Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 12
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 12

Recenze (355)

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z EPIZODY VLAS: "Jestli mě policie bude potřebovat najde mě v kuchyni." // "Láska je hezká věc, dokud nedojde na peníze." // "Klamat úřady se nevyplácí a dělat z nás blbce už vůbec ne." // "Vlasy nejsou u soudu nezvratným důkazem." "Tak se jím musejí stát." // "Ale jestli je to vaše další hovadina, tak si mě nepřejte." // "Vám se přirozeně omlouvám, což nadřízení nedělají často." // "Nechtěl jsem jí zabít, ale ona byla mrcha!" ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna byla mizerná, a celkově hodnocení sráží - obávám se, jestli to spíše taky nerežíroval už někdo jiný, jako tomu bylo s poslední sérií Četnických humoresek, kde to však bylo alespoň přiznané. Podobná změna stylu vyprávění, až to bije do očí. První dvě série jsou však dokonalé jak filmařsky, výpravou, herecky, tak i napínavým dějem a představením jednotlivých kroků a objevů kriminalistiky. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělý český! detektivní seriál. Z některých dílů ve svých třiceti i po dvaceti letech od shlédnutí stále čerpám poznatky a pravidla kriminalistiky. Když jsem nyní viděl díl, který jsem si nepamatoval, nemohl jsem ho nedokoukat. Ač v něm hráli moji nepříliš oblíbení herci, jeho obsazení dokonale sedlo. A na Ondru Havelku s otiskama atd nikdy určitě nezapomenu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ne všechny díly jsou na sto procent, ale to ani vlastně nejde, když každá část je v podstatě samostatný příběh. Většina je ale naprosto výtečná. Jediná nevýhoda je, že člověk se nestihne ztotožnit s hrdiny, další díl je o zase něčem jiném. V tom spatřuji hlavní klad Četnických humoresek, které následovaly, přesto pěkných.....90% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Jojo, kdopak by neznal tento legendární seriál v režii Antonína Moskalyka. Přesvědčivě, zajímavě a pro diváka atraktivně natočených 26 etap kriminalistiky, jak se vyvíjela a zmenšovala prostor nejrůznějším zločincům. Navíc považuji za pozoruhodné, že při tolika dílech si seriál udržuje vysokou kvalitu. Nejraději mám Bertillonáž s Havelkou, Otisk a Paprsek, ovšem i ostatní jsou skvělé. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • V šiestom diely s názvom "Krv" mala hrať úlohu sedliačky herečka z Prahy, ale zlomila si nohu, a tak režisér Antonín Moskalyk obsadil Hanu Bauerovú, ktorej museli upraviť kostým pomocou dvadsiatich zicheriek. (Raccoon.city)
  • Seriál se nikdy nenatáčel v ateliérech. (M.B)

Reklama

Reklama