Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (471)

bestlama 

všechny recenze uživatele

Na prvním filmu jsem byl v pražském kině a tehdy jsem chtěl ojet kámošku, tak jsem tam tu svini vzal zadarmo. Jelikož se mi to podařilo, tak jsem šel na pokračování s novou ženskou. Tuhle jsem ojet nechtěl. Jen přece je to má žena už nějakou dobu a tak mě povinnosti už tolik nebaví. Nenapumpovaný adrenalinem, jestli dnes vztáhnu ruku na ženský klitoris či nikoliv jsem vyrazil do lokálního kina plného pubescentních rádoby vtipných frajírků a ukřičených kráv. No, ti frajírci ve výsledku řvali víc. Každopádně jsem trailer viděl jen jednou a musím konstatovat fakt, že jsem udělal dobře. Nakonec jsem plný adrenalinu zažil skoro dvou hodinovou jízdu, která v dnešním hororovém světě nemá konkurenci. (pozn. frajera: "Doufám, že Sandberg dostane šanci natočit novou Elm Street.") Byl jsem nadšen, jásal jsem uvnitř jako za starých časů a k dokonalosti filmu chybí málo. Kvalitní obsazení, kvalitní lekavé scény a neskutečný nářez. Doporučuje 12 panenek z 10. Jen příště bych chtěl upozornit, aby ty svině z UH kina držely hubu. Neslyšel jsem film. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sandberg je borec. I když příběh jako takový nic nového nepřináší, talentovaný žánrový tvůrce ždíme z jednotlivých scén tu nejpoctivější dávku strachu, jakou jsme mohli v žánru Jamese Wana kdy zažít, hraje si s nervózními kamerovými úhly, bezchybně propojuje náhlé střihy s nervydrásajícím zvukem a přináší zajímavé nápady, které nedovolují strkat Annabelle do stínu slavnější příbuzné značky The Conjuring. Naopak - díky drásavějšímu tempu, chvílemi až překvapivé brutalitě a charakteru zla, které nepřestává ani na moment děsit a fyzicky se zjevuje jen minimálně, považuji tenhle horůrek za dosud nejlepší část vznikajícího duchařského vesmíru. P.S. Napodruhé efekt bohužel hodně zeslábl a projevila se narativní prázdnota stylisticky dominujícího díla, které umí bavit jen jednotlivými atrakcemi na úkor udržení souvislé zvědavosti a napětí. Příště prosím nekompromisně a bez dětí.. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Druhé pokračování ubohé jedničky mi bylo nezávisle na sobě doporučeno hromadou důvěryhodných přátel. Byl jsem vůči filmu velmi skeptický, neboť první díl byla jedna z největších píčovin, co se na hororové scéně za poslední roky objevila. Tvůrci se tentokrát vydali výrazně odlišnou cestou a právem sklízejí ovace. Nestrašidelnou dřevěnou panenku vystřídal o poznání hrozivější démon z pekel a tento démon byl, na rozdíl od prvního dílu, středobodem veškerého dění. Soupeřky mu tentokrát dělali nezletilá děvčátka a nezvykle půvabná svatá sestra, o kterou nejenom že by si člověk opřel kolo, ale dokonce by se opřel i do ní. Příběh je sice malinko retardovaný, ale tomu rozumný člověk nevěnuje u hororu až takovou pozornost. Démon velmi brzy rozpoutá příjemnou dívčí válku. Snad jen si snímek žádal více mrtvol. Na poli hororů ovšem patří k tomu nejlepšímu, co za poslední roky vzniklo. David F. Sandberg je evidentně velmi šikovný člověk a rád uvidím jeho další hororový počin. Jináč musím zvlášť pochválit herecké výkony zejména dětí. Mimořádně dobře zde fungují lekačky a budování atmosféry. Přesto jsem měl v závěru pocit, že se napětí nestupňuje a naopak jaksi upadá. Proto "jen" lepší 3 hvězdy. Od předchozího paskvilu obrovský skok kupředu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Annabelle 2 je ve všech směrech lepší než jeho starší sestřička... A je třeba říct, že toho vzhledem ke "kvalitě" prvního dílu nebylo zase tak těžké dosáhnout... Sandberg si opravdu dobře nastudoval Wana, sehnal pár slušných dětských hereček, vybral starou farmu umístěnou v americké pustině a pustil se do x-té variace Wanových filmů... V některých případech opravdu dlouhé napínaky působí opravdu nepříjemně, skvělá práce se tmou dokáže vyvolat husí kůži, ale samotné zvukové efekty, kdy je hlasitost vytočena na maximum snad už dneska nikoho vyděsit nedokáží... Slušný průměr... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jednou zase viděl kvalitní film. Šel jsem totiž na Emoji ve filmu a bylo to........ Počkat cože? Annabelle se vrací. A vrací se kvalitně. Pokračování/Prequel Annabelle je totiž neuvěřitelně krásná horrová práce. Annabelle 2 je neuvěřitelně kvalitní horror. Při čemž trvá než na ten horror dojde. Ale i to co se děje před ním je prostě a jednoduše super. Začíná se opravdu se zrozením panenky. Následně najede krásný život rodiny Mullinsových jejíž harmonie končí po havárii dcery. A následně začíná o 12 let později kdy přijedou dívky a řadová sestra. Ty dívky jsou neuvěřitelný. Mají neuvěřitelný herecký talent a všechno co se dělo jsem jim věřil. Série V zajetí démonů si holt umí pohlídat dětskou část obsazení. Annabelle 2 ani tak netlačí na lekačky kterých je ve filmu minimálně ale spíše na atmosféru která je správně mrazivá, depresivní a o v ohrožení opravdu mohou být i malé holčičky. Celou dobu tak film jede než začne finále které.... hrozně tápe oproti zbytku, nemá úplně stejnou atmosféru jako všechno předtím a i luze o naprosto dokonalém horroru jsou pryč. Závěrečná scéna odkazující na Annabelle 1 je ale fajn (a odkaz na Valaka naláká na příští léto) Jedna se prostě o další fajnovou část univerza V zajetí démonů. A celkem se těším na další části. Přece jenom takových horrových sérii držící si svojí kvalitu není moc. Viděno v kině: 2x ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Americká premiéra filmu byla posunuta z 19. května 2017 až na 11. srpna téhož roku kvůli konkurenci snímku Alien: Covenant (2017). (PaTeXx)
  • Dom Mullinovcov je rovnako domom Dolores v seriáli od HBO - Westworld (2016). (CharLeS41)
  • Film byl promítán kritikům od kterých dostal 62 %. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama