Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Recenze uživatele Streeper k tomuto seriálu (5)

Season 1 (2012) (S01) 

Do Ripper Street jsem vkládala velké naděje, doufala jsem, že to bude podobné Sherlocku Holmesovi. Nakonec to není podobné vůbec. Sherlock Holmes se odehrává v moderní době, místy je to vtipné, Ripper Street je vyloženě historické drama z ulic, kde řádil Jack Rozparovač, ani se tam neřeší jeho vraždy, příběh se totiž odehrává po jeho řádění a sledujeme inspektora Reida, která ty vraždy řešil. Naštěstí i tak je to hodně povedený seriál se skvělým obsazením a první série mě mile překvapila. ()

Season 2 (2013) (S02) 

Druhá série si pořád drží nějaký standart a je dost podobná té první. Některý díl je nudnější, ale ty povedenější díly jsou tak dobře napsané a natočené, že ty nudnější převálcují. Nejnapínavější a nejlepší jsou za mě poslední tři díly, které skvěle gradovali. ()

Season 3 (2014) (S03) 

První díl mě velmi zklamal, musím říct. Nehoda vlaku byla skvěle natočená, ale nelíbilo se mi, co scénáristi udělali se vztahy mezi trojicí Reidem, Drakem a Jackosnem. Libí se mi jako kámoši a spolupracovníci, tohle mi bylo silně proti srsti. Nicméně celkově tahle série hezky graduje, je tam několik překvapivých a smutných momentů. A za mě nejlepším dílem je rozhodne poslední. Pokud by seriál takto ukončili, vůbec by mi to nevadilo. ()

Season 4 (2016) (S04) 

Z Rose udělali strašnou postavu. Nedává to smysl. Věděla, co Susan udělala a přesto při ní stála jako přítelkyně, když byla poslaná na popravu a teď nemůže překousnout, že Susan, ta vražedkyně, co zabila 55 lidí je na živu. Úplně otočila. Nelíbí se mi, co z ní udělali, ani že tak zničili vztah mezi Rose a Bennettem. Pořád si to ale drží nějaké napínavé tempo. ()

Season 5 (2016) (S05) 

Dokonalá finální série. Bála jsem se, co z toho udělají, jak to zakončí, ale nakonec jsem moc mile překvapená. Když se nad tím zamyslím, tak tahle série se mi líbila ze všech nejvíce. Bylo to napínavé, příběh skvěle vymyšlený a dobře napsaný. Myslela jsem, že bez Drakea to nebude ono, ale šlo to i bez něj, všichni tři hlavní protagonisté, to dokázali utáhnout. Závěrečný díl je krásně zakončený a vysvětlený, co se s kým stalo. Opravdu perfektní závěr. ()

Reklama

Reklama