Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

INsert 

všechny recenze uživatele

Vtipne, svizne, perfektne nerealne tak, ze kazdy by aspon an jeden den chcel byt Phineasom, alebo Ferbom (potazmo vtakopyskom). Chapem ludi, ktory hodnotia tento serial negativne, treba sa vsak pozerat na to, ze nie vzdy logicke riesenie situacie, ako aj nadvaznosti deja moze priniest vtip a smrnc ako je to v tomto serialy. Btw, niekto hovoril, ze pod psychotropnymi latkami je to k popukaniu - mas pravdu. ()

KaKKashi 

všechny recenze uživatele

Největší pecka z Jetix, či Dysney chanel. Stojí za to to nevzdat, pár dílů stálo dost za prd, ale pak seriál doslova nabere dech a začne těžkej příval zábavy, a to u seriálu pro děti nečekám:) Vaše děcka to budou milovat a vy na to budete koukat s nima. A scifi díly stojí za to. Je to sranda, vtipný písničky občas, spousta kulturních narážek, či parodií, je to příjemná změna oproti standartní produkci disney chanel.P.S. Díl když postaví stroj času mě dostal ()

Reklama

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Velké firmy to jsou ptakopysk, policajt je ptakopysk, tvůj učitel je ptakopysk – můj učitel je panda! Společnost je ptakopysk a rodiče jsou ptakopysk a média jsou ptakopysk, všechno je propaganda! Všechny nás ovládá ptakopyyysk! Geniální, šílené, hravé, nesmírně návykové a rozhodně zasluhující nešetřit pochvalnými superlativy. Síť tajných agentů v přestrojení za domácí mazlíčky (mezi nimi mimo jiné i jeden červík) bojují proti zlu a Phineas a Ferbem si krátí letní volno tím, že na zahradě realizují ty nejsvéráznější a nejbláznivější vynálezy, zatímco se je starší sestra Candy snaží při-sti-hnout. Každá z postav má nějaký cíl a nezaměnitelnou charakterovou vlastnost, všechny díly pracují s narýsovaným schématem a komické situace se tak s různými obměnami opakují dokola. Dějové linie se pak prolínají často v té nejnepravděpodobnější změti akcí – reakcí. Nic není takové, jaké byste očekávali. K tomu jsme svědky mnohých úmyslných zaškobrtnutí ve scénáři - ne vždy jde všecko jako po másle a seriál si rád střílí sám ze sebe. Pěkná řádka vtipů a narážek proběhne spíš mimochodem mezi řečí a to v takových intervalech, že je ani nestačíte pobaveně recitovat (i když byste chtěli). Samozřejmě nesmím opomenout originální písničky všemožných stylů vyskytující se v každém díle, mezi nejchytlavější patří třeba: Rytmus nemám, Karel, muž za kamerou, Ducky Momo, In The City Of Love, Missing My Nemesis a mnohé další hity (jež si navíc můžete pustit v x světových jazycích). Pff, kam se hrabou Simpsonovi, ve srovnání s P&F před očima blednou, ztrácí na lesku a stávají se přežitkem. Tady platí, že co díl, to skvost. Absurdní situace v kombinaci s chytře vykreslenými charaktery postav mě baví – nejde o nějaké samoúčelné ptákoviny, jak by se mohlo na první pohled zdát. Sice ztřeštěné a bláznivé, ale zároveň zatraceně chytré. Abych parafrázovala fanoušky Cimrmana: neznám inteligentního člověka, co by neměl rád ptakopyska Perryho! A navíc to má perfektní dabing (heuréka, dobrý dabing vážně existuje a není to mýtus, ještě donedávna bych se hádala). Nej postava: no přece ten němec Dutošvarc. Pasuji ho na nejsympatičtějšího tragikomického padoucha století (víte, on je cosi jako můj animovaný táta, fňuk. K Vánocům chci tričko s Heinzem). A těch nápadů a těch nezapomenutelných hlášek, a... a... a... ! Jednotlivé díly neomrzí ani po třistapadesátémosmém zhlédnutí, s větším počtem zhlédnutých epizod naopak úroveň zábavy jen roste, jak tomu všemu přicházíte na kloub. Nápad tvůrci evidentně realizovali proto, že se jim urodil v hlavě a nemohli jinak. Tohle není ledajaká produkce a už vůbec ne něco, co byste čekali od Disney Chanellu. ()

Lyx 

všechny recenze uživatele

Tak túto dokonalosť som pozeral ako malý fagan a úplne som ju zbožňoval. Teraz však tomu nie je inak! Videná každá jedna epizóda tohto masterpieceu. Najprv v češtine na Disney Channel a potom aj v origináli-angličtine. Veľmi sympatické "kockaté" hlavy, ich vynálezy prepracované, pekne príbehovo spracované, vtákopysk Perry je vtákopyskom Perrym, všetko klape ako má a ja som sa snáď ani pri jednej epizóde nenudil. Doporučujem! Moje hodnotenie: 100% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, co je to za pitomost, jelikož už ta úvodní znělka nazpívaná nějakým českým Emanemem mě dost odrazovala. Ale pak jsem zjistil, že je to docela legračně uhozený příběh plný satiry a parodie a hlavně super sci-fi a špionážní animák. A trochu jsem zalitoval, že nic takového nebylo v době, kdy bych na to s chutí čuměl jako tehdejší cílový divák, totiž někde na tom slavným přerodu mezi dítětem a puberťákem, kdy hlas byl pořad jako u víly Amálky, ale chlupy už rašily se všech sprostých zákoutí mého těla. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • V epizodě, kde se ke Candice dostane petržel, na kterou je alergická, její hlas a zpěv dabuje sám autor a režisér Dan Povenmire. (Elbarto08)
  • V 15. epizodě 2. série („Phineas and Ferb's Musical Cliptastic Countdown“) se válec psacího stroje pohybuje při psaní doleva místo doprava. (adamc)

Reklama

Reklama