Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 13
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 13

Recenze (355)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Davej to shrnul naprosto přesně - DK je špička naší televizní tvorby, poutavě a zábavně mapuje historii kriminalistické vědy za doprovodu výborné hudby a za hvězdného obsazení. Celek si drží vysokou úroveň, některé díly jsou na *****, jiné o něco slabší, ale vezmete-li v potaz, že jde o skutečné případy.... PS: Můj nejoblíbenější díl? Andrej Hryc a obrazy mistra Vermeera. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem nedávno psal, že jsem se v 70. a 80. letech na televizi nedíval, tak to asi nebylo uplně pravda. Na seriál Dobrodružství kriminalistiky jsem se díval a dokonce s chutí. Herci se chovalii a vypadali uvolněně, někdy až rozpustile a celé to bylo vpravdě instruktivní, pro diváka podané spíš zábavnou formou. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Jojo, kdopak by neznal tento legendární seriál v režii Antonína Moskalyka. Přesvědčivě, zajímavě a pro diváka atraktivně natočených 26 etap kriminalistiky, jak se vyvíjela a zmenšovala prostor nejrůznějším zločincům. Navíc považuji za pozoruhodné, že při tolika dílech si seriál udržuje vysokou kvalitu. Nejraději mám Bertillonáž s Havelkou, Otisk a Paprsek, ovšem i ostatní jsou skvělé. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Obsah - populárně vzdělávací ... forma - nadprůměrně atraktivní ... hudba - kromobyčejně výmluvná. Název mluví sám za sebe, neboť dějiny kriminalistiky spojené s objevováním nových vědeckých metod použitelných pro řešení kriminálních případů prostě a jednoduše JSOU velkým (a divácky vděčným) dobrodružstvím. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • Bertillonova (Ondřej Havelka) ctižádost přinesla i jistou zaslepenost a neschopnost sebereflexe. Díky jeho chybě byl odsouzen nevinně na 12 let kapitán Alfred Dreyfus. Za toto se nikdy neumluvil a své pochybení neuznal. (sator)
  • Epizoda s názvem "Paprsek" byla natočena v Nizozemsku. (M.B)
  • Epizoda 1 "Stopa": Když se Vidocq (Boris Rösner) představuje policejnímu prezidentovi (Martin Růžek), tak mu ukazuje svůj cejch galejníka (TF) vypálený na levé lopatce. Když se jej o chvíli později jeden z kriminálníků Jean Pierre (Petr Drozda) snaží zastrašit utopením v bečce s vodou, tak cejch galejníka na patřičném místě chybí. (MartinM)

Reklama

Reklama