Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 2
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 2

Recenze (264)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od tohoto seriálu dost. Od efektivního plakátu, přes zápletku po fakt, že se produkce ujal i samotný Steven Spielberg, jsem si nemohl myslet něco jiného. Je teda pravda, že hodnocení tady mě dost rozhodilo sandál, ale já tady na hodnocení nehledím a na seriál byl stejně dost zvědavej. O to větší šok mě čekal ve chvíli, kdy mě seriál hned prvním dílem vhodil do akce, která je takovou akcí neakcí a ukázal mi tamní svět, který je takovým světem nesvětem. Seriál jako takový nemá vůbec žádný základ. Po několika dílech mě postavy vůbec nezaujali, jednotlivé příběhy absolutně nezajímali a samotný svět strašně nudil. Kam se tohle hrabe na Jericho nebo Walking Dead, ze kterých si taky určitě něco vzal, ale jako celek mě ten seriál prostě strašně nudil. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ako celok Falling Skies pôsobí ucelenejšie ako Walking Dead, taktiež je tu mix akcie, vzťahov a emócií. Príšerky vyzerajú fajn, ale pôsobia počítačovo ako napr. príšerky z Battlestar Galactica a efekty sú na lepšej úrovni ako väčšina TV seriálov, ktoré momentálne bežia. Samozrejme Falling Skies má čo dobiehať, aby sa stal kvalitným seriálom, ale pilot dokázal, že tvorcovia začali správnou cestou. Postavy sú väčšinou sympatické, aj keď sa stále nemôžem zbaviť dojmu, že Noah Wyle mi ostane vždy v pamäti ako John Carter (ER). Celkovo Falling Skies je celkom slušný seriál, uvidíme akou cestou sa rozvinie ďalších 9 častí z 1.série. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale událost roku se rozhodně nekoná. Taky tomu chybí ta beznadějná, v prdeli, atmosféra srach. Co to má být, že si taťka s děckem hážou nebo mrňous jezdí na skejtu, nebo co to bylo za krám? Tohle nechci vidět. Chci pláč a křik a emzáky (ti vypadají docela prima) co jí lidské vnitřnosti jako ve Válce světů. Na druhou stranu jsou tu některé celkem fajn charaktery (i když zase skoro všechny decka jsou nechutně otravné), ale uvidíme jak s nima naloží. První řada: Je to celkem nuda, ale strejda Spielberg do toho propašoval dobré nápady. Poslední scéna má grády a slibuje hodně, ale pokud něco neudělají s tou dementní motivací "chráníme naše děti" tak to bude hodně zlé. Noah Wyle jinak hraje tak dokonalého tátu, že si tím Steven určitě kompenzuje dětství a v zásadě proti tomu nic nemám, ale jedno z těch děcek by mu mohlo umřít ať ho to hodí do pomstychtivé formy (něco jako se ukazuje v posledním díle). Z ostatních postav si zapamatujete tak akorát Popa, fešnou blondýnku se samopalem a kapitána jinak jsou docela dopočtu. Triky jsou těžce nevyrovnané, dějově prázdné. Zhustit, prokrvit, víc tlačit na pilu, rychleji oběvovat. Ti týpci s dlouhýma rukama jsou hodně zajímaví, tak se snažte. Druhé řadě šanci díky závěru dám. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Prepadák roka 2011 medzi seriálmi. Mal som problém dopozerať prvých 10 častí - viac menej zo zvedavosti, a s vierou vo vygradované finále prvej série sa mi to aj podarilo. No s tým záverom vygradovalo akurát tak moje sklamanie. Zhrnutie: gýčovitý sci-fi nepodarok preferujúci trápne dialógy a vzťahy pred vizuálnou stránkou. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)
  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)

Reklama

Reklama