Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (104)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Bleach je skvělé anime. Drží se do cca 160. dílu na perfektní úrovni, možná jedněch z nejlepších anime. Tedy do začínajících fillerů jasně 5*. Poté nebudete věřit svým očím. Fillery kompletně ovládnou celé toto propracované, téměř perfektní anime. Po první várce tohoto odpadu zase začnou díly normální. Jenže jak rychle začnou, tak rychle skončí a následují další fillerové orgie, které trvají až dodnes. Je to pro mě jedno z největších zklamání v historii anime a pochybuji, že Bleach ještě dosáhne takových kvalit, jako v dílech před první várkou fillerů... P.S Lurychio si zaslouží chcípnout. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Nevim, jesli 40 epizod stačí na hodnocení, ale slibuji, že budu sledovat dál a podle toho eventuelně měnit hodnocení. Možná to neni až tolik vtipné jako Naruto, ale občas se řádně zasměji. Má to hezké boje, i když od dob Yu-Yu Hakusho už celkem předvídatelné. Ale stále mě to nějakým způsobem baví a soul society je zajímavé místo na táborák. Hlavní hrdinové jsou osobnosti, ale nejsem si jistej, že každému se dává stejná měra pozornosti, což je občas škoda. ()

Reklama

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prvních pár sérií, které byly vážně nápadité a měly spád... Sympatické postavy, originální prostředí a jeho zákonitosti, efektní souboje a schopnosti, občas dokonce i nějaká duchaplná myšlenka! Dál už to ale jen stagnovalo a stagnovalo, invence čím dál míň, originalita tatam, čím dál tím rozvleklejší děj, zhoršila se i kvalita animace... návykové to ale bylo stejně - setrvačností jsem dojela někam k dílu 150 a pak mě to naštěstí, během čekání na další, pustilo. :) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Skvelé prešpekulované fantasy o posmrtnom živote (najlepšie stvárnenie shinigami zo zatiaľ zhliadnutých anime), ktoré sa každou epizódou posúva o ďalšiu úroveň. Ten typický Bielidlovský humor ma nezačal nudiť ani na malú chvíľu (tak zábavné, tak originálne, neskôr mierne predvídateľné ale vcelku neprekonateľne neočakávané) Za rovnako zbytočné, ako väčšina píše, pokladám fillery, kde dej nevedie nikam a len zbytočne naťahujú načatú zápletku. Pri sledovaní Kasumi Ooji fillery a bakkotou mi väčšmi pokazilo chuť k jedlu než Bounty. Najlepšie sú časti z prostredia Hueco Mundo a boje s Arrancar čoby Espada, a zo starších (taktiež) zachránenie Rukie. Nutnosť poznamenať - majstrovské OST ! ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu vyhejbal, částečně protože mě odradil počet dílů, ovšem po načnutí první série jsem dokoukal první tři za týden a žeru to. Občas by si mohli odpustit flashbacky během soubojů a takový to umělý natahování jednoho souboje na tři díly, ale jinak je to bezva anime se sympatickejma postavama. Rukia je kočka :) ()

Galerie (438)

Zajímavosti (18)

  • Když se autor Kubo Tite rozhodl psát mangu o Shinigami, původně ji pojmenoval "Snipe" a postavy namísto mečů měly zbraně a kosy (nositelkou kosy měla být Kuchiki Rukia). Nakonec si to vše ale rozmyslel a vytvořil Bleach takový, jaký je teď. Původní manga vyšla také v českém jazyce. (Zumongar)
  • V epizodě řekne kapitán Mayuri Ichigovi, že pokud je zničen Bankai Zanpakutō, tak je neopravitelný. Přesto kapitán Komamura v souboji s Aizenem použije Bankai a Aizen mu jej zničí. Komamurovi v podstatě zůstane v ruce jen jílec a záštita. Nemělo by tedy být možné, aby Komamura nadále používal svoji Zanpakutō. Přesto ji použije, aniž by mu ji Ōetsu Nimaiya opravil. (Aporol)

Reklama

Reklama