Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co se Leigh Whannell probudil ve špinavé umývárně a společně s Dr. Gordonem museli čelit jednomu z nejdokonalejších filmových zabijáků a jeho "Live or die, make your choice" hře. Insidious: Chapter 3 si nevede vůbec špatně a Leigh na režisérské židličce obstál velmi dobře. I tak však tato zatím poslední kapitola originální hororové série nepřináší nic, co bychom už neviděli v předchozích dílech. Klasický formát rozvíjejícího se příběhu nepřekvapí téměř ničím novým, ale lekačky jsou zpracovány výborně. Zjišťuju, že u takových duchařin už prostě nevydržím, co dřív, takže spoustu momentů, kdy člověk ví, že tam prostě něco ze tmy vyskočí, nebo že temná entita číhá na správný okamžik, si prostě "odvážně" zakryju oči ovladačem a čekám, až je po tom:) Jeden šok jsem chvílu rozdýchávala a to ani nemusel útočit žádný duch. Je to scéna, kdy ona si tam prostě tak stojí na té silnici a... kdo viděl, tak ví. Celý příběh hodně táhne Lin Shaye a je až s podivem, že tato úžasná "hororová babča" se dostala do širšího podvědomí až s Insidious. Je výborná. Dokonce Joseph Bishara v tomto díle užívá své mistrovské hudby velmi poskrovnu. Celkově přináší Insidious 3 vydařené pokračování, které této sérii rozhodně nedělá ostudu, ale zároveň přináší recyklaci již viděného. I když... možná se objeví i Darth Maul a ta hnusná, děsivá Baba v černém:) ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po dvaceti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovativnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizuál, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... /35%/ ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem slabota. Opravdu je vidět, že už to nedělal James Wan, docela zbytečný prequel. Většina postav je tam jiných. Nepřináší to nic nového a jen to recykluje staré nápady. Atmosféra je taky dost mizerná. Ta babka se akorát snaží zachránit mladou Quinn, kterou posedl zlý démon. Opět narážíme na nevěstu v černém. Takže se zase sice podíváme do temné dimenze, ale to je tak všechno. Lekačky taky nefungují. Aspoň víme, kde vzala ten svůj tým. "Já nechci umřít." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zmizel směšný ďábel z jedničky, zmizla překombinovanost děje z dvojky a máme zde solidní (příběhově nejslabší= Who cares, it´s not a book bitches?) Haunted House, kterému letos bude rivalovat pouze Crimson Peak. Film má opravdu spousta jump scares, naposled jsem tolik viděl v Drag me To Hell a já oceňuji když někdo jede na plný plyn ( V exploitationech chci vidět spousta násilí, v akčních filmech spousta akce, zde zase lekačky), monotónní atmosféra připomínající zkoušku na konzervatoři je sice intoušům bližší, ovšem pro normální spořádané lidi je intoušská atmosféra otravná asi jako vláda ČR. Film možná působí levněji než předchůdci a smyčcový doprovod zde není tak dunivý jak v Conjuringu, ale chlupy na hoře, mráz po zádech a vyskakování ze sedadla bylo nevyhnutelné( Tak jak se kvalitní písnička pozná dle husí kůže, tak se pozná i horor). Ke konci mi i dojetím ukáplo pár slz, takže o pěti hvězdu bylo rozhodnuto. Největším Highlightem je průchod po Dálavě, kde mrtvá stvoření vskutku nahánějí strach. ( Rád bych uviděl horor odehrávající se pouze v tomhle podsvětí. Samotný záporák s kyslíkovou maskou je bezkonkurenční ( Konečně žádná bledá holka s černými dlouhými vlasy. Oproti monotónnímu a Česky vypadajícímu It Follows od "Trošky", je tohle jasný vítěz a prozatimní number 1. 85% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Laik žasne, odborník se diví... (stále se považuju za laika) Toto nemělo mít přízvisko 'Počátek', spíše K-O-N-E-C a hlavně předtím nemělo stát ono slovo, které v nás, wanověrných, budí hrůzu i po letech... Insidious. Jednu hvězdičku dávám za skvělou Lin Shaye, která už z těch hororů taky musí mít pěkný výmaz mozkovny a za těch pár lekaček, které byly pěkné, věru pěkné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme si zahral malú rolu aj režisér prvej a druhej časti James Wan. Hral jedného z prísediacich pri prijímačkách na divadelnú školu. (Kadas97)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno