Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (388)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2012 natočil Scott Derrickson film "Sinister". Bola to pôsobivá démonická duchárčina. Ohodnotil som ju štyrmi hviezdami. Takže ma týmto snímkom nalákal na pokračovanie, ktoré vzniklo o tri roky neskôr. Lenže "Sinister 2" ma ani zďaleka tak nezaujal ako pôvodný film. Scott Derrickson sa síce podieľal na scénari, ale réžie sa chopil neskúsený Ciaran Foy. Ten natočil celkom zbytočný sequel, ktorému nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. Dúfam, že z toho nevznikne upadajúca séria. Na prípadný "Sinister 3" nie som vôbec zvedavý. ** ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování je docela slabé. Už tomu tak nějak chybí, kouzlo, atmosféra a nápad 1. Ono taky už není moc co vymýšlet že. Aspoň se dozvíme něco víc o Bagulovi. Děj navazuje na předchozí díl a vypráví o jiné rodině. Ta žije bez sadistického otce v odlehlém domě. Její děti jsou taky pokoušeny k hrůzným činům. Do děje vstoupí soukromý detektiv, který vyšetřuje případ z minulého dílu. Přesto že vidíme několik originálních vražd, jako celek to moc nefunguje... Alespoň že matku dětí hraje pohledná Shannyn Sossamon. :) "Řekni, že jsem silnější!" ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Leč "wow" efekt z jedničky se zde neopakuje, tak času nelituji. Z Bughuula se díky jedničce stala jedna z velice oblíbených hororových postav a na tom staví dvojka. Funguje to? U mě ano. Příběh naštěstí není nějak extra debilní na to, abych se chytal za hlavu a přál si konec, jako tomu bylo třeba u The Nun (2018). Naopak, byť ne jako v jedničce, tak mě film dokázal vtáhnout. Nepamatuji si na hluchá místa, atmosféra velice dobrá, hudba taktéž. Byť již není nic od kapely Aghast. Herci nerušili vůbec, naopak jsem si je i oblíbil. Na snímku je sice vidět z části "mainstreamost", ale ne nějak přehnaně. Osobně jsem rád, že jsem o Požírači dětí dozvěděl něco více, strávil s ním další film a byť trojka by již být nemusela, tak s těmto dvěma se budu rád vracet. Ať již kvůli Bughuulovi, nebo pro dávku krásně nepříjemné atmosféry. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Áno, áno. Slabšie ako jednotka. Chvíľami to zadrháva, a to poriadne. Prvý problém - Postavy. Zatiaľ čo v jednotke sa s nimi aspoň dalo súcitiť, v tejto časti boli čiernobielo rozdelené na dobré a zlé, a tak mohlo byť úplne jedno, či tie zlé zakapú alebo nie. Ďalej - Znepokojivosť prvého dielu je nenávratne preč a namiesto toho režisér stavia na ľakačky (podobne ako v Insidious 3). Tie sú však vcelku funkčné. Taktiež by som bol radšej, keby tí detskí duchovia fungovali ako kulisa a nie aby tam drístali, pobehovali a vytvárali paranormálnu aktivitu. Napriek viacerým slabinám však horor ako celok funguje dobre a nebol som po odchode z kina rozčarovaný. Párkrát som sa zľakol, potešili vynaliezavé vraždy na páskach, dobrá hudba, a nebudem mať problém si ho spolu z kvalitnejšou prvou časťou zopakovať. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| První díl mě až tak moc nebavil, dal jsem 3 hvězdy – kovatelný průměr, no. Zato tohle pokračování mi sedlo o dost více. Příběh je sice prostý, ale funguje. Tempo je pomalé, ale u mě si to udržuje až do konce plnou pozornost. Scénky kdy duchové tvořící malé děti, sváděli skutečně žijící děti ke sledování hrůzostrašných filmů, mě nehorázně bavily. Místy to bylo až děsivé. Lekaček tu moc není. Finále bylo docela napínavé a i celkem nepředvídatelné. Herecká sestava se vyvedla. Hudba také nebyla špatná. No, já jsem se bavil, tak nevidím důvod, proč bych tomuhle nedal rovné 4 hvězdy. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Na tabuli v kancelárii profesora je nakreslený démon červenej tváre z filmu Insidious (2010). (Pat.Ko)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama