Reklama

Reklama

Roswell

(seriál)
  • USA Roswell
USA, (1999–2002), 43 h 24 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Jason Katims

Předloha:

Melinda Metz (kniha)

Hrají:

Shiri Appleby, Jason Behr, Katherine Heigl, Majandra Delfino, Brendan Fehr, Nick Wechsler, William Sadler, Colin Hanks, Emilie de Ravin, Mary Ellen Trainor (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Obsahy(1)

V městečku Roswell se dějí záhadné věci. Jen studentka Liz zná pravdu. Náhodně objevila, že její spolužák, do kterého se zamilovala, je mimozemšťan. A určitě není sám! (oficiální text distributora)

Recenze (58)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 75% - Jmenuji se Liz Parkerová a před pěti dny jsem umřela. Romantický rozjezd, melancholická nálada - a spousta nesnesitelné vaty, která mě málem dokázala odradit. Ale po několika dílech se v lesích něco stane, rodiny odjedou stanovat, vztahy se nám propletou a od té chvíle jde Roswell tak nepředstavitelně nahoru, až jsem chvílemi zapomínal popadat dech. A v jediné chvíli mi došlo, jak toho superčestného Maxe, rebela Michaela nebo překrásnou Liz mám hluboko. Znovu opakuji pro všechny, kteří se nechají odradit unaveným startem - rozjezd rozpačitý, následky ale dokonalé, závislost zaručena. 2. série - 80% - Základní příběhová linie se drží konceptu, který se tolik osvědčil v závěru předchozí série. Vztahy jsou pořád v první linii a doprovází je řešení nových záhad a prohlubování zapomenuté minulosti mimozemských hrdinů. Tohle dospělejší pojetí minimálně v první polovině funguje do puntíku přesně a narušuje ho až nevydařená několikadílná vsuvka s Michaelovým příbuzenstvím. Roswell ale už několikrát dokázal změnit dlouhodobou náladu z dílu na díl a naštěstí se mu to povedlo i v tomhle kritickém momentu. Od plesu až do samého konce předkládá romantické drama, překvapivě potemnělou psychologii a v neposlední řadě i tragický nádech. A finální scéna slibuje velkolepý finiš. 3. série - 80% - Potřetí totéž a potřetí jinak. Stále je tu strach z prozrazení, stejný základ vztahového snažení nebo Michaelovo neutuchající rebelantství, ale přesto se pár věcí změnilo. Předně to, že hned od úvodu je vůdčí postavou Isabel. Na jednu stranu má Katherine Heigl další možnost předvést to, že je skvělá herečka, na tu druhou ale značně strádá linie přislíbená finálovým dílem předchozí série. Vzhledem k několika scenáristickým perlám a žánrovým chuťovkám (epizoda říznutá sitcomem jednoznačně vede) nevadí ani to. Jenže tak jako všechno někdy končí, končí i Roswell a povedlo se mu skončit v nejlepším. Nepopírám, že s trochou nepatrných úprav šlo úžasné dvoudílné finále naroubovat v podstatě na kteroukoli z epizod, ale tak jako jsem odpustil dřívější zaváhání, odpustím i tohle a užiju si parádní finiš znovu a znovu. Roswell měl nejednu chybu, ale tyhle zkroušené i odhodlané postavy nejde nemít rád. A to, že má v samém závěru každý z hlavního ansámblu (byť někteří byli v této sérii už spíše přihrávači) pevnou roli a mě to doteď dojímá, dokazuje, že Liz a spol. se mnou zůstanou. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Dejovo zaujímavý seriál so sci-fi problematikou. Síce to nie je nič extra, ale dá sa. Sem tam v seriáli jedná vec vyvracia druhú, ale to sa dá prehliadnuť. Zo začiatku dobrá fantasy a sci-fi tematika, ale asi v poslednej sérii začína seriál strácať dych a čo pôsobilo ako skvelá oddychovka v poslednej sérii prevažne pôsobí ako náročnejšia psychológia postáv, aby sa ku koncu zasa vrátilo k tomu ako tento seriál začínal. ()

Reklama

luccash 

všechny recenze uživatele

Takovej mix Beverly Hills 90210 a Stmívání. Už od prvních záběrů jsme měli i s přítelkyní pocit, že se v seriálu objevují momenty, až nápadně podobné některým scénám ve Stmívání. Dokonce bych si troufl tvrdit, že se Stephenie Meyer v některých scénách inspirovala právě tady. Co se seriálu týče je to taková kravina plná všemožných klišé, ale nemůžu si pomoct, hrozně mě to baví! ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Pozor na spoilery!Nostalgie z dětských let. Nejemotivnější titulní skladba. Kdykoliv slyšim v rádiu Here with me, tak si představim, jak dělali pokusy na Maxovi. A jak on myslel na Liz. Když si mam vybavit nejlepší seriálovou lásku, vybavim si tu jejich. Ty jejich pohledy, tak dojemně smutný psí oči, co na sebe vrhali. Maxův věčnej otisk ruky. Jak taky nejlíp začít vztah, než že druhýmu zachráníš život a zároveň mu tim prozradíš svý největší tajemství? Ačkoliv jsem měla radši Michaela s Mariou,skrz Maxe a Liz si vzpomenu na svý náctiletý emoce. Jak jsem přiběhla ze školy a zapla televizi. A o přestávkách děj rozebírala se spolužačkou Klárou, kterou jsem neviděla už asi 12 let. Seriál neni dokonalej, ani po scénáristický stránce, ani po žádný jiný(znovu jsem ho shlídla v dospělém věku). Všechny tři série se od sebe neuvěřitelně liší vším, nejen Michaelovým účesem. Skoro ani netvoří kompaktní serál, spíš tři na sobě nezávislý mini série. V první se nic nesmí říct nikomu. Ve druhé se leccos smí svěřit kamarádům. Ve třetí už stejně všichni ví všechno. Roswell mě zkrátka uchvátil. Brečela jsem, když Michael odlítal(3x), litovala jsem Alexe(Tess, ty svině!).Emzáci jsou nejlepší. Že některý záběry působily skoro amatérsky, že se postavy nechovaly zrovna logicky? Odpustit a hrdě ho vydávat za svůj oblíbený! Howgh! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála mých "náctiletých" seriálových lásek, které mi vydržely dodnes. Nostalgie mnou cloumá pokaždé, když Dido zapěje, že "nemůže spát ani dýchat, dokud s ní nebudeš". Čtyři eMZáci, velké tajemství, problémy přerůstající přes hlavu. Každá série žánrově (a z hlediska Michaelova účesu) jiná, což je moc dobře. A vánoční epizoda Roswell Christmas Carol je možná neuvěřitelně sentimentální, ale já u ní brečím dodnes. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Postava Marii (Majandra Delfino) v průběhu seriálu několikrát zpívala, protože herečka Majandra Delfino zpívá i v reálném životě, a za ta léta vydala několik alb a singlů. (Zetwenka)
  • Ačkoli se příběh odehrává především v Novém Mexiku, mnoho záběrů bylo natočeno v Covině v Kalifornii. (Zetwenka)

Související novinky

Daredevil 2 bez Afflecka?

Daredevil 2 bez Afflecka?

01.03.2006

Jestli si někdo myslel, že loňským uvedením Elektry do kin, se snaha chamtivých hollywoodskych producentů definitivně pošlapat dobré jméno komixového superhrdiny Daredevila skončila, tak je na velkém… (více)

Reklama

Reklama