Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 15
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 15

Recenze (257)

mcb 

všechny recenze uživatele

Po výborné úvodní epizodě, která přislíbila netradiční kriminálku, začal The Following zákonitě scenáristicky klesat, až šestou epizodou narazil na absolutní dno. Debilní šestákové zvraty, stupidně se chovající postavy (hlavně policejní složky), klišé na každém rohu a směšný vývoj děje, který už opravdu zavání tvůrčím záměrem. Neskutečně přehnaná a částečně i vtipná sedmá epizoda mi však dovolila odhodit veškerý vypěstovaný "hate" a užít si seriál čistě jako guilty pleasure. I přes topornou kvalitu mě totiž neskutečně zajímá, jak tahle slátanina dopadne. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Atmosférická naděje na poli thrillerové televizní zábavy, jež těží především z charismatu dvou hlavních hrdinů představujících klasické archetypy "Nemesis" "Hero". Šťavnaté slovní přestřelky mezi osudovou dvojicí, bizarnost, určitá míra perverzity - zkrátka další kvalitní práce Kevina Williamse. Pilot každopádně slibuje velké věci. Hodnocení pilotu 7/10 ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je tahoun par excellence. I kdyby tu celou dobu jenom seděl na hajzlu a luštil křížovky, stejně byste se nehli od obrazovky. Scénář není bez chyb, takřka permanentní zvraty jsou chvílemi na pěst, ale i tak je to hodně zdařilá stíhomňamka s velmi vysokým faktorem napětí i koukatelnosti. Nedělám si iluze o televizní zábavě, ale pokud už vás omrzeli všichni ti CSI & NCIS sběratelé mentalistů a zločinných myšlenek na právo a pořádek, máte ideální příležitost, jak si rozšířit seriálové obzory. I na nějaké ty okousané nehty pravděpodobně dojde. Více zde. ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Netradične hodnotím už po prvých dvoch epizódach, i keď budem sledovať až do konca série. V podstate môžem povedať jediné - The Following, ako sa zdá, hodlá poctivo napĺňať všetky žánrové a televízne schémy, stereotypy a klišé. O hlúposti nehovoriac, no tá sa ešte drží v medziach. S predvídateľne klesajúcou úrovňou budem adekvátne znižovať aj hodnotenie. Zatiaľ, vďaka obsadeniu, 60% P.S.: Bude zaujímavé zrovnávať s televíznym Hannibalom či tým, čo o seriáloch otvorene vypovedá The Frame. Priebežne po ôsmej epizóde: Tak strmý zostup som snáď ešte v televíznom seriály nezažil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 11 dílech: Již teď jasný adept na seriálový propadák roku. Po výtečném atmosférické úvodu se to totiž celé hodně rychle řítí do pekel. Ze scénáře se stává natahovaný guláš plný stokrát viděných zvratů, postavy jsou ploché a po psychologické stránce to zoufale nefunguje. Navíc tak stupidní chování tajných agentů jsem snad ještě v životě neviděl. Na druhou stranu to však táhne nepřekvapivě výtečná hlavní dvojice a Kevin Bacon si o nějakou tu hereckou nominaci fakt říká. Režie se taky snaží ze stupidního scénáře vytěžit maximum, ale někdy to prostě nejde. Dávám tomu šanci do konce série, ale už moc Williamsonovi nevěřím.50% ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama