Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 22
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 22

Recenze (257)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% To je snad nejbrutálnější seriál, jaký jsem kdy viděl! První řada má hodně rychlý styl vyprávění. A má hodně zápletek. Oceňuji, že se nebojí sáhnout na život hlavním postavám. Na můj vkus je to ale moc přehnané, spoléhá to v mnoha případech na štěstí a není to postavené do reálného prostředí, kde by to fakt takto mohlo fungovat. Ale zaháčkovat to umí, drží to v napětí celých patnáct dílů. 2. série - 50% Po první sérii mám pocit, že si tvůrci ukousli až moc velké sousto. Opět chtějí šokovat počtem mrtvých a brutalitou. To funguje jako v první sérii, ale příběhová linka je fakt pořádný úlet. Noví stoupenci mě nebavili, přišlo mi to už moc přes čáru. Naštěstí to vypadá, že třetí série bude opět zcela jiná a snad lepší...3. série - 60% Po fiasku v podobě druhé série se konečně vracíme do starých kolejích. Líbí se mi hra s několika záporáky najednou. Hlavně Theo, toho jsem si fakt oblíbil. Dá se říci, že celých 14 dílů funguje dobře, i když kvalit první řady nedosahují. Pak ale přišlo finále a poslední díl to všechno zabil. Proč se prostě nedrží rozjetého standardu od první řady, ale vymýšlí blbosti? ()

T2 

všechny recenze uživatele

no sakra, tieto krvavé seriály prídu ne jedno kopyto ako takou malou výnimkou je ešte Hannibal, topiacie sa nie v kalužiach krvi ako sú prezentované ale v neskutočnej banálnosti, až doslova otravnej, hneď po druhom diely ma to doslova dorážalo, keď s opakuje znovu scéna keď skrz na skrz je dom obsadený políciou a aj tak tam bez problémov prenikne sektár-zabyiják a v pohode zaútočí na obeť /40%/ ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stačil by trochu mazanější scénář a byla by to bomba. A tím mazanější myslím uvěřitelnější a promyšlenější. V praxi sice není o překvapení nouze a o náhlé zvraty už vůbec ne, ale ubíhající děj budí pocit že zmateně kličkuje a svůj cíl teprve hledá. Scénáristé si s nedostatkem invence poradili jednoduše. Když nevěděli kudy kam, tak přidali další postavu. Tenhle zástup kanónfuteru teoreticky může pokračovat donekonečna, ovšem že by v tom bylo nějaké napětí, tak to se říct nedá. Přitom začátek vypadal hodně nadějně, dokonce i nějaká kriminalistická činnost se tam vyvíjela. Od druhého dílu dál veškeré vyšetřování táhne vysloužilý federální agent s šestým, sedmým, a nejspíš i osmým smyslem. Pod jeho vedením mizela thrillerová atmosféra, zmizel slibný konflikt mezi Hardym a vedením FBI a zmizela Maggie Grace. To poslední je sice subjektivní mínus, ale zato výrazné. Každé tři díly snižují hodnocení o hvězdičku. A těch posledních pár vteřin patnáctého dílu, je snad jen nepodařený vtip. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Atmosférická naděje na poli thrillerové televizní zábavy, jež těží především z charismatu dvou hlavních hrdinů představujících klasické archetypy "Nemesis" "Hero". Šťavnaté slovní přestřelky mezi osudovou dvojicí, bizarnost, určitá míra perverzity - zkrátka další kvalitní práce Kevina Williamse. Pilot každopádně slibuje velké věci. Hodnocení pilotu 7/10 ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších seriálů této sezóny splnil veškerá má očekávání. Bála jsem se, že se z toho nakonec vyklube obrovské zklamání, ale naštěstí se stal opak. Jeden z mála pilotních dílů, na které jsem s odstupem pár hodin podívala znovu. Není to jen pouhý kriminální seriál. Jsme svědky chytře napsaného díla. Tvůrci nás dokázali během pilotu šokovat, znechutit, potěšit i překvapit. Největším plusem je ústřední duo. Kevin Bacon i James Purefoy zde dokazují, že jsou opravdu skvělými herci. Žádná z postav není pouhým klaďasem nebo záporákem a já se těším na další díly, ve kterých budeme mít možnost více nakouknout pod pokličku a užít si pořádné hry na kočku a na myš. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama