Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 5
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 5

Recenze (256)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon, pilot a první díl mě navnadili a budu se každopádně těšit na další pokračování. Joe v pilotním dílu říká Ryanovi:"Mám hodně překvapení, které na tebe čekají", tak uvidím, jestli se mně The Following dostane pod kůži i když o seriálu říkají, že bude patřit mezi nejděsivější. Po prvním dílu to hodnotím slovy, které pronesl Shawn:"Zvládnu mrtvé lidi. Ale když někdo zabije psa šílím." Tak jsem na tebe Ryane, Jamesi, Shawne a Natálie moc zvědavá. - jsem po třetím dílu a i když je mi to moc líto, tak jsem přece jen očekávala něco trochu jiného. O překvapení tam sice nouze není, ale jsou to spíš naprosto nereálný a nevěrohodný šoky, nic víc. Škoda a tolik jsem se těšila. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po polovině první série: Seriál si dokázal zatím udržet naprosto skvostnou laťku, která solidně míchá temné obrazy, mrazivou atmosféru, výborné hlavní duo a nejstylovější hudební doprovod současné sezony. Parádní obsazení a dobrá kriminálka, tenhle koktejl jednoznačně funguje. ---- Po první sérii: Uff. A to to vypadalo tak slušně. Z prvotních pěti, se Following podařilo v rámci patnácti epizod propadnout až na hranici tří a čtyř. Nechávám vyšší, přecijen pořád je to ještě slušné. Nicméně přerod příběhu a pak také hlavního antagonisty Joea v rámci celého seriálu od charismatického zabijáka do vyšinutého teroristy s rodinnými hodnotami až do vyšinutého rádoby charismatického zabijáka který nedokáže snést pomyšlení, že mu někdo sáhl na ego. Uff ještě jednou. Seriál ztrácí identitu jako na horské dráze a po patnácti dílech zakončených těžce předvídatelným finále po první epizodě si divák jen říká "a co teď". Maximálně si pustit Hey Joe od Jimmyho a doufat, že přístí série nabídne to, co slibovaly první dva, tři díly té první, jinak seriál skončí ještě daleko hůře. Po pár dílech druhé série: Kevin Williamson se rozhodl pro druhou sérii docela zásadně změnit koncept seriálu a místo rádoby poetické vražedné kriminálky se druhá série rozjíždí jako docela hloupá stereotypní kriminálka bez špetky originálního nápadu. Snaha postavit vše na hlavu prostě zkrátka nefunguje. Rozehráno to je docela chabě. Škoda. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

K serošům se moc nevyňadřuju. Tady ale cítím nutkavou potřebu rozhořčeně se postavit na stranu spravedlnosti, zábavy a divácké soudnosti proti veškerým těm chlupatým „holkám“ v růžových županech, ano, patří mezi ně i Kateřina, co tu artově pětkují vše od Opravdového nudila, přes Veroniku Mars, až po Glí. A není divu. Od druhé řady je to naprosto strhující, ultimativně zábavné a nekompromisně brutální, úchylné masouny střídají ještě úchylnější, vraždící sekty trumfují pošahané zabijácké famílie a do toho skvělý pan Slanina honí katalogově narušeného pana Čistopařbu, který jej za to sem tam opíchá. Prostě nic pro nás, přechytřelé, umělecky založené filosofy s rukama od lepidla. ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších seriálů této sezóny splnil veškerá má očekávání. Bála jsem se, že se z toho nakonec vyklube obrovské zklamání, ale naštěstí se stal opak. Jeden z mála pilotních dílů, na které jsem s odstupem pár hodin podívala znovu. Není to jen pouhý kriminální seriál. Jsme svědky chytře napsaného díla. Tvůrci nás dokázali během pilotu šokovat, znechutit, potěšit i překvapit. Největším plusem je ústřední duo. Kevin Bacon i James Purefoy zde dokazují, že jsou opravdu skvělými herci. Žádná z postav není pouhým klaďasem nebo záporákem a já se těším na další díly, ve kterých budeme mít možnost více nakouknout pod pokličku a užít si pořádné hry na kočku a na myš. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po sedmém dílu už to začíná být tak špatné, až je to zábava. Scifi námět mi nevadí, ale co je moc, to je příliš aneb když už nevíš kudy kam, přidej další postavu. + Bacon moc běhá a málo nasává, Valorie Curry je hot a Natalie Zea opakuje Justified. A všudypřítomné flashbacky jsou opruz (ale ten kultovní je teda taky něco. Všechny postavy jsou z Marsu, Williamson přebral). ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama