Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer
USA, (2017–2024), 54 h 10 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele kubas369 k tomuto seriálu (59)

Season 1 (2017) (S01) 

7/10. No první řada má pár zajímavých nápadů, hlavně sporový pohon je super, ale taky je hrozně roztěkaná. Tenhle seriál neví čím chce být. Začátek je šťavnatý, začíná válka s Klingony, jenže z války uvidíme velký prd a když Discovery konečně něco zásadního udělá, zmizí do paralelního vesmíru, aby se vrátila za několik měsíců do prohrané války. A ukončení konfliktu mezi Klingony a Federací je tak stupidní, tak neuvěřitelně stupidní. Zajímavé postavy jsou císařovna a kapitán Lorca oba z fašistické verze našeho vesmíru. Smutné zjištění. Vypadá to ale fakt dobře. ()

Návrat Klingonů (2017) (S01E01) 

7.5/10. Vypadá to dobře. Slibný začátek. Líbí se mi období do kterého tento seriál dosadili, na počátek války s Klingony, jen ty Klingoni nevypadají jako Klingoni, které známe. Lodě vypadají suprově ale ty jejich masky mi nesedí, jsem hold na něco zvyklí. ()

Souboj (2017) (S01E02) 

7.5/10. Líbí se mi, že hned v druhém díle zabíjí kapitána se známou tváří, která byla jednou z očekávaných hlavních hrdinů tohohle seriálu. Stejně se mi líbí svéhlavost u Michaela. Na televizní seriál to vypadá fakt dobře. ()

Nový začátek (2017) (S01E03) 

7.5/10. Není to prostě Star Trek, tak jak ho známe a to se mi na tomhle líbí. Chápu, že pro ortodoxní fanoušky to může být bolestivé. Tahle epizoda měla fakt dobrou atmosféru. Ten sporový motor vypadá jako zajímavá věc. ()

Bytost, nebo zbraň (2017) (S01E04) 

7/10. Tak tenhle Star Trek se s tím nesere. Bohužel tenhle díl obsahuje hodně hovadin. Jak tu želvušku dostali z lodi na loď, když ji nedokážou uspat nebo zranit? ()

Zvol si svá muka (2017) (S01E05) 

7.5/10. Líbí se mi, že tenhle Star Trek není jako ostatní, je to prostě osvěžující. Isaacs je správný kapitán do války a Dwight z Office je správná vězeňská prodejná ku..a. ()

Léthé (2017) (S01E06) 

7/10. Epizoda, kde blíže poznáváme několik hlavních postav. Zajímavost je, že se potvrdí Michael jako Spockova nevlastní sestra. Kapitán Lorca je nestabilní a Admiral uvízne v pasti. ()

Časová smyčka (2017) (S01E07) 

7/10. Časová smyčka je event, který je snad v každém sci-fi seriálu od počátku věků. Vrací se Dwight z Kanclu aby se pomstil Lorcovi, že ho nechal hnít v klingonském vězení. Bohužel to zní na papíře lépe, než to ve skutečnosti je. ()

Chceš-li mír, chystej se na válku (2017) (S01E08) 

6/10. No, docela blábol. Klingonka se snaží intrikařit a moc jí to nejde. Výsadek na planetě se snaží komunikovat s duchem N'avy, hups jiný sci-fi. S nějakým propojeným planetarním cosi, kvůli maskování vesmírných lodí. ()

Do hloubi lesa vcházím (2017) (S01E09) 

8/10. Maskování prolomeno, vlajková loď zničena, hlavní generál zabít. Dobrá epizoda. A na konci se všechno posralo. Zajímavá záhada. ()

Sám proti sobě (2018) (S01E10) 

8/10. Fašistická federace lidstva. Zrcadloví vesmír je ujetý a velice zábavný. Těším se co bude dál. Ať žije impérium. ()

Vlk v rouše beránčím (2018) (S01E11) 

7/10. Začíná to být trochu překombinované. Způsob doručení informací rafinovaný. ()

Přehnané ambice (2018) (S01E12) 

7/10. Cliffhanger, který se dá naplno odhadnout nejméně dvě epizody, tvůrci na nás ty drobky házejí celou dobu, na druhou stranu nikdy úplně neodkryjí karty, takže sympatická snaha. Vzhledem císařské lodi je odporný. Linka poručíka Stametse je nudná a poručíka Tylera divná. ()

Co bylo, je jen předehrou (2018) (S01E13) 

7.5/10. Poměrně přímočará epizoda, což ději docela prospělo. Jedná z malá doopravdy dobrých postav je out. Ale dejme tomu. Posádka se vrátí do svého vesmíru ale netrefí čas, takže je po válce, kterou Federace projela. Další komplikace. ()

Usmíření (2018) (S01E15) 

6/10. Eeee tak to mu říkám scénaristická nemohoucnost, jakým způsobem ukončili první řadu a válku s Klingoni je takový nesmysl, až to fyzicky bolí. Enterprise to nezachrání ale jako vějička do druhé řady, dejme tomu. ()

Season 2 (2019) (S02) 

7/10. No nevím. Moc nechápu o co se vlastně tvůrci snaží. Hrátky s časem jsou vždy problematické, tady je ten problém, co bylo dřív vejice nebo slepice. To naroubovaní na původní Star Trek mi přijde čím dál více násilné a neelegantní. Pike s tváří Mounta je trefa, i představitel Spocka mi nevadí. Celkově to vypadá dobře jen to vlastně hrozná ptákovina, která se jen snaží tvářit chytře. Je to zbytečně moc ubulený. Plus mínus stejná kvalita jako první řada, má to hodně stejných problémů. ()

Bratr (2019) (S02E01) 

8/10. Rudé skvrny ve vesmíru, potřebují prozkoumat, proto se k naší statečné posádce přidává kapitán Picke s tváří Mounta, excelentní volba. Michael reflektuje svůj vztah s bráchou Spockem. ()

Nový Ráj (2019) (S02E02) 

8/10. Tvůrci tohohle seriálu umějí budovat napětí i atmosféru, předkládat záhadu na záhadu. Jen doufám, že tentokrát dokáží udržet tah na branku, až do konce. U první série se jim to nepovedlo. ()

Světelný bod (2019) (S02E03) 

7.5/10. Záhada s červeným andělem je docela zajímavá. Houbovy symbiont je divný. Klingoni konečně začínají připomínat ty co znamená z minulosti. Konečně nějaká povedená intrika. ()

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama