Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kingik k tomuto seriálu (1)

Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008) odpad!

Marně hledám, co bych v seriálu vyzdvihl. Od nevýrazně napsaných postav se nedá čekat výrazné herecké ztvárnění. Scénář je dost naivně koncipován a situace zachycuje jako děravé síto, kterým tentokrát propadá úplně vše. Nelze příběh zahltit množstvím postav a u každé rozvinout nějaký mini příběh. Tohle by si mohl dovolit jen vynikající scenárista, ale tady se scenáristka zmohla jen na to, že do popředí chce stavět mladé herce, kteří však odvádějí jen ochotnické výkony. Tady zase selhává režisér, který s herci neumí pracovat a nevyvážený scénář neumí eliminovat do stravitelnější podoby. Výsledkem je dějové prázdno, kolem kterého krouží hejno herců, kteří pronášejí dramatické repliky, které budí smích. Slaboučké. Nesnese to ani to nejmenší srovnání s řemeslně zručně natočenou, napsanou a zahranou "Nemocnicí" od pánů Dietla a Dudka. ()

Reklama

Reklama