Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Gedes 

všechny recenze uživatele

Tuto pokračování se mi líbí mnohem víc než to druhý... Na seriál - 3. pokračování má docela dobře rozjetý děj ... zajímavé osudy..nevěra, kariera, osvojení děti, dětský tyran:o), epilepsie, domácí násilí a mnoho dalších záležitostí se v seriálu objevuje - celkově charaktery všech osob mi přijdou dobře vykreslené... škoda, že jen 13 dílů :o) ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemné překvapení. Příběhy mají hlavu a patu, jsou poutavé, postavy vycházejí ze svých původních charakterů a také noví hrdinové k sobě dokážou přitáhnout divákovu pozornost. Pokud se při reprízách celého seriálu vynechá propadáková Nemocnice po dvaceti letech, jde o více než důstojné pokračování, na které nemusíte svého času litovat. Zde obdivuji scénáristku, která dokázala právě s postavami z propadákové druhé série skvěle pracovat. Velmi zajímavé jsou postavy Jitka Ježkové, Saši Rašilova, Vilmy Cibulkové ale nakonec i téměř všech ostatních. ()

Reklama

nmarca 

všechny recenze uživatele

Po fiasku Nemocnice po 20 letech nečekaný vzestup. Bílá vrána mezi českými televizními seriály. Všechny hlavní postavy předvádějí soustředěné, uvěřitelné výkony, jejich postavy mají vnitřní soudržnost a logicky pokračují ve vývoji zahájeném v nejstarších dílech. Na škodu bylo jen zbytečné množství postav, u mnohých z nichž byly jejich osudy jen naznačeny a nedotaženy do konce. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí druhej série jasný odpad, ale výmena scenáristky za Luciu Konášovú z toho spravila slušne pozerateľný seriál. Nebyť pridávania všetkých tých multi-kulti somarín do deja, bolo by to ešte lepšie. Tipujem, že v ďalšej sérii sa dočkáme aj nejakého gaya, lesbičky, eutanázie, rodovej rovnosti a pozitívnej diskriminácie. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Chyba v seriálu: Není pravda, že Hana Maciuchová se až do této serie jmenovala pouze Blažejová. V 6. díle (Únos) první řady o ní mluví její otec Jaroslav Moučka coby pan Kovanda jako o Aleně. Při odchodu z nemocnice dáva svému zeti Arnoštu Blažejovi peníze, aby je vrátil Ině a požádá ho, aby se o tom všem nedovědela ALENA. Nato ho Arnošt požádá o totéž. Kdo jiný by to byl, co se nemá dovědet o penězích od milenky, než paní Blažejová? Tady ji pak přejmenovali na Miladu, protože si zřejmě nikdo nevšiml, že paní Blažejová už jedno jméno má. V celé první a druhé řade seriálu zazní pouze jednou na tomhle místě. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)

Reklama

Reklama