Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (251)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem dočetl před pár dny, ale vlastně je to úplně jedno, jestli jsem jí četl nebo ne. Seriál je sice zasazen do alternativního světa Philipa K. Dicka, kde válku vyhráli Němci a Japonci, ale předlohy se nedrží skoro vůbec. K postavám, které se objevují v knize, přihazuje velkou kupu nových a vytváří nové dějové linky, které se v několika málo bodech podobají tomu, co se dělo v knize. Tento přístup, kde hlavním hybatelem děje není kniha "Kobylka..." ale několik filmových kotoučů, které zobrazují nacistickou porážku, se poměrně dost povedl, stejně tak jako celkově akčnější pojetí děje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo iné a popravde aj lepšie. Nápad je neskutočný. Nacisti vyhrali 2.svetovú vojnu a Ameriku si rozdelili nacisti a Japonci. Američania neexistujú, existujú iba Americkí nacisti. Idylka 60.rokov minulého storočia. Na každom dome veje hákový kríž. Rufus Sewell ako nácek úplne úžasný. Človek nevie čo od neho čakať. Raz máte pocit, že je dobrý, potom zase ukáže, že je sviňa. Jeho manželka úplná sexica v podaní Chelah Horsdal. Miloval som ju. Nečakané úmrtia postáv, u ktorých by ste to nečakali. Celý seriál ale pôsobí veľmi lacne a nudne. Akoby bol anglický. Japonské linky a príbeh sú neskutočne nudné. Starý Hitler si veľmi nevrzol, nahradil ho Himmler. Nečakal som taký koniec so Smithom. Bolo to dosť rýchle a veľmi sa na scenári nenatrápili. Úplný koniec veľmi trápny. To si mohli odpustiť. Pre mňa by to skončilo najlepšie 9.časťou 4.série. Ten koniec bol neskutočný. Vtedy by som možno strelil seriálu aj 5 hviezd. Aj keď je deravý. A druhý krát ho nemám chuť pozrieť. Ale na manželov Smithových nezabudnem, skvelé postavy, naopak Julianna ma už posledné 2 série otravovala. Potenciál nevyužitý. Mám pocit, že aj ja by som vymyslel lepší scenár k tak pop*či nápadu, aký má tento seriál. ()

Reklama

Revanx 

všechny recenze uživatele

Vyborna premisa, ktora trpi zbytocnymi sci-fi prvkami a hlupymi hrdinami (kazdy jeden rezistance bojovnik by bol mrtvy do dvoch dni). Posledna seria je tragedia- autori predstavia novu frakciu, ktora predtym ani neexistovala a zrazu je vsetko inak. Ked som videl "Ciernych panterov" mierit samopalmi na bombardery letiace kilometre nad zemou, uvedomil som si zakladny problem celeho serialu- kym autor knihy bol genius, autori scenara nemali ponatie co robia a svoju neschopnost sa snazili zakryt neokukanou estetikov, ktora serial posuva nad to cim je - nelogickou telenovelou. Also, Juliana je na facku, od zaciatku do konca. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1962, křehké příměří mezi Tisíciletou nacistickou říší a Imperiálním Japonskem se začíná hroutit. Námět je parádní, o tom žádná. Z knihy Philipa K. Dicka si seriál zase tolik nevzal, ale i to málo by mělo stačit na zajímavý děj a pohodové dvě série. Bohužel scenáristům to nevydrželo ani na jednu. Příběh se táhne, většinu času přešlapuje na místě a přes množství postav je málokdo opravdu zajímavý. U sledování mě držela jen impozantní výprava s perfektní dobovou atmosférou a pochopitelně chytlavě vymyšlený svět paralelní minulosti. Druhá série dojem trochu vylepšila, ovšem základního neduhu se Muž z vysokého zámku nezbavil. Scénář je pořád zdaleka největší, respektive téměř jediná slabina. Zmíním ještě geniální znělku. Díky magii s hlasem a přízvukem se zdá že jde o němčinu, případně o anglický text oslavující Říši, ovšem skutečnost je úplně (tedy alespoň trochu) jiná. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Pozor bude zde asi SPOILER... nicméně.. abych vyložil karty.. knihu jsem četl a seriál si z ní vypůjčil dle mého jenom tématiku a prostředí... jinak se line v naprosto jiném duchu, nebo už si to nepamatuju. Kulisy super (škoda, že ty velkolepé jsou vždycky jenom jako přechod mezí scénami a pak se to vždy odehrává v komornějším duchu... chápu, že se tím ušetřilo mraky peněz při natáčení, ale je to škoda).... postavy velice zajímavé, a postupem času jim příjdete na chut a zjišťujete, že oddanost věci může mít spoustu odstínu.... příběh je docela zajímavý... osobně mě nejvíce naštvalo to, že prostě příběh v některých dílech už lehce ztrácel tempo a člověk doufal.. vygradujte to a vyřešte v 1 serii, prosím.... ale obávám se, že se to celé jen tak vyhrotilo aby se nalákalo a pojede se dál a opět budeme svědky nejednoho dílu, který nebude mít tempo.... jo a hlavní ženská postava mě místy už fakt iritovala a být Frankem tak jí lištím lopatou a jdu si to odsedět :D tak nezbývá než dodat, že jsem zvědavý jak se to bude dále vrbit a snad to nebudou nekonečně natahovat....1.serie 80% ale mají šanci to vytáhnout výše.. na některé postavy se vyloženě těším.. a mám v hlavě určitou vizi... ale to až zase jindy ()

Galerie (115)

Zajímavosti (24)

  • Postavy to síce nikdy nahlas nevyslovia, ale séria zakázaných filmových kotúčov, ktoré zobrazujú víťazstvo Spojencov v Druhej svetovej vojne, sa volajú „The Grasshopper Lies Heavy“, v preklade: „Kobylka zaľahla sťažka“, čo je odkaz na biblickú knihu Kazateľ. (Avathar)
  • V prvej epizóde prehodí spolupracovník esesáka Johna Smitha, že zakázané filmové kotúče zobrazujú alternatívnu realitu tak presvedčivo, že by podobný film „nedokázala nakrútiť ani samotná Fraulein Riefenstahlová.“ Jedná sa odkaz na najslávnejšiu dokumentaristku nacistického Nemecka – Leni Riefenstahlovú. Za svoju kariéru nakrútila niekoľko dokumentov, ktoré oslavovali Adolfa Hitlera a nacistickú stranu. Veľmi pochvalne sa o nej vyjadril aj ríšsky minister propagandy, Joseph Goebbels. (Avathar)
  • Seriál bol pôvodne plánovaný ako štvordielna miniséria. (Avathar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama