Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 3
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 544)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Cítím k tomu podobný respekt jako k fotografii černé díry - stačí si jen představit tu obrovskou snahu a preciznost, co do toho šly. Když se Avengers před bitkou srotí, naprosto jsem chápal, že pro diváka s emocionální účastí v téhle sérii musí jít o jeden z životních zážitků. Kdo chce, aby mu tento film něco dal, tak mu to pravděpodobně dá - a jsem vlastně udivený, že jakkoliv emocionální účast sám necítím, nenudil jsem se s výjimkou poslední třetiny ani okamžik a obecně to uteklo hodně rychle. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už som z toho odrástol. Nikdy som nebol veľkým fandom Avangerov, ale v posledných rokoch ich začínam nenávidieť, pretože mám pocit, že hollywood akosi zabudol na ostatných divákov. Avangerov som už dávno pochoval, navnadili ma iba ospevné recenzie a vysoké hodnotenie. Neviem koľko superhrdinov ešte potrebujeme napchať do jedného filmu...Netvrdím, že sa s tým tvorcovia nepopasovali, celkom to funguje, ale mňa tie postavy pohromade nebavili. Mám rád Ironmana, obidva diely Strážcov galaxie, no všetko ostatné sú pre mňa absolútne nezaujímavé postavy a Ch. Hemsworth ako Thor je top kandidát, ktorému som prial aby ho ten Thanos rozmačkal na prach...Ja som celý čas fandil Thanosovi, aby tých zmrdov podusil čo najviac. Ak už nič, tak aspoň ten záporák bol fajn. Inak nič moc. Nikdy viac, adios Avangeros...! 60%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zcela jiný film než jsem původně čekal. Minulé setkání s Thanosem mě přišlo filmařsky lepší a svižnější. Endgame na mě zpočátku působilo neskutečně utahaně. Nicméně je mě jasné, že filmu křivdím, protože do budoucna pro mě bude představovat výživnou látku k prozkoumání. Zkrátka cestování časem a hrátky s ovlivňováním přítomnosti, případně budoucnosti jsem v Marvelovce nečekal, ale přesto musím uznat, že Marvel svůj vesmír staví na neskutečně pevných základech. Tony Stark se Stevem Rogersem si řekli o působivou rozlučku. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Assemble. Zdrcující začátek, hromada ikonických momentů, u kterých se sálem šíří nevěřícný šepot mísený s ohlušujícím tichem, tři filmy v jednom, nejlepší herecké výkony za celých jedenáct let (Downey, Renner) i fenomenální závěr popírající i ta nejodvážnější očekávání. Tři hodiny jsou svým způsobem málo, protože slávy je v nich tak plno, že si ještě pár dní po projekci teprve zpětně vybavuji fascinující scény, které zůstaly v prvním vjemu opatrně přikryté. Jednoznačný film roku a co se týče popkulturního dosahu také zasloužená, nepopiratelná, extrémně dojemná a právě díky intimitě jednotlivých interakcí neopakovatelná událost dekády. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Avengerů jsem se tehdy nechal zlákat do kina, hned poté, co bylo vyhlášeno druhé kolo s extra pěti minutami. Moje prvotní dojmy byly velmi dobré a byl jsem spokojený s tempem jakým se film vyvíjel. Jde o další skvělý počin a bezpochyby se zařadí mezi to nejlepší, co Marvel může nabídnout. Akční scény svým provedením tvoří dominantu tohoto díla a stejně jako předchůdce, i zde je příběh protkaný poměrně silnými scénami plných emocí. Zvolené téma o cestování časem je velice zajímavé, ale jeho kouzlo bohužel tkví v překvapení. To je také jeden z hlavních důvodů, proč úspěch Infinity War nebyl překonán. Jednak druhé shlédnutí není tak uspokojivé a navíc ačkoli je Endgame svým způsobem legendarní, jisté faktory tento film od začátku sráží a pokračování tím pádem nemá žádnou šanci. Zprvu jsem byl nadšený především ze dvou věcí: hlavně, že většina tobsahu traileru se udála již během úvodních 5-ti minut a také to, že Captain Marvel zde neměla moc velkou úlohu. Zničený Thor byl také moc dobrý nápad a finální bitva byla naprosto bezkonkurenční řežbou. Na rozdíl od Infinity War jsou však některé momenty trochu zdlouhavé a vyskytuje se tu celá řada umělých politicky korektních scén. Takové momenty fanouška vyloženě otráví. Samozřejmě mám především na mysli nechvalně známý holčičí ,push uprostřed bitvy, kdy se z ničeho nic objeví všechny slečny a bezpečně dopraví rukavici k cíli. Tuto scénu jsem jako jedinou z bitvy shlédl zcela chladně a na konci obrátil oči vsloup. Samotný Thor už na podruhé také nebyl tak vtipný a rozhodně se mi více líbí jeho silný a nebojácný originál. Kvalitou se sice snímek zařadí mezi mé nejoblíbenější fílmy (cca TOP 30), ale i tak je patrné, že celý příběh hodně ztrácí, když ho divák dobře zná. Proto si myslím, že stačí vidět 1-2x. Ale to hádám ještě ukáže čas. 94% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (214)

  • Thanos (Josh Brolin) je stár už tisíc let, bojoval se všemi ve vesmíru a je nejmocnější. Joe Russo jej doslova popsal jako vesmírného Čingischána. Dává tudíž smysl, že má i tu nejlepší zbraň – meč se dvěma čepelemi. (tyzmrde)
  • Chris Hemsworth přemluvil tvůrce, aby změnili původní plány s jeho postavou. V polovině filmu se měl Thor vrátit do normální podoby, ale díky hercově apelu zůstal stejný po celý film. (Geralt z Rivie)
  • Film se v červenci 2019 stal po překonání Avatara (2009) nejvýdělečnějším filmem všech dob. Ačkoliv, aby toho tvůrci dosáhli, poslali snímek znovu do kin, obohacený o vystřihané scény. Díky tomu se Endgame dostalo na první místo a sesadilo dlouho vládnoucího Avatara. (PlayEasy)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama