Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Recenze (966)

Kushina 

všechny recenze uživatele

Musím s hrdostí konstatovat, že Captain Marvel je jedna z mých nejoblíbenějších marvelovek, kterou jsem měl možnost doposud vidět. Akce, napětí, ale hlavně emoce jako láska, přátelství, vzpomínky z kterých pramení štěstí a poznání sebe sama. Velice sympatická herečka a příběh který šťastně končí, několik vtipných scén tomu dalo třešničku na dortu. 90% ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Další střípek do světa Marvelu. Tentokrát o ženském "Supermanovi". Podle mě by krásně vyřídila Thanose raz dva, ale to sem nepatří. Film je ohraničen základními prvky typické Marvelovského vyprávění (které už docela velmi nudí) Něco jak Doctor Strange či Kapitán Amerika. Naštěstí vybrali velmi schopnou a pohlednou herečku, která má charismatu na rozdávání a utáhne celý film. Navíc dalším silným pilířem je Fury, kterého opět ztvárnil vynikající Samuel Jackson. A člověk se jen diví, jak krásně dokážeme počítačově omlazovat aniž by to bylo znát. Fakt palec nahoru. No, kritika to docela strhala, ale já jsem byl spokojený :) Takže buďte v klidu :))) A podtitulková scéna krásně zapadá do celého řetězce tohoto dechberoucího universa. ()

liborson 

všechny recenze uživatele

Něco mezi epizodou Akta X a Star Treku. Alespoň bez hraní na osudovost a trapno dramatičnost jako v Avengers. Takže dosti průměrný origin, nicméně ještě koukatelné. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Kvalitná marvelovka so silnou ženskou hrdinkou v kvalitnom hereckom podaní od B.Larson. Veľkým plusom zasadenie deja do polovice 90-tych rokov, omladený a hláškujúci Jackson a roztomilá mačička. 80%. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Příběh vzniku superhrdinky. Nulová práce s časem ve kterém se děj odehrává. Děj je totálně předvídatelný, diváka zde považují za tupoučkého. Akční scény jsou snad nejhorší ze všech Marvel filmů a ani ty nepovažuji za top akce. Zachraňuje to pouze Nick Fury. (2D dabing) Rozpočet: $ 175 miliónů, Tržby: $ 1 128,274 miliónů. EDIT: po čase jsem ještě jednu * ubral. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako som čakal, ale stále iba priemerný Marvel. Akčné scény sú ku zúfaniu nudné, hlavná postava o ničom, a humor takmer nulový (ako-tak to zachraňuje aspoň mačička a pár narážok na r. 1995, v ktorom sa film odohráva). Vyzdvihujem príbeh, v ktorom bolo pár podarených zvratov, ale zároveň veľa absolútne predvídateľných chvíľ. Tvorcovia mohli niektoré odhalenia súvisiace s shapeshifterovaním potiahnuť trošku dlhšie, mám pocit, že väčšina bola divákovi do minúty odhalená. V priamom porovnaní s Avengers: Endgame, ktoré som videl pred Captain Marvel, tomuto filmu chýba všetko čo robí Endgame výborným zážitkom. Osudovosť, humor, zaujímavé postavy a aj pocit, že o niečo v tom filme ide. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Tvorba na současnou liberální společenskou zakázku Marvelu moc nejde. Doteď byl nejnudnějším počinem Ebenový panter (black power), ale Kapitánka Marvelová (women power) je ještě o level slabší. ()

tele.kom 

všechny recenze uživatele

Byla by to relativně průměrná, ale stravitelná Marvelovka, kterou pro mne táhne pod průměr postava samotné Captain Marvel, ztvárněná velmi nesympatickou Brie Larson. Nevím zda je to hereckým výkonem, špatnou režií, špatným scénářem, nevhodným výběrem herečky, či kombinací všech těchto faktorů, ale Larson mi přišla v roli naprosto mimo. Captain Marvel zřejmě měla být podobně sarkastickou postavou jakou je např. Dr. Strange, nicméně tam, kde Benedict Cumberbatch velmi obratně balancuje na hranici arogance/sarkasmu/šarmu/vtipu, Brie Larson kompletně spadla za hranu arogance a velmi nepříjemného působení, přičemž šarm a vtip se z jejího výkonu naprosto vytratil. Larson mám jinak rád, ale zde mi skutečně kazí zážitek z celého filmu a upřímně doufám, že s ní tvůrci v dalších MCU filmech udělají něco zajímavého, protože takto napsaná a zahraná postava určitě není vhodnou vůdčí postavou dalších Avengers filmů. ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Star Wars, ktoré ma veľmi bavilo s typickými Marvelovskými super postavami a aj veľmi zaujímavým (v MCU asi dokonca prvým "zisťovacím", detektívnym) dejom 8/10 ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Dobre Marvelovky skoncily a nyni nastal cas tech trapnych, radoby vtipnych, prvoplanove pro kino efekt zalozenych, ktere maji ve skrze ten samej spad, stejnou zapletku, vyvrcholeni i pointu s tim, ze jen pribeh se vzdy trochu lisi. Kostymy stoji za vyliz prdel, herecke vykony, o tech ani nemluvim a ten stupidni humor...ueee! Zlate DC, ne, ze by meli vydarenej kazdej film, ale narozdil od Marvel, DC umi psat hrdiny! ()

gstudio 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu, proč se o filmech podle knih Rosamunde Pilcherové říká, že je to blbé, nepravděpodobné, pořád na jedno kopyto a je to pořád v černém hodnocení. Tohle má 72% a dá se o tom říct úplně to samé. Zdá se, že mi v té nové americké "marvelovské" filmové kultuře něco uniká. P.S. Zasmál jsem se vlastně jenom jednou a to když Brie Larson běžela. Vybavily se mi hodiny tělesné výchovy na základní škole, kde také mnohé pubertální dívky - které si najednou nevěděly rady s rychle se vyvíjejícími těly - rovněž neběžely, ale dusaly jako poplašené slonice. Z toho ovšem třicetiletou Brie Larson nelze podezírat, takže nejspíš šlo o svérázné superhrdinské pádění. Ale bylo to fakt vtipné... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Anna Boden a Ryan Fleck sa rozhodli stať sa komerčnými filmármi a zarobiť nejaké väčšie peniaze na dôchodok. Pri dnešnej móde super hrdinov sa im to možno podarí, lebo na snímok budú všetci čumieť ako z povinnosti. Z môjho pohľadu už táto téma je za zenitom a nejako ani tento samotný príbeh ma nebavil. Osobne by som tento film radil medzi nepodarky (komerčný úspech však rozhodne). ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Film, co asi jen tak nějak doplňuje prázný místečko v universu Avengers. Otevírá plno nových možností(coby a kdyby). Brie Larson je do týhle role naprosto parádní a sedí jí to jak hrnec na její sexy sedinku. Mladej Samuel je super prvek. Bavil jsem se. Za mě slušný 3* a DOPORUČUJU ()

pepan9135 

všechny recenze uživatele

Na marvelovku celkem slabota. Slabý příběh který mi moc neseděl.Hlášky byli v pohodě.I efekty.Ale ten divný mimozemšťan,no fujky. 55% ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Nová avengers-postava přinášející další nutnou silu potřebnou k porážce Thanose. Vlastně nic jiného od tohoto snímku čekat nejde. Avšak nakonec vás překvapí, protože v podstatě dokreslí samotný počátek Avengers (a ukáže, že vlastně Kapitán Amerika nebyl tak docela Ten první). Na druhou stranu od tvůrců, i když se tu s úžasnými efekty vyřádili jako při Strážcích Galaxie (nebo možná snad ještě více), tento příběh vypadal trochu jako taková rutina. Vtipné scény často doprovázela mírná křeč a zároveň poměrně usekaný přechod mezi jednotlivými záběry se podepsal na jeho hladkém průběhu. Obzvláště pak konec byl takový "hup sem, hup tam" a najednou titulky. Což je škoda! Nicméně souhlas s některými zdejšími komentáři, Briu Larson vybrali naprosto perfektně, a nezbývá než se těšit, jak krásně ke zbytku Avengers zapadne. ()

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Osvěžující snímek, který vyplnil mezeru v zatím natočeném Marvel universu. Je vidět hodně odlišný nádech od ostatních dílů. Captain Marvel sází na vtipnost, sympatie a odlehčenou náladu. Zpočátku jsem s tím měl problém. Humor Brie Larson mi zcela neseděl, nicméně poté co se k ní přidal Samuel L. Jackson, to začlo mít pěkné grády. Ty se ještě zdvojnásobily poté, co dostal větší prostor na plátně Talos. Tito dva sympaťáci v podstatě táhli tu vtipnou část, zatímco Brie si vzala pod svá křídla tu akční. A ono to fungovalo. Plot-twist byl taky velmi povedený. Zvedl úroveň snímku ještě o level výš. Když se k němu připočte ještě povedený casting či Samuel ve skvělé formě, není o čtyřech hvězdičkách žádný pochyb. Kultovní film to nebude, ale to pravděpodobně ani nikdo nechtěl. ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama