Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

V prve rade jde o serial. O britsky serial (nutno zduraznit). V te druhe rade jde o takrka dokonalou sondu do zivota starsich teenageru (cca. 17let) z maleho predmesti, kde se na prvni pohled nic nedeje, ale na ten druhy je to sakra rychla jizda plna zvratu, zmen, zivotnich vzestupu i strmych padu. Kazdy dil je venovan jednomu clenu party vzdy podrobneji (8), nicmene se s tim kazdym prolinaji situace i osudy ostatnich. Kazdy resi jine, sve problemy (kazdy pochazi z "jine vrstvy", je tu zastoupen jak hulic, "don juan", homosexual, otloukanek, muslim, tak cernoska, anorekticka ci zamilovana stabajzna) a je neuveritelne, v kolika situacich se sami vidite a chapete... Neni to komedialni serial, mist k zasmani je pomalu (ale zase pak stoji za to), je to spise psychologicke drama... Druha serie je dokonce jeste lepsi nez ta prvni. A to nejlepsi nakonec: naprosto, ale naprosto dokonaly vyber hudby. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Wow.. :) Zatím mám shlédnuty jen první dvě série, ale první dva díly mě k těm ostatním úplně přikovaly. Už tři dny tak sleduju skvostné výkony neokoukaných herců, směju se absurdním situacím v originálním scénáři, brečím u těch smutných a k tomu všemu poslouchám skvěle vybranou hudbu. Teď jen doufám, že i třetí série s jiným hereckým obsazením bude stejně absurdně reálná a geniální, jako první dvě. Wow.. EDIT: Po shlédnutí dalších dvou sérií - hodnocení asi nechám na pěti, ale nutno podotknout, že byť mám radši druhou generaci herců, scénáristy bych za čtvrtou sérii nakopala do patřičných míst. Od absurdní reality se dostali k něčemu, co je sice zajímavé na koukání, ale tu reálnost života, která se mi dřív líbila, to pozbývá. Škoda. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

typicky britsky osobitý seriál o partě teenagerů, který je místy dost přitažený za vlasy, ale jako celek stojí pevně nohama na zemi, takže vůbec není problém se do většiny postav a jejich strastí či radostí vcítit.. kvalitativně jsou první i druhá série na podobné úrovni, ačkoli se obě sezóny dost liší, zejména právě tím, že v té druhé je spousta situací hnána příliš do extrémů daleko za hranice uvěřitelnosti, i když je fakt, že to seriálu nijak výrazně neškodí.. největším problémem je tak mírně kolísavá kvalita jednotlivých dílů, jelikož se střídají výborné epizody, které člověk zhltne, ani neví jak, s těmi slabšími, u kterých to dá trochu víc práce.. finále druhé série pak dost symbolicky naznačuje, že všechno jednou končí, čímž se po dvou sériích loučíme s touhle bandou, aby její místo zaujala nové generace.. no a já po vzoru hlavních hrdinů se seriálem taky končím, jelikož si nechci zkazit chuť po vlastně dost vydařených dvou sezónách.. 4* P.S.: tohle sedlo v závěru druhé série jak prdel na hrnec.. a tohle ve finále té první ostatně taky.. :) ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Hodnotím a komentujem po prvej sérii, pretože k ďalším sa už asi nedostanem. Skins prichádza s mixom komédie a drámy. Dramatické časti sa vydarili na jednotku, úplne najlepšie boli posledné dve epizódy a záver celej série s piesňou Wild World – to je niečo čo mám veľmi rád. S humorom to už je horšie, smial som sa veľmi málo a občas som len krútil hlavou nad zvláštnym konaním hlavných postáv. Hercom nemám veľmi čo vytknúť, vyzdvihnem len Mikea Baileyho, ktorý svoju postavu zahral najlepšie. Veľmi dobré ☆☆☆. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. a 2. série neboli první generace. Po dlouhém odkládání jsem se konečně pustil do tohoto vychvalovaného teen seriálu a musím říct, že jsem rád, že jsem tak učinil. Na začátku jsem byl sice překvapen a myslel jsem si, že dostanu jen další seriál o puberťácích, kteří rádi paří, ale to se postupem času změnilo. A místo toho jsem dostal vážně zajímavé drama o teenagerech a jejich problémech. Což mě bavilo víc než bych možná sám čekal. Těžko říct, jestli jsem si nějakou postavu oblíbil nejvíce, protože mi všechny svým způsobem přišly zajímavé. Ale asi nejmíň mě oslovily postavy Michelle a Anwara. Přesto všechny prodělaly poměrně dost velký vývoj od začátku a končily úplně jinde. Jsem zvědav, co přinese nová parta a další série. 80 % *** 3. a 4. série neboli druhá generace. Po dokoukání první generace jsem ani chvilku nelenil a okamžitě se pustil do generace druhé. A i když mi zpočátku nijak zvlášť nepřirostla k srdci, tak na konci jsem ji měl rád minimálně stejně jako tu předchozí. Pokud ne ještě víc. Tentokrát mě smrt dostala ještě víc než ta předchozí a jsem vlastně naštvanej díky tomu, že byl opravdu hodně otevřenej konec. Já chtěl vědět, jak to dopadlo... Z postav jsem měl nejradši JJe (první, kdo nekouří a nechlastá) a lesbičky. Nikdy jsem si zvlášť neoblíbil Cooka ani Effy (oba jsou na mě moc ujetý), ale nejmíň mě bavil Thomas. Ale jako partu jsem je měl rád všechny. 80 % *** 5. a 6. série neboli třetí generace. Pro mě nejnormálnější, zároveň také však nejnudnější a nejméně zajímavá generace. Sice mě původně potěšilo, že se tolik nechlastá a nepaří jako v předchozí sériích, ale v závěru jsem si říkal, co bych za to dal. Navíc mě naštvala smrt jedné ze sympatických postav. A příchod jiné postavy (Alex) nijak nepomohl. Hlavně celá šestá série mi přišla divná a bylo tam na mě až moc halucinací. A jako bonus v hlavní roli děsná postava Franky, která se chová pořád jinak, všem ubližuje a od všeho utíká. Tu jsem si vážně neoblíbil. 70 % *** 7. série neboli zakončení seriálu. Naprosto chápu znechucení mnohých poslední sérií. I když se vrátí postavy z první a druhé generace, tak se vlastně pořádně nevrátí. Ty postavy totiž někde byly na konci svých generací a nyní jsou úplně jinde a hlavně jsou úplně jiné. Nejmarkantnější je to u Effy. Tohle se prostě nepovedlo a i já se zařadím mezi ty, kteří by se bez tohoto závěrečného pokusu obešli. Tohle není rozloučení, které si Skins zaslouží... ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Postavy Emily (Kathryn Prescott) a Naomi (Lily Loveless) zařadil internetový magazín AfterEllen na první dvě místa oblíbených lesbických a bisexuálních postav. (GreatestFan)
  • Postavy Maxxieho (Mitch Hewer) a Anwara (Dev Patel) nemají ''svou'' vlastní solo epizodu, ve ''svých'' epizodách mají pouze partnera, v 1. sérii jsou spolu a ve druhé má Maxxie Tonyho (Nicholas Hoult). (GreatestFan)
  • Scéna sexu Emily (Kathryn Prescott) a JJe (Ollie Barbieri) se setkal s ostrou kritikou od lesbické komunity. (GreatestFan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno