Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak jaký díl. EDIT 17.9. 2016 - Tak nějak jsem se náhodně dostal k tomuto seriálu a už si tak nějak nevybavoval, jaký to bylo a proč jsem tomu dal 3*. Tak jsem si z nudy stáhnul pár dílů abych měl večer co komentovat. A skutečně, jak jaký díl. Někdy je to šílený (což já neskutečně oceňuju), jindy je to nudný. Takže ty 3* tomu patří právoplatně. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Oslava vynalézavosti, kreativity a zápalu pro věc jak u Nezvalova Edisona, akorát zábavnější. A taky oslava dětství, kdy prázdniny trvaly věčnost, a za den se stihla uskutečnit výprava do jiného vesmíru. Člověk musí obdivovat, kolika obsahy a novými nápady dokáží tvůrci naplnit nebo obměnit schéma, které je v podstatě v každém dílu stejné. Pod prvotní zběsilostí se vynořuje utahování si z klišé, parodie a popkulturní odkazy od Iliady přes bondovky až třeba po crossover s Marvelem a vedle velkolepé destrukce je místo i pro chytré a chytlavé songy i minimalisticky platonickou linii vztahu Izabely k Phineasovi. Mimochodem… Kde je Perry? ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dva vynálezci a jejich příběhy. Ukecaný Phineas a převážně mlčenlivý Ferb vytvářejí a vylepšují své nápady. A jejich udavačná sestra, která se za každou cenu snaží ukázat co dva nezbední bratři vytváří. Po pár dílech je to malinko divné, ale čím víc jsem viděl epizod, tím mě to začalo bavit. / Viděné epizody *12.dílů / ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Nikitoss95 

všechny recenze uživatele

animák pro všechny věkové kategorie, je to naprosto geniální,oblíbené postavy: Ferb,ptakopysk Perry, doktor Dutošvarc,a Candy jsem zpočátku nesnášel,ale později jsem přišel na chuť všem postavám,jen mě vždycky štvalo,že rodiče Phinease,Ferba a Candy nikdy nespatřili divy,co každý díl ti dva vykutěj... v tom seriálu je všecko tak nenásilný,je to super, hlavně parodie na špióna a vědce zloducha... vpodstatě každý díl je o dvou světech,a vždycky se tak geniálně scénaristicky protnou,že na konci,když maj rodiče těch děcek se vrátit domů,tak při souboji ptakopyska s vědcem se vždycky zničí výtvor Phinease a Ferba,a to mě dostává každej díl ()

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Phineas a Ferb mě zrovna moc nebaví. Jeden díl mě poměrně bavil, ale ostatní teda moc ne. Občas mají celkem dobrý kydy. Přijde mi i vtipný to jejich kvákání (občas ty texty, to se chechtám), ale po chvíli jde taky na nervy... Ale ptakopysk Perry, ten je dobrej :) Když nedávaj nic jinýho, mám to puštěný. Dvě a půl hvězdičky. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • V českém dabingu úvodní znělku nazpíval Jan Maxián, který v seriálu namluvil Jeremyho Johnsona, přítele Candace Flynn, a spoustu dalších vedlejších postav. (SONY_)
  • Kvůli počátečnímu nezájmu kanálu Disney se show uchytila na jejich stanici až o 16 let později. (Elbarto08)

Reklama

Reklama