Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (175)

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jsem měl rád na samostatných seriálech, je tu přítomno téměř rovnou měrou. Mystický boj kolem Daredevila, hrubá síla a neméně hrubé hlášky v Jessičině podání, Luke a jeho smysl pro sociální závažnost a v neposlední řadě Iron Fist, opakovaně všem připomínající, že je - Iron Fist. Právě v přímém porovnání tak chtě nechtě podléhám a byť se mi jeho seriál líbil náramně, ve čtveřici hrdinů je právě Danny tím jasně nejpomalejším, nejvíce zdržujícím a zkrátka nejslabším. Přesto vtipy na jeho účet patří k tomu logicky nejlepšímu. Boj proti Ruce, trable s Elektrou nebo mrazivě charismatická Alexandra si ale jako propletená ústřední linka zasloužily více prostoru. Luke Cage natažením na třináctku epizod trpěl, spousta diváků vyčítala to samé Jessice nebo Iron Fistovi. Defenders naopak trpí nízkým počtem dílů. Nestačím se sice pořádně nadechnout a každý souboj je svátkem, na který se vyplatilo ony dva roky počkat, ale chtěl jsem víc. Víc nezpochybnitelné chemie mezi libovolně vybranou dvojicí ústředních postav a víc interakcí s oblíbenými přihrávači (a že mám tuze rád jak Misty, tak Colleen a obecně nenáviděnou Karen snad nejvíc). Nejnáročnější seriálový crossover obstál sám o sobě, ale mrzí mě, že o třídu hutnějšího přídavku se (minimálně na Netflixu) nedočkám. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The Defenders jsou dlouhoočekavaným završením nebo spíš vyvrcholením spolupráce mezi Netflixem a Marvelem. A vzhledem k tomu, že jsem si ani jeden z předchozích čtyř kousků (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist) nenechal ujít, tak bylo jisté, že i na samotné Defenders se podívám. Vím, že bych měl být asi mnohem pozitivnější, ale po pilotu to prostě nejde. Čekal jsem, že se hrdinové vcelku brzo potkají a pustí se do společné mise. Místo toho se znovu děje něco jako představovačka postav, které už byly představované ve vlastních seriálech. Pokud by tomu tak bylo pouze u pilotu, tak to přežiju, ale vadí mi, že se potkají až na konci třetí epizody. A to je na sérii, který má jen osm epizod velké plýtvání časem. Když se ale nakonec dají dohromady, tak je to zábava. Pro mě je ale překvapivě nejzajímavější část, kdy Iron Fist zmizí z centra dění. I když mi jeho postava obecně nevadí. Záporáci bohužel nejsou nic moc, Sigourney Weaver vlastně nemá co hrát a není divu, že ji převálcuje Elektra. Slibovalo to mnohem více a vlastně beru Defenders jako drobné zklamání. Prostě jsem čekal, že to bude nejlepší seriál z téhle Netflix-Marvel spolupráce, ale nestalo se. I když po hodnocení pilotu jsem byl ještě pesimističtější. Netflix ale naštěstí nedovolil, aby tohle vyvrcholení bylo nejslabší částí. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojená, vlastně víc, než to. Po zhlédnutí všech čtyřech předchozích seriálů jsem na jejich setkání hodně těšila a na setkání vedlejších postav, což patří mezi nejlepší momenty seriálu. Seriál byl hodně svižný a tempo vlivem nižšího počtu epizod ani klesat nemohlo (zrovna tady bych oproti Lukovi nebo Iron Fistovi ocenila epizod víc). Souhlasím s tím, že hip hop během některých akčních scén si mohli odpustit, ale v některých seriálech se děly i horší věci (že, Iron Fiste?). Hodně potěšila Sigourney Weaver - tajně doufám, že jsme ji neviděli naposled - a návrat Elektry i Madame Gao. Za mě od Daredevila nejlepší série, i když jí Jessica Jones šlape na paty. Jsem hodně zvědavá na další setkání téhle party, tak nějak mi přece jen přirostla k srdci. 9/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

První sezóna Daredevila byla slušná (ta druhá už bohužel povážlivě skřípala), Luke Cage a Jessica Jones taky celkem fajn, Iron Fist mě pro nezájem kompletně minul a vzhledem k tomu, že ta Železná Pěst šaškuje i tady, dávám po téhle mdlé minisérii Defenderům vale. Není to ale nic překvapivého, tyhle týmovky jsou většinou jen sbírkou naleštěných obchodních značek servírovaných pod jednou ulepenou frančízou (viz Avengers, Justice League a podobné voloviny), tedy nic, z čeho bych si vyloženě sedal na zadek. Chci zase sólovku s Daredevilem, ve které mu Kingpin sevře koule tak, že z toho ten slepý právník bude mluvit fistulí, případně s Bullseyem, který mu odkrouhne Karen, Elektru i toho tlustýho sidekicka… to by teprve byla podívaná dle mého gusta. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit lehkého zklamání, ale prvně začnu oprávněnou chválou. Na postavy, chemii mezi nimi a provázanost projektů by si měl MARVEL pořídit patent. Pomalejší rozjezd mi nevadil, ale nečekal jsem, že se seriál odváže až v posledním díle a nabídne minimum dechberoucích scén, když se jedná o týmovku a vrchol seriálové snahy. Šetří se i zvraty a fanouškovskými pomrknutími. Dialogy měly větší zastoupení než akce, ale jelikož si postavy měly co říct, tak mi to nevadilo. A snad se budou příští sólové seriály ohlížet dopředu, když se podařilo v rámci mezí vypořádat s minulostí a s organizací Hand, ale upřímně tomu nevěřím. (Netflix) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Původně se v seriálu měl objevit i Punisher, ale vzhledem k průtahům při natáčení to nebylo možné. (UncleMorty)
  • Defenders startují takzvanou fázi II., podobně jako je tomu u Avengers. (UncleMorty)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama