Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (158)

Pirabin

všechny recenze uživatele

První setkání s Torchwoodem bylo jako setkání s mladším bratrem simpatického vtipného strýčka(Doctor who) se, kterým se chceme seznámit protože máme rádi strýčkův humor a originální vyprávění. Místo toho příjde na první pohled opilý bezdomovec co vypráví příběhy o tom jak po něm jdou ufoni. Někteří ho hned vyhodí z domu a někteří ho pozvou dál protože je to stále ten synovec svého strýčka a měl by mít někde v sobě nějaké jeho geny. Po čase ovšem zjistimé, že to není jen opilý bezdomec, ale člověk, který si lecos prožil a nebojí se vyprávět o "skutečném světě" čehož se strýček tak zdráhal. Jeho příběhy se díky lidem co je poslouchají nebo díky samotnému vypravěči čím dál tím vylepšují. Kritika: Kamera, kterou by mohla využít rodinka na dovolené, Efekty které se ztratí u Asylia, Nedokáži odhadnout jestli je tak špatná režie a nebo jsou to prostě jen výkony ale myslím že režie a teď to kladné: Postavy mají jiné sexuální orientace a celkově působí živěji než u většiny seriálů, a člověk má o ně i strach, oproti doktorovi, protože tam člověk ví že ať se stane cokoliv doktor přežije, příběhy jsou neuvěřitelně temné, Scénář působí chvílemi amatérsky ale zase má někdy vážně silnou fantasii, která mění celkově seriál a zachraňuje ty špatné body. Upřímně mohl jsem ho přestat sledovat po 2 vážně špatných dílech, ale to vytrvání se vyplatí. Ohodnotím až dokoukám. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Hledání nových technologií proti možné hrozbě z vesmíru a chytání nebezpečných emzáků? Pcha! První i druhá série se tváří neskutečně frajersky, ale pravda je úplně někde jinde: smrkáči z Torchwoodu by nechytili ani rýmu a jsou těžce neshopni oddělit své osobní problémy od snad nejdůležitější práce na zeměkouli, což je prostě neomluvitelná blbost. Prvních šestadvacet dílů jsem tedy kvůli nesympatiím k postavám, nelogičnostem, podivné kameře a leckdy zbytečně dlouhým epizodám dokázal dokoukat jen s velkým sebezapřením a kvůli zájmu o charismatického Jacka (který to jako jediný táhnul) a dobrých epizod by se dalo vybrat jen pomálu (Captain Jack Harkness, Out of time, Adam, End of Days, Kiss Kiss, Bang Bang). Na ČSFD téměř 80 %?! Naprosto nepochopitelné... Třetí série je však bombastická konspirační sci-fi, kde je všechno alespoň o dvě třídy výš a cestu jsem si našel i k některým předtím nesympatickým charakterům, jen tak dál u Miracle Day! ()

Reklama

Smejdik 

všechny recenze uživatele

1. série: 70%. Seriál chytne, postavy zajímavé, příběh netradiční, ale... ta stupidita, která se sem tam ukáže, to prostě občas nejde překousnout, takže hrozné díly (e04, Cyberwoman...smál jsem se polovinu epizody) se mísí s perfektními (e05 Small Worlds a zvlášt e06 Countrycide). No a "pravá podstata" Jacka je jen třešničkou :). Každopádně už s prvním dílem druhé série (wow, John!) jde vidět nejen zvýšení rozpočtu, ale i celkové ztrácení stupidity. + je i skvělá hudba (potěšilo mě, že tvůrcové znají Anthony and the Johnsons). Jenom prostě nechápu, jak můžou být všichni bisexuální :) 2. série: 85%. Jak jsem si vyvodil z prvního dílu, kvalita opravdu stoupla, sevření pomyslné ruky chytlavosti bylo ještě silnější, o to víc zamrzelo, co se na konci stalo s dvěma prsty. Taky jsem se ale přesvědčil, že gay scény a vztahy jsou jenom pozlátko, kterému tvůrci nedají žádnou hloubku. 3. série: 95%, téměř dokonalá záležitost. Jeden velký problém rozprostřený na celou sérii se jeví jako dobrý krok (asi jako v Dexterovi) a já jsem všech 5 dílů zhltl jedním soustem. A protože tak trochu čekám, že čtvrtá série bude něco podobného, asi si počkám, až budou venku všechny díly. To čekání bych totiž nepřežil! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Torchwood jsem si pustil abych zkrátil nekonečné čekání na dalšího Doctora Who po 7. sezóně. Šel jsem do toho, že spin-off nikdy asi nebude dobrý jako půvdoní seriál a ejhle ona to není pravda. Torchwood je především velice jiný. Je vážnější, depresivnější, je v něm více vztahů, brutality, sexu je ponuřejší a bezvýchodnější než doktor. Pravda, první sezóna má pár dílů, které jsou tak nějak průměrné, ale druhá sezóna už je velmi vyrovnaná, dramatická a našlápnutá. No a třetí sezónu, považuji za opus magnum Russela T. Davise. Tato šestidílná řada je pro mě ultimátní ve všech směrech dokonalý seriál. To jak Davis pracuje s gradací, s psychikou postav, s napětím, nebo s emocemi to snad nemá v seriálech obdoby, to je geniální. Ještě teď mi naskakuje husí kůže, když si vybavím některé momenty. Bravo. 4. série je ale velké zklamání. Je názorným příkladem toho jako točí seriály amíci. Zajímavý děj na 3 díly roztáhnou na 10, proloží to tunami nudné vaty. Navíc nové amersickí psotavy jsou děsně nesympatické, prostě slabota. Ale i tak, za skvostnou a mimořádnou 3. sérii nechávám plné hodnocení. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Torchwood, co k tomu mám napsat? viděl jsem, ohodnotil jsem a snažím se dát do kupy koment, ale nějak mi to nejde. Tak nejprve bych mohl zmínit, že první s druhá řada bezvadná, třetí a čtvrtá řada je jiný Torchwood. Tedy z mého pohledu. Ale i ten má co říci a čím oslovit. A vůbec, je v mé rozšířené topce a rozhodně se k němu budu vracet. Tak to by mohlo stačit. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Scénář k této epizodě napsal britský herec Noel Clarke, známý hlavně díky roli Mickeyho Smithe v seriálu Doctor Who (od r. 2005). Seriál Torchwood je spin-offem právě tohoto seriálu. (MrMartinTm)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)
  • V epizodě Coutrycide se nevyskytují žádné počítačem vytvořené speciální efekty. (PanCitron)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama