Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 4
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Recenze (1 954)

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Super oddechovka, spousta skvělých nápadů a především charakterů, ale trochu pokulhávající příběh. Ne že bych čekal velkolepou ságu, ale prostě mě to tak trochu nudilo... Naštěstí ten film zas tak o příběhu není, protože mnohem důležitější prvky jsou zde právě prostředí, postavy a vizuální stránka věci. Prostě komiksová mlátička s nadsázkou, která zaujme a nakrmí především oči. Groot byl po dlouhé době komiksová postava, která se mi opravdu líbila a chytla mě za srdce. Osobně na takový film ale musím mít náladu a nemůžu ho vidět jen tak v obyčejném rozpoložení, ale na dvojku se těším :-) ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Upřímně .... Byl jsem k tomuto dílu poněkud skeptický. Přece jenom chodící strom, mluvící křeček a zelená ženská mě do komixu moc nesedí. Říkal jsem si, že tahle skvadra nemůže utáhnout pořádnej komix. A ejhle jaké překvapení. Možná je to tím, že jsem zažil dobu walkmannů a tento film mě ji dost připoměl (přece jenom i doba kazet měla něco do sebe), možná je to tím, že tenhle kouzelnej soundtrak film neuvěřitelně odlehčil (jo hudba je zvolená moc dobře), možná je to tím, že je to hrozná prdel (nikdo není stoprocentní píčus :-))))), možná je to tím, že v dnešní době pláštěnek a superspravedlivých působí tahle parta něco jako zjevení. Každopádně je to parádní a originální zábava (celou dobu jsem čekal, na co je v únikovém plánu ta kovová protéza a její účel mě fakt dostal ). A to se přece počítá... ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Hvězdné války trochu jinak mě celkem bavily, až na ten tradičně praštěnej konec (no příběh byl praštěnej celej, ale v průběhu to nevadilo). Díky křečkovi ale přimhouřím oko .... ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční jízda, zajímavé postavy a vůbec dobrá výprava a celkový vizuální dojem.. některé scény jsou vskutku nezapomenutelné, např. útěk z vězení pomocí strážní věže, Groot likvidující celou jednotku nepřátelských vojáků atd ..velmi dobře jsem se pobavila věřím že se brzy dočkáme pokračování, prostor se pro to otevřel..Zoe se nám zas přebarvila, z modré na zelenou ale standard jejího výkonu byl naplněn měrou vrchovatou, bojových scén bylo hodně a to se mi líbí..Kačer Howard na závěr byl dobrou třešničkou, lehký závan nostalgie :) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Super triky, skušný originální scénář a celkově zábavné pojetí tohoto lehkého filmu. Navíc herci jsou správně (ne)sympatičtí. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen zábava pro puberťáky, která mně měla přitáhnout a donutit ke sledování jenom bizarní hlavní skupinkou hrdinů, jejich cool hláškami a barevnou akcí. Přesto jsem film prousínal skoro celý. ()

TetaJane 

všechny recenze uživatele

1 hvězdička za kostýmy, 1 hvězdička za pana Stromečka, 1 hvězdička za zpracování triků a celkového prostředí, kde se herci pohybují, 0 hvězdiček za herecké výkony, 0 hvězdiček za "ohraný" příběh. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDÍ SLOVO: Hlavní postavy jsou dobře napsaný a mají jasné chraktery, motivace, hlášky.. Film je hezky udělaný vizuálně a jednotlivý scény jsou nápaditě natočený. Navíc ve filmu skvěle funguje humor.. Jenom mě vlastně vůbec nezajímalo, jak to dopadne. Lehce nadprůměrné, 3/5* ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné, ba právě naopak jsem byl místy velice překvapen a potěšen. Vizuální pozlátko doplněno o nenáročný a srozumitelný příběh za přítomnosti nesourodé posádky ve světě Thora s odkazy na další filmy od Marvelu (především Avengers). Myslím, že je dobře, že se tvůrci pustili do zábavné akční sci-fi podívané, která šlape na plyn od samotného začátku až do konce. Možná trochu zbytečná úvodní scéna kazí celkový dojem. Konečně jsem měl možnost sledovat opravdu dobrý komiksový film neodehrávající se na Zemi. Jsem zvědav, ve kterém filmu se dočkáme se zúčtováním s Tanosem - Avengers 2, Thor 3 nebo Strážci galaxie 2? Nechám se mile překvapit.80% ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček jsem musel dát. Nikdy jsem totiž nevěřil, že by mě mohl film podle komiksu bavit. A už vůbec bych nečekal, že takový film se vyvaruje bakelitovým oblečkům, trapným scénám, přehnanému patosu, a že by snad v sobě mohl mít trochu toho inteligentního humoru a satiry, přestože se jedná veskrze o bláznivou podívanou protkanou všudypřítomnou akcí. Jsem rád, že jsem se mýlil. Těším se na pokračování... ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Bláznivá a lehce nekorektní akční podívaná s pohodovou náladou a neobvyklými hrdiny. Opravdu moc se mi líbilo. Chris Pratt je nakonec přece jen sympaťák. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tak jiný, a přitom tak skvělý, nebo tak skvělý protože to je tak jiný? Těžko říct. Každopádně Strážci Galaxie třímají tolik trumfů, že by to jeden nespočítal. Prvně tu je casting, od naprosto božího Chrise Pratta přes Bautistu a Vina Diesela. Jak už u Marvelu je zvykem, nejslabší je tady suverénně záporák, ale to snad nemůže ani nikoho překvapovat. Vtipy sedí, odlehčení je tak akorát, akce dostatečně epická a svěží. Kéž by měl Marvel víc koulí, aby produkoval i TAKOVÉ filmy, a ne jen Avengers 2 krát 3,14. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Že by to byla taková pecka, to zase ne. Určitě šlo o lepší Marvelovku, což je, ale v současném Marvelovském vesmíru, který je sterilní jak operační sál před operací prezidenta, nepříliš velké plus. Celý film mě bavil, jen jsem měl skoro stále pocit, že jsem ty jednotlivé dialogy již někde slyšel a scény viděl. Ps. záporák mi připomínal spíše postavu z Mortal kombatu, ale to je asi náhoda. Ps. potitulkové cameo potěšilo. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že když se něco jmenuje Strážci galaxie, tak to bude pitomost. A fakt jo! Fantasy ptákovina, u které jsem byl do 3/4 filmu přesvědčený, že dám dvě hvězdy. Závěr to ale trošku vylepšil. ()

Petula009 

všechny recenze uživatele

Výsledek toho, že jsem se nechala unést doporučením ostatních a že jsem zrovna včera viděla první Kingsmany. Moje očekávání byla solidní čtyřka. Bohužel se film dostával do druhé poloviny s těží jen na 3,5 a pak tam také zůstal. Zůstal ve mně meh pocit. A to hlavně z hlediska postav, některých scén a toho digitálního balastu kolem. Nemůžu ale říct, že by to byl vyloženě film špatný. Jak říkám, nezbavím se toho meh pocitu a že to byla role, pro kterou Pratt zhubnul. ()

Vicco 

všechny recenze uživatele

Asi spoiler: Saruman se pokouší přečurat Saurona v honbě za prstenem moci..teda kamenem nekonečna, který jej má učinit mnohem mocnějším, aby tak mohl zničit nebohou správňáckou planetku Naboo. V tom mu má zabránit protřelý zlodějíček Han Solo s Hodorem a zbytkem random party. Jako bych to už někde viděl, ale ono to funguje, jako to fungovalo i vždycky předtím. Jen aby se toho nepřejedlo. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Výborně natočená komiksovka, ve které se povedlo dokonale skloubit výtečný humor s výborně natočenými akčními scénami, kterých je zde opravdu požehnaně. Film už od začátku nastolí takové zběsilé tempo, díky kterému absolutně nemá šanci nudit, dokáže udržet divákovu pozornost a tohle tempo si udrží až do samého konce. Naprosto perfektní herecké obsazení, postavy mají mezi sebou fungující chemii, lítá jedna hláška za druhou. Děj má spád, atmosféru i emoce. Strážci Galaxie jsou jasným důkazem, že pokud se dají dohromady kvalitní postavy, děj plný akce a vtipu a smyslný příběh, lze natočit opravdu luxusní záležitost, kterou ocení každý fanoušek Marvelu či komiksu. Maximální spokojenost. 10/10. ()

radeckator odpad!

všechny recenze uživatele

Trapné, dětinské, ale především vážně hloupé. Je málo filmů, co nedokoukám do konce a toto byl jeden z nich. Brrr. ()

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama