Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižná a atmosférická hororová jednohubka, která za Wanovými předchůdci zaostává méně než bych čekal. Obzvláště v první polovině se fungujícími lekačkami rozhodně nešetří. Škoda, že v poslední třetině už to celé podstatně ztrácí dech a celé se zvrtne jen v nenapínavou variaci na závěr předchozích dílů. I přesto ale tato série pořád nečekaně baví. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Whannell natočil film pro dementní puberťáky, kterých bylo plné kino a pevně věřím, že si to ty vypatlaný krávy nad náma a ty nagelovaný buzny co měli chování larvy hned vedle mocinky moc užili, já bohužel (bohudík?) dávám přednost inteligentním a děsivým hororům, který maj atmosféru a scénář, ze kterého se vám nechce co repliku buď zvracet, nebo se ironicky smát.První dva díly miluju a trojka není nic jiného, než 100x vyluhovaný čaj s minimem invence a děsivě mizernou režijní prací, hlavně co se vedení herců týče.Když jsem furt místo strašení musel poslouchat nějaký slinty smutný babičky a o lásce a pořád tam někdo někoho utěšoval, že mu zemřela maminka, nebo manželka, měl jsem pocit, že sleduju další díl Dynastie.Ani nedokážu popsat, jak mě třetí díl zklamal a jak moc jsem se na něj tešil.Jediný pozitivum bylo pár vtipných momentů, tři infarktový lekačky, bába v černým a hlavní slizoun vypadal taky celkem dobře.Jenže jako celek to vůbec nedrží a když tam běhá ta bába jako Arnold v Komandu a Van Dammovejma kopačkama likviduje démony, šel jsem normálně dokolen a smíchem padal na prdel.Nejlepší část mojí návštevy kina byla, když sem se šel vychcat a vedle v sále dávali Jurský Svět a zkouknul jsem si u otevřených dveří jednu príma bitku.Tak potom tady asi bude něco špatně, že Whannelli???Těžkej propadák.40%. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po dvaceti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovativnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizuál, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... /35%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Zklamání jak hovado. Asi jsem dítě štěstěny, alespoň v tom, že mi toto uniklo v kinech, stejně jako The Gunman, který mě podobně zklamal. Od tohoto třetího Insidiousu jsem očekával snad horor roku 2015. Tyhle podobné a moderní duchařiny mě prostě žerou. V zajetí démonů, Insidious 1,2 (Wanové pecky – u mě za 5*), Temné nebe a dokonce i Annabelle, Vzkříšení démonů a remake Poltegreistu (u mě slabší 4*) mě bavili. Spousta kritiků si stěžuje, jak je to už ohrané a tak dále. Mě to baví pořád, ale zde jsem teda tvrdě narazil. Jednak připouštím, že už tu jistá ohranost je, ale já bych tento snímek zkritizoval spíše jinak. Leigh Whannell si poprvé zkusil režii, a to zde. No a výsledek ? Dost mizerný. Rozhodně ho nechci nějak moc kritizovat, už není, asi co točit co se týče těhle duchařin. Přesto to mohl zvládnout lépe. Mohl si pohrát s kamerou, to Wan umí nejlíp. Mohl více vygradovat lekačky, kterých jednak moc nebylo a nebyly až tak intenzivní – párkrát jsem se lekl, ale nebylo to ono. Třeba 1/3 filmu (cca půl hodiny) – otřesná nuda, nic mě nezaujalo, ani hlavní herečka. Nudná nehoda a tak se to táhlo ještě hodně dlouho. Třeba, pak už mě zaujalo, jak ji neznámí démoni odhodili z postele, pochroumali krk,… - to bylo dobré. Atmosféra byla celkem zajímavá v pokoji mladé dívky – jinač, to za moc nestálo. Třeba odeklínačka démonů, která se 2x v tomto snímku objevila v temnotě mezi démony – tak ta mě bavila, bohužel v těhle dvou scénách mě opět nic moc nechytlo. Až závěr začal být teprve zajímavý, ale rychle skončil. Hudba od Bishara byla opět skvělá – alespoň to se zachovalo v dobré kvalitě. Herci zahráli tak nějak normálně. No, takže Whannell to natočil dost obyčejně, což je velká škoda. Jsem dost zklamaný, předchozí dva díly byly pětihvězdné pecky. Tohle uzavírá trilogii dost mizerně. Nezbývá mi než na tenhle brak zapomenout. Tot vše. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)
  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama