Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 3
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (265)

Script 

všechny recenze uživatele

První série nadchla. Docela mě překvapilo, že závěr, se obešel bez trapných epických bitek, které je známo na Marvelu, že dělá. Místo toho jsme dostali zajímavý story telling, který mě nadchnul. Zároveň mě potěšila práce s kamerou. Občas se ukazovali v seriálu prvky, které se dali předvídat, ale za mě je to seriál, který měl v tomto universu potenciál. Jenže co mě bude děsit je to s čím přijde druhá řada. Aby zase produkce nesklouzla ke starým trapným kořenům, které například zničili film Black Widow. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Už Wandavision byl zábavně hravý, ale Loki se teda v imaginaci naprosto utrhl ze řetězu a co víc, přináší jeden z nejzásadnějších momentů pro budoucí směřování celého MCU. Cool retro interiéry, ale i klasické fantaskní CGI exteriéry, hravý soundtrack, humor a, na Marvelovku překvapivě, i naprosté minimum akce. Jako konverzačka to ovšem funguje náramně, pomalejší tempo scén je super a vynikne tím budování vztahů a interakce mezi postavami. Herci na mě působí více soustředěně a podávají velice nadstandardní herecké výkony a to překvapivě i jindy prkenný Owen Wilson, jemuž tahle role nečekaně naprosto sedla. Na marvelovku je to na pozornost citelně náročnější podívaná, byť mám tak trochu obavy, aby se z MCU s nástupem multivesmíru a odsunem klasického přímočarého superpowers konceptu nestal opravdu už jen totální maglajz bez jakékoli pevnější kontinuity a alespoň zdánlivé kauzality, kde už ani smrt nic neznamená. Což se částečně děje i tady a moje zkušenost praví, že pokud tvůrci nějaké dlouho trvající série začnou šaškovat s časovými liniemi a opakovaně oživovat/zabíjet postavy, jde to zpravidla se zábavností rychle z kopce. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 séria - 80%. WandaVison ma moc nebavila, Falcon a Winter Soldier nebol zlý, ale v podstate zbytočne dlhý a radšej by som si to dal vo filmovej podobe. A Loki s tejto trojice seriálov je zatiaľ s prehľadom najlepší. Tom Hiddleston je znova famózny, je vidno, že mu rola Lokiho sedí. No čo robí týmto seriálom dobrým, je nie len príbeh (ktorý bude mať neskôr určite veľký dopad na neskoršie filmy), ale aj dobré a zaujímavé postavy. S Lokiho už nie je ten slizký záporak, okolnosti ho prinútia zmeniť sa, a aj keď mi to prišlo miestami zbytočne dlhé a radšej by som si to dal vo filmovej podobe, bavilo ma to. Pôsobivá a zaujímavá výprava a kostýmy, nám ukážu niečo čo sme ešte nevideli, cestovanie časom dokáže niekedy zmiasť, tak ako aj samotne finále. Dovolil by som si tvrdiť, že Lokimu nechýbajú miestami ani emócie. Veľký podiel ma na tom práve Tom, ale aj prekvapivo dobrá hudba. Bavil som sa a teším sa na to, čo bude ďalej. S podceňovaného seriálu sa vykľulo nakoniec príjemne prekvapenie. P.S: nezabudujte, že niektoré diely majú aj scény za titulkami. 2. séria - 85%. Už prvá séria bola dobrá a svojím príbehom zaujímavá, no táto druhá je oveľa lepšia, premyslenejšia, prefíkanejšia, nepredvídateľnejšie a hlavne výborne herecký zahraná - Hiddelston / Majors. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po druhé sérii Loki definitivně skončil a opět ukázal, že MCU stále může být velice parádní. Nabízí se tedy otázka: Proč sakra tohle nebyl první film post-Endgame multiversové fáze? Jednak tomu seriálová forma škodí, protože kdybychom z Lokiho vzali jen to nejhlavnější, tak tu máme jednu z nej Marvel věcí. Bohužel je to seriál. Obě série v prvních půlkách přešlapují na místě a zbytečně děj rozmělňují, i proto mínus ta hvězdička, roztahané je to úplně zbytečně. Je politováníhodné, že tohle spousta lidí mine, protože je odradí první tři díly. Pro celý universe to děla medvědí službu, protože to je nejen napínavé, ale také to všechno tak trochu vysvětluje, samozřejmě v rámci možností těch všech časoprostorů. Navíc to postavě Lokiho dává druhý parádní konec, zřejmě ještě lepší než ten, kterým se vykoupil ve filmech. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejsem bůhvíjaký Lokiho fanda, respektive nebyl jsem, dokud by za filmového padoucha-hezouna, kterému jsme ale zároveň měli i fandit. Ve svém seriálu ale dostal příležitost předvést i něco jiného a jsem moc rád, že tu příležitost nikdo nezahodil. Zajímavý scénář, skvělá výprava (sci-fi/retro design TVA jsem si opravdu užil), umírněný Tom Hiddleston a především Owen Wilson, jehož obsazení byl nápad za milion.  Všechno v naprostém pořádku, na každý další díl jsem se těšil jako na nového Mandaloriana. Kdyby místo seriálu vznikl film, byl by asi tak osmnáckrát lepší než druhý Doctor Strange. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • Vzhled TVA byl inspirován stereotypními vládními kanceláři ze 60. a 70. let. TVA též používá stejně zastarale vypadající technologii, od přístrojů po papíry či vzhled budov a místností. (NiWi)
  • Behom boja v úvode epizódy hrá pieseň "Holding Out For A Hero" od Bonnie Tyler. (ČSFD)
  • Jedna z variant Lokiho (Richard E. Grant) je oděna v kostýmu ze stříbrné éry komiksů. Proto je v titulcích uveden jako „Classic Loki“. (Kubaaa97)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama