Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná nás dokáže Wan zásobit nepřeberným množství různých zlých entit. Jenže ne všechno dokáže taky osobně zrežírovat, tolik času přecejen nemá a tak zde máme origin Jeptišky, který natočil někdo na autopilota. Dopadlo, to asi zhruba tak jak jsem očekával. Lekačky tady jsou, je to taková vlastně hodně vyluhovaná Wanovka. Ten ksicht hororového univerza tomu lze těžko odpárat. Jenže zároveň se to už celé začíná trošku vykrádat. Po hororové stránce by to mohlo být v pořádku, protože se člověk občas leknout musí. Kdo by se neleknul, když se zničehonic ohulí hudba. Po stránce příběhové nenadchlo. Prostředí rumunského kláštěra bylo zvoleno dobře. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiarlivý manžel alebo naštvaný otec?“ Napojenie na univerzum V zajatí démonov neriešim, hoci som všetky filmy videl a na konci je napojenie až nečakane priamočiare. Bavilo ma to. Bavil ma Damián Bichir (Votrelec: Covenant, Za lepší život, Osem hrozných), bavila ma Taissa Farmiga z American Horror Story, bavil ma „Frenči“ a atmosféra s výpravou boli super: prastarý prekliaty rumunský kláštor, cintorín, hlboké (a samozrejme temné) lesy, všetko super. Scenár priemerný, plný klišé, ale to ma netrápilo. K tomu plno dobrých momentov (had, zvončeky na hroboch...). Vlastne som až prekvapený, ako sa mi to páčilo. Ale tak jasné, na 4* to asi nemá. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Válek je konečně kulantní démon! Vypadá jako Mensnovic Mařenka v kostýmu Betmena, tedy dostatečně hrozivě, hned od startu se nebojí řádně bubat a jít pěkně naprudko s xichtem na trh, místo aby 90 procent filmu jen ukrutně nudil a skřípal panty, načež udělal na konci nesmělé homobaf, xmrti vyděsil všechny ty zdejší esoterické geje (čti „hororové experty“) a ti mohli nadšeně pětkovat, jak tomu bylo třeba u Inshitdious. Tudíž jako obvykle, když se objeví pěkně přímočarý, solidně ponurý a svižný gotik s pekelnou hudbou a mile tísnivou atmosférou prastarého rumunského jeptiškária, kde má skoro každá řádová sestra pod řeholním čepcem nachystanou nějakou tu odpornou démonickou držku, s níž bubá jako o život, všichni ti místní na rimming vzatí odborníci a milovníci artově pomalého prostupování pánských rekt otráveně sténají, melouce cosi o nedostatečně sofistikovaných scénářích (Ano, nevrzl v tom snad jediný pant a nikdo hodinu naprázdno nehoupal lustrem!), nedostatečném prokreslení charakterů (Víme hovno o démonově traumatickém dětství a zneužívání taťkou Luciferem, takže lze jen stěží predickovat jeho následné pohnutky!) a sériových kopírkách (Vraj že ak démon už kadekde otáčal kríže, keď to urobí v inom filme, je to klišé, a upíri by mali okamžite začať hrýzť ľudí do riti, aby to bolo akože originálne!), no a verbal jásá. Prostě roztomile temná a hezky odsejpající jednohubka, jejíž celkový dojem kazil snad jen ten rádoby tumorný žabožroutský bukanýr. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. V druhém The Conjuring byla postava sestry, striktně odmítající dentální hygienu, naprosto děsivou čubkou a na londýnském předměstí strašit uměla. Bohužel, ve svém filmu je degradovaná nikoliv na řádovou sestru, ale na řadového bubáka. A to je zatraceně velká škoda, protože to prostředí starého rumunského kláštěra se sousedním hřbitovem slibovalo o něco nápaditější hrátky s atmosférou, než jen levné lekačky. Jenže to by musel mít taky trochu jiný scénář. Nebo zajímavější postavy. Takhle mám dojem, že ač Hardy (který u mě zabodoval se svojí peckou The Hallow) dělal za kamerou maximum, producenti mu do výsledku kecali víc, než bylo záhodno. Ze Sestry se tak stala celkem nudná a předvídatelná "pásovka" s již klasickým digitálním závěrem. (40%) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu hororové sklamanie. Viac ma vystrašil aj pavúk, ktorého som počas filmu zbadal v rohu. Ľakačky len priemerné, paradoxne ma najviac bavila tá stredoveká hudba, akoby od skupiny Era. Prostredie bolo tiež vybraté znamenite. Ale keď už tieseň v Rumunsku, potom radšej toho Draculu. Mníška nie je strašidelná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Chronologicky se jedná o první film v celé franšíze. (hansel97)
  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama