidně bych si dokázal představit i třetí řadu. Škoda, že do toho tvůrci nešli, protože historie Říma ještě nekončí./// Celkem 85%/// ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto bol veľký prelom na pôde historických seriálov. Prvýkrát je Rím zobrazený nielen so svojou veľkoleposťu a majestátnosťou, ale aj príznačnou zhýralosťou a neviazanosťou. Ide o veľmi kvalitnú zábavu, ktorá kombinuje to známe z dejepisu s osobnými príbehmi vymyslených postáv, preto môže zaujať široké spektrum divákov. Tento seriál zároveň ovplyvnil svojím štýlom mnoho ďalších, ktoré po ňom vznikli, a preto si zaslúži plné hodnotenie. A to napriek pár historickým nepresnostiam. Určite nie je nutné brať do úvahy miestnych pseudokritikov, ktorí plačú, že to bolo vraj uťahané (akoby niekoľko desaťročí tak turbulentnej histórie šlo zobraziť v troch dieloch) alebo že už v ukážke to bolo nudné. Hodnotiť a komentovať podľa ukážky dokáže skutočne len duševný impotent. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem digitální exhibice a podobné krávoviny, ale příjemně jsem se zmýlil. Rozjezd je sice poměrně těžkopádný a druhý díl mi připomínal spíše lehčí porno, další díly už jsou ale OK. Jedenáctý díl je naprostý vrchol a na závěr jsem téměř neudržel slzu. Seriál je natočený jako za starých časů - poctivě a přesto má moderní háv. Násilné a erotické scény se tu poměrně často objevují, ale nikoli samoúčelně a nestaví se na nich. Postavy nejsou kladné a záporné, jsou příjemně lidské. Herecké obsazení je asi pro mne největším překvápkem. Žádné známé tváře a přesto jsou všichni přesvědčiví a charismatičtí. P.S.: Nejoblíbenější postava - Lucius Vorenus. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Řím nestrhne hned, zvláště pro takové jako já, kteří při hodinách dějepisu nedávali pozor, bude víceméně první půlka docela fuška. Děj obsáhne několik let a na scénu nakráčí neskutečné kvantum postav a divák je do víru dění hozen nemilosrdně hlavou napřed. Jenže v momentě, kdy vám dojde, že zde není jediného kladného hrdiny (co si budeme povídat, i ten hláškující vtipálek Pulo je pořád jenom neurvalé krvelačné hovado), že všichni herci bez jakýchkoliv výjimek hrají jak o život a že celá ta ‚římská krása‘ je vylíčena taková, jaká opravdu byla, bez morálních zásad a úcty k životu, se zaplivanými ulicemi a počmáranými zdmi, strhne vás to a nepustí. Snad jen fakt, že několikaletý rozestup v ději by měl na visáži hrdinů, těch dětských zvláště, být znát, si nechce dát pokoj. Jinak bez výtek. PS: Když tak čtu komentáře kolem. To musí v každém filmu/seriálu z období antiky být pořádné vojenské souboje? Edit po Season II: Fenomenální! ()

Galerie (158)

Zajímavosti (27)

  • V nejdelším natáčecím dni - scéna Caesarova triumfu - se před kamerou sešlo 750 komparzistů. (Reiniš)
  • Atia (v seriálu Polly Walker) ve skutečnosti zemřela roku 43 př.n.l., tedy jestě před bitvou u Filipp (42 př.n.l. v Makedonii), ve které Antonius a Oktavián porazili Bruta a Cassia. (mahler)
  • Už v roce 1989 se zrodil návrh na projekt Rome. Natáčení začalo v březnu 2004 a o rok později v květnu skončilo. (Reiniš)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama