Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 1
USA, 2018, 134 min

Režie:

Ryan Coogler

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Rachel Morrison

Hrají:

Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Sterling K. Brown (více)
(další profese)

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Recenze (1 119)

Dvorka96 

všechny recenze uživatele

Podvacáté ten samý origin story, s velmi hezkým vizuálnem, kterým je Marvel proslulý, ale o CGI nosorožcích radši mluvit nebudu. Jediný zvrat v tomto filmu je, že tam hrají samí afroameričané, a odehrává se to ve smyšleném státě jménem Wakanda. Herecké výkony jsou obstojné, proč by taky ne, když je to "hvězdně" obsazený snímek. Nejzářnějšími hvězdami jsou zde A, Serkis s M. B. Jordanem. I když jsou oba zápornými postavami, mají každý něco, s čím se může divák ztotožnit, a možná si je i trochu oblíbit. Bohužel už tento styl začíná být trochu repetetivní, protože rozřešení je vždy stejné. Padouch porazí hrdinu v pruběhu, poté hrdina, který je na dně, povstane, a ve finalním souboji nějakým způsobem zvítězí. Čekal jsem od Black Panthera víc, tak doufám, že většinu toho, co mi zde chybělo, si Marvel šetří na Infinity War. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Marvelovský mišmaš imitující agenta Jamese 007, Hvězdné války a i snad Avatara, to vše Made by Black. Fuůúúuj. Rasistická Wakanda nechce přijímat uprchlíky, o nevolené místo krále se bojuje na život a smrt, a díky novému štěkajícímu králi dokonce chtějí opustit svoji mírumilovnost a útočit na možné nepřátele. Třikrát hanba. Klady: hudba. ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

ovela lepsie ako prechadzajuce mcu sracky tchor srackarok alebo spiderman homeless, ani v tomto filme sa nevyhli trapnemu humoru, chvalabohu bolo ho ovela menej ako v inych mcu filmoch, t´challova sestra suri (letitia wright) bola uplne trapna, scena so sandalmi hovori za vsetko a stale oslovovala svojho brata (chadwick boseman): "brasko", ulysses klaw (andy serkis) sa choval ako retard, cernosske bojovnicky som mal problem rozoznat, piaty kmen wakandy, co sa skryval v horach, spravil dobre meno cernochom, ked hukali ako opice, som si zacinal mysliet, ze cernosi su vazne z opic, zaporak killmonger (michael b. jordan) nepredviedol vela, SPOILER: ked black panther vyniesol umierajuceho killmongera na horu, aby videl wakandu KONIEC SPOILERU, pri tejto scene som nebrecal, ani slza mi nevyhrkla 7/10 ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Klasická Marvelovka, ktorá je prekvapivo lepšia ako by človek povedal. Výborná bola sekvencia v Kórei, ktorá mala nádych Jamesa Bonda/Mission Impossible. Klasické neduhy ako digitálne prostredia, vykastrované dialógy a tragické finále kde sa každý s každým mláti, najlepšie na troch lokáciach a ešte aj so zvieratkami, už pri Marvelovkách nestoja za reč. ()

BORKLASER 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokažu pochopit proč někteří lidé považují tento film za nejlepší marvelovku..dokonce někde sem i viděl že je to nejlepší film na světě...Ano film má sice za hlavního hrdinu černocha ale nutno podotknout že to není poprvé co je černoch hlavní hrdina (např Blade).T'challa mi připadá prostě o ničem a je celkem smutné když skoro všechny ostatní postavy sou zajímavější než on.Atmsosféra tohoto filmu je skvělá to je pravda. ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Black Panther by mohl být i zábavný akční spektákl. Mohl, ale není. Místo toho nabídne stokrát omletý příběh o padlém hrdinovi protkaný ubíjejícím patosem. Tenhle film je jedno velké klišé a kýč. ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Zmysel to ma jediný. Výborne to poukazuje na to, že ak by (ak by!!!), niekde v Afrike existovala podobne vyspelá civilizácia, jej pocit nadradenosti, a opovrženie všetkým menej vyspelým by bol na mieste a v poriadku - asi pre to, že nemajú bielu farbu pokožky. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší, dosti nelogické, nic extra. Navíc je ta Wakanda až nějak moc čisťounká. Všichni jsou vyfintěný jak ze salónu, vůbec to nemá realistický feeling. Až příliš papundeklová stylizace. Plus celá premisa země s moderní technologií, adorující technický pokrok a inteligenci, ale přitom se zcela primitivním státním zřízením postaveným na preferenci hrubé síly, je tak blbá, až je nevstřebatelná. Nelze se do toho ponořit a tomuto světu uvěřit. Btw bohatství ani rozvoj nemůže nikdy vzejít jen(!) ze suroviny samotné (vibranium). Mnoho současných afrických zemí by mohlo vyprávět... Kde se vzalo to know-how, jak využít její potenciál? To jim s tim meteoritem přiletěl i návod k použití? V čem tkví zdroj technických znalostí větších než má Stark?? Toto skutečně působí, jako by to vymyslelo desetileté dítě. ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Víc nemůžu, sorry... Nejsem žádnej znalec komiksů, ale Marvelovky jako filmy mám moc rád, a pro mě předtím neznámé postavy Deadpoola, nebo třeba Antmana, měly ve filmech stokrát větší koule! Hlavní záporák byl hrozně nudnej.... Nechat tam toho vyšinutýho bílýho jednoručku by bylo nejspíš účelnější. Černej kluk z Oaklandu byl prostě slabej i s jeho jizvama! ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Strašná pitomina... Komentář Verbala pobavil :_)... a je fakt, že film to naprosto zazdil úplně na konci plánem budování centra sociální pomoci chudým Američanům od ultrabohatých a technologicky vyspělých Afričanů :oDDD *au to opravdu bolelo* ()

carAnthony 

všechny recenze uživatele

Skvelá message, a zrejme najlepšia marvelovka... Všichni známe pravdu. Více nás spojuje než rozděluje... ale v časech krize, moudří budou stavět mosty, zatímco hloupí bariéry. Wakanda Forever!!! //90%// ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

BP je slabšou marvelovkou a to hlavne kvôli slabšiemu scenáru a režií. Celkovo vytvorený svet a prostredie Wakandy nie je až také pútavé ako by mohlo byť a taktiež ani akčné scény neprinášajú nič veľkolepé. A taktiež príliš nechápem ten obrovský úspech v amerike. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem moc bílej, Riggsi. Plytká digitální omalovánka se špatnými triky a ještě horšími plky. Jestli chcete vidět cool film s černochy, pusťte si Bad Boys/Mizery. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl vyjít před 6-8 lety a hodnocením by byl úplně jinde... Ovšem plus musím dát za bitvu, která byla dost dobrá, ale jinak jsem něják nedokázal udržet pozornost... ()

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama