Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 27
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 27

Recenze (257)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po sedmém dílu už to začíná být tak špatné, až je to zábava. Scifi námět mi nevadí, ale co je moc, to je příliš aneb když už nevíš kudy kam, přidej další postavu. + Bacon moc běhá a málo nasává, Valorie Curry je hot a Natalie Zea opakuje Justified. A všudypřítomné flashbacky jsou opruz (ale ten kultovní je teda taky něco. Všechny postavy jsou z Marsu, Williamson přebral). ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Netradične hodnotím už po prvých dvoch epizódach, i keď budem sledovať až do konca série. V podstate môžem povedať jediné - The Following, ako sa zdá, hodlá poctivo napĺňať všetky žánrové a televízne schémy, stereotypy a klišé. O hlúposti nehovoriac, no tá sa ešte drží v medziach. S predvídateľne klesajúcou úrovňou budem adekvátne znižovať aj hodnotenie. Zatiaľ, vďaka obsadeniu, 60% P.S.: Bude zaujímavé zrovnávať s televíznym Hannibalom či tým, čo o seriáloch otvorene vypovedá The Frame. Priebežne po ôsmej epizóde: Tak strmý zostup som snáď ešte v televíznom seriály nezažil. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Seriál,který ve mně vzbudil rozporuplné pocity.Základní myšlenka je perfektní a v první i druhé řadě slušně zpracovaná,hlavní zápornou postavu hraje James Purefoy,což byla skvělá volba,obsazení Kevina Bacona je dalším kladem,ale proč dělá scénář první řady z každého agenta FBI nebo policisty inteligencí neobdařeného jedince,to mi není jasné.Dalším problémem byly pro mě neustálé flashbacky,po čase už jsem měl dojem,že uvidím,jak si agent Hardy připravuje v roce 1986 toast.Druhá řada mi připadala vyváženější,jen kdyby nebylo toho naprosto nešťastně vyřešeného závěru.Třetí řada už byla zklamáním,připadalo mi,jako kdyby vzali scénáristé to nejlepší z první a druhé série a k tomu přidali všechno,co je napadlo,hustota sériových vrahů na hektar tady byla opravdu enormní,stejně tak se zvýšilo i množství dojemných klišoidních rozhovorů a prohlášení.Po druhé řadě bych dal seriálu 4*,ale třetí mě naštvala tak,že jsem chtěl udělit jen dvě,nechal jsem si čas na vychladnutí,přičetl jsem dobře budované napětí a tohle je výsledek. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stačil by trochu mazanější scénář a byla by to bomba. A tím mazanější myslím uvěřitelnější a promyšlenější. V praxi sice není o překvapení nouze a o náhlé zvraty už vůbec ne, ale ubíhající děj budí pocit že zmateně kličkuje a svůj cíl teprve hledá. Scénáristé si s nedostatkem invence poradili jednoduše. Když nevěděli kudy kam, tak přidali další postavu. Tenhle zástup kanónfuteru teoreticky může pokračovat donekonečna, ovšem že by v tom bylo nějaké napětí, tak to se říct nedá. Přitom začátek vypadal hodně nadějně, dokonce i nějaká kriminalistická činnost se tam vyvíjela. Od druhého dílu dál veškeré vyšetřování táhne vysloužilý federální agent s šestým, sedmým, a nejspíš i osmým smyslem. Pod jeho vedením mizela thrillerová atmosféra, zmizel slibný konflikt mezi Hardym a vedením FBI a zmizela Maggie Grace. To poslední je sice subjektivní mínus, ale zato výrazné. Každé tři díly snižují hodnocení o hvězdičku. A těch posledních pár vteřin patnáctého dílu, je snad jen nepodařený vtip. ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších seriálů této sezóny splnil veškerá má očekávání. Bála jsem se, že se z toho nakonec vyklube obrovské zklamání, ale naštěstí se stal opak. Jeden z mála pilotních dílů, na které jsem s odstupem pár hodin podívala znovu. Není to jen pouhý kriminální seriál. Jsme svědky chytře napsaného díla. Tvůrci nás dokázali během pilotu šokovat, znechutit, potěšit i překvapit. Největším plusem je ústřední duo. Kevin Bacon i James Purefoy zde dokazují, že jsou opravdu skvělými herci. Žádná z postav není pouhým klaďasem nebo záporákem a já se těším na další díly, ve kterých budeme mít možnost více nakouknout pod pokličku a užít si pořádné hry na kočku a na myš. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama