Reklama

Reklama

Iron Man 3

  • USA Iron Man Three (více)
Trailer 1
USA / Čína, 2013, 130 min

Režie:

Shane Black

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber (komiks) (více)

Scénář:

Shane Black, Drew Pearce

Kamera:

John Toll

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley, Paul Bettany, Rebecca Hall, Guy Pearce, James Badge Dale, Jon Favreau, Stan Lee (více)
(další profese)

Bohatý průmyslník Tony Stark kdysi změnil ve svého nepřítele talentovaného vědce Aldricha Killiana. Ten pak zasáhne do jeho života ve chvíli, kdy začne USA zotročovat sérií vražedných útoků terorista Mandarin. Spojení mezi záhadným teroristou a vědcem musí Tony odhalit během pátrání, které ohrožuje nejen jeho vlastní život, ale i bezpečnost prezidenta a státu. Protivníci totiž mají k dispozici geneticky modifikované mutanty, kteří dotekem taví kovy a příležitostně vybuchují. Když Mandarin zničí Starkovo sídlo a většinu techniky, je Tony zahnán do kouta a bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude muset spolehnout jen na svou geniální mysl a instinkty. Při odvetě ho neustále trápí nezodpovězená otázka. Je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 772)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Najsvetlejsi moment filmu - Ben Kingsley! Kazdy kto videl, chape. :) Iron Man 3 je urcite lepsi ako dvojka, no stale "iba" na urovni Marvelovskych komiksoviek (s vynimkou Avengers). Je to taka limonada, dobre sa to pozera, clovek sa obcas uchechtne, ale o dva dni si skoro nepamata, ze Iron Mana videl. Shane Black dokazal napisat zopar vtipnych dialogov, ale Whedona neprekonal. Cakal som od neho trosku vacsi posun v serii, no ostatne pokracovanie natocil v duchu prvych dvoch dielov. Robert Downey Jr. je ako vzdy skvely - vidiet, ze si postavu Tony Starka uziva. A tentokrat dostala viac priestoru na platne aj Gwyneth Paltrow, co jej urcite prospelo. Presnym opakom je postava Dona Cheadlea. Ta ostala (najma po druhom dieli) trestuhodne nevyuzita. Problemom je aj prepalena dlzka a prehnany zaver. Menej je viac a v tomto pripadne by nezaskodilo strihat este trosku viac - najma na konci. Ked uz je tu rec o konci, treba vydrzat cele titulky, caka tam jedna vtipna scena (ktoru vymyslel Robert Downey Jr.). ;) 7/10 ()

SimonShot 

všechny recenze uživatele

Tak jasně je to docela velká změna, když vemem v potaz díl číslo 2, který se mi do mojeho srdce nějak více nezařízl. V tomto díle a vlastně už v celé serii Iron Mana obdivuju hlavního herce Roberta Downeyho, který hraje fakt nad své možnosti mýslím si, že bez něj by sme byly ochuzeni o mnoho dobrých hlášek a vtipů v celé serii, film se mi líbíl, a nemám co tomu moc vytýkat maximálně to, že je to vlastně pořád to sáme, ale to se dá očekavat že ? ()

cm hardy 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. opět předvedl, že je vynikající herec. Třetí pokračování Iron Mana mě bavilo stejně jako předchozí 2 díly i proto, že jsem se někdy opravdu zasmál vtipným hláškám Tonyho Starka, ale i situacím, ve kterých se ocitl. Zajímavé, že jsem si až ve třetím dílu všimnul, že Tony vypadá pouze bez masky jako jeden z vojáků ze hry Gears of War :D ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Vidím to živě - altrnativní konec pro Zero Dark Thirty: Když jednotka ALPHADELTAULTRASEAL vtrhne do poslední místnosti, Vousáma začne blábolit " Cywe ne do ksichtu, kemo, já sem hérec" :-). Třetí Iron man je povedenej a hlavně chytrej. Technologickej "zámotek", do kterýho se Tony ukryl v prvním díle, je tady téměř neustále funkční jen na půl, nefunkční, a nebo se rozpadá - chvílema z Tonyho doslova opadává. A to, že s démonama jeho minulosti si to nakonec vyřídí jeho ženská (a je to stvrzení jejich vztahu)... co dodat, paráda. ()

Professor Zoom 

všechny recenze uživatele

IM3 je super film, ktorý ma tak strašne prekvapil, že som patrí medzi naj filmy roku 2013. Bolo to už síce trochu temnejšie , ale Tonyho skvelý humor to malo. Hlavný záporák bol veľmi drsný a Trevor (hahahahaha) bol AMAZING :) Bruce Banner (Hulk) ma na konci velice prekvapil. 100% - 5* ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Škoda, pro mě asi nejslabší díl. Hype po prvním a druhém Iron Manovi opadl a to, že se z Tonyho udělají většího šaška než dříve tomu opravdu nepomohl, sice tam ta osobnost stále je, hlášky jsou pořád stále dobré, ale už je to jaksi okoukané. Místy už se z filmu navíc spíše komedie než thriller a že tento díl dostal do vínku temnější atmosféru? To bych rád viděl, kde ji tvůrci zapomněli. Jednoduše řečeno už tomu prostě došla šťáva. Ačkoliv výše napsané může vyznít hodně negativně, stále se ale jedná o příjemnou podívanou na letní večer. Falešný Mandarín je ale dobrá volba :) 3* ()

Petyas 

všechny recenze uživatele

Velmi složité hodnotit. Tak moc jsem se na Iron Mana 3 těšil, až spiše převládá zklamání, než nadšení. Ne v tom, že by byl film špatný, ale spíše v tom, že šel zcela jiným směrem, než předchozí díly. Toto nebyl Iron Man jako v předchozích dílech, takový jak jsme na něj zvyklí. Ani lepší, ani horší. Jiný. Trojka není ani tak o Iron Manovi, jako o Tony Starkovi. Celé se to přesunulo z úrovně nadsázky, techniky, akce, spíše někam do úrovně romantiky. Celý film je mnohem více o citech, pocitech, o tom jak si pomoct sám, jak něco udělat holýma rukama, bez Iron Mana. V kontextu předchozích dílů a Avengers (na které se ve filmu tvrdě odkazuje), je to prostě něco zdela jiného. Kdyby předchozí díly neexistovaly, dal bych i těch 80%. Takhle dávám 60%. Vezmu-li film jako takový, tak natočené i zahrané perfektně. Downeyho miluju, to je nejlepší herec současnosti a Guy Perace jako záporák neskutečně slizský (asi jeho nejlepší role). Co se mi ale nelíbilo byl místy až příliš nedobrý scénář. Hlavně začátek a konec filmu. Začátek až příliš rychlý - nějakých pět vět na zasvěcení do celého následujícího problému opravdu nestačí, a konec zase neuvěřitelně chaotický, monstrózně nepřehledný. Kdyby ubrali na počtu Iron Manů, výbuchů a trochu změnili kulisy, určitě by to filmu prospělo. Takže jak je uvedeno výše: 60% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Veľká spokojnosť, potešilo ma ako málo to bolo o oblekoch a koľko seba do filmu Shane Black prepašoval. Či už epický vrtuľníkový nálet z mora, sympatická pasáž v zasneženom zapadákove alebo buddy tímová akcia, všade je cítiť tvorcu Smrtonosnej zbrane. Humor sa správne miesi s temnejšími motívmi a scenár v rukáve tiež ukrýva zopár príjemných prekvapení. Výborné zavŕšenie trilógie, vyvážené po všetkých stránkach. 8+/10 PS: Špeciálne chcem pochváliť tvorcov trailerov, ktorým sa podarilo dokonale nalákať do kina, ale pritom neprezradiť absolútne nič z deja. ()

Paulusek 

všechny recenze uživatele

Tony Stark dospěl :) a stojí to za to. Po slabší trochu pubertální dvojce je tady její dospělejší nástupce se svými démony s je se teda na co koukat. A ke všemu povedené obsazení padouchů. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Mám obavu, že po vynikajících předchozích dvou dílech tak trochu zvítězila forma nad obsahem. Smutnou skutečností je fakt, že spousta lidí právě toto bere jako měřítko kvality. Jenže dialogy značně utrpěly, sarkasmu je jako šafránu a vůbec celý scénář v podstatě kopíruje nudné stereotypy komixových šablon. Celkově to samozřejmě není až tak nudná podívaná. Jen se tvůrcům nepodařilo najít nic z toho, co dělalo první i druhý díl originální a zábavný. 65 % ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Tak toto celkom bavilo... Aj keď moja tradičná skepsa voči ďalším a ďalším pokračovaniam bola na počiatku prítomná, ostal som milo prekvapený. R. Downey Jr. je rodený Iron man... A teraz to nabralo aj trochu iný, ako len infantilný ráz lietajúceho železa... Aj keď tradičné klišé sa nevyhlo ani "trojke". Ale napriek tomu hodnotím film veľmi pozitívne - sranda a akcia išli ruka v ruke takmer celú 129 minút trvajúcu snímku... ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Ten film mě nebavil, ale ani mě nijak neurazil. Asi zůstanu u zlatý střední cestičky a to 3*. Nebylo tam nic, co by mě vyloženě nadchlo a po pár měsících jsem si ten film s tim spojoval, asi jako dvojka. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Po pozretí Iron-mana 1,2,3 musím usúdiť, že je to asi najlepší komiksový hrdiny, ktorý sa dostal na filmové plátna. Kam sa hrabe vytrasený Spider-man, večne nešťastný a nasraný Batman alebo nafúknutý Hulk. Opäť sa raz potvrdilo, že najlepšia superschopnosť sú peniaze. Iron-man 3 je film so všetkým, čo k tomu patrí. Je tam akcia, efekty, hudba, parádne obsadenie a ešte omnoho viac. 10 z 10 ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu přes Avengers až k "Poslednímu dílu" známého Iron Mana, železného muže. Jon Favreau, který režíroval první dva díly mělo něco do sebe, ale Shane Black to převelice dobře zakončil. Všechno tak dokonale zapadalo a konec filmu byl naprosto úžasný. Od začátku mě to bavilo a vydrželo mi to až do poslední minuty. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

I keď Downey nie je môj obľúbenec, postavu Iron Mana nemožno nemať rád. V treťom pokračovaní k tomu vystúpili ešte ďalšie herecké esá, ako napríklad Guy Pearce alebo vtipný terorista Ben Kingsley. Film bol dejovo veľmi pútavý, miestami vtipný, miestami dojemný, občas pekne spomenul Avengerov. Efekty boli na klasickej (perfektnej) úrovni, dĺžka bola ideálna. Človek by si povedal, že to bolo ideálne. No neviem, akosi sa mi nepáčil systém, keď Tony Stark má k dispozícii 419351534, alebo možno aj viac, oblekov Iron Mana. Keď sa pozrieme bližšie na toto číslo, vidíme v tom nezničiteľnosť. A to potom ani ohniváci nemajú šancu. ()

dandislav1991 

všechny recenze uživatele

Ta klasickápohádka o muži co měl vše, nevážil si toho a musel o to bojovat znovu, je to každej díl to samé klišé ale překvapivě to stále funguje, asi to bude prostě tím sexy ferrari oblečkem co si nandavá než jde na věc ;-) ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle parádní Iron Manovská jízda s ještě více akcí a pořádným kýblem hlášek. Dal bych i pět hvězd, ale prostě už by to chtělo nějakou temnější atmosféru aláááááááááá Temný rytíř. ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Parádní věc, jsem spokojený. Měl jsem trošku obavy z Shanea Blacka na režisérské stoličce, ale zvládl to s bravurou. Mandarínova linie je skvělá, ze temná a nakonec perfektně pobaví :) Tradičně precizní Downey, k sežrání Gwyneth a k tomu je doplňuje Ben Kingsley...Pro mě asi nejlepší Iron Man. ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama