Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
Ukázka z filmu
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu

Recenze (158)

jasiska 

všechny recenze uživatele

1. a 2. séria: 4 hviezdičky, 3. a 4. séria: 5 hviezdičiek (alebo milión :-) Roky už som namotaná na Doctora Who, čiže pozrenie si Torchwoodu bola len otázka času. Úvod je pomerne pomalý a ktovie, či by som sa vôbec dala do ďalších dielov nebyť už vopred obľúbeného kapitána Jacka. Ale už po pár dieloch sa u mňa začali prejavovať závažné príznaky seriálovej závislosti, ktoré vyvrcholili v 3. a 4 sérii mojim takmer sa neodlepením od obrazovky. Okrem mnou odjakživa zbožnňovaných sci-fi haluzí totiž Torchwood ponúka neskutočne realistický pohľad na povahu človeka a ľudstva ako celku. Na jednej strane seriál diváka nenechá so žiadnymi ilúziami až mu je ťažko pri srdci, na druhej strane však ponúka fascinujúce morálne dilemy, ktorých samotná existencia znamená, že to s nami možno až také strašné nebude. Okrem tejto myšlienkovej roviny mi nedá nevyzdvihnúť aj nervydrásajúce a intenzívne emócie, ktoré seriál neľútostne žmýka z diváka, či už sú to záchvaty smiechu alebo potoky sĺz, ďalej napínavú akciu, dobrodružstvá, prestrelky a naháňačky a úžasné postavy - aj ako sú napísané, aj ako sú stvárnené. Oproti Doctorovi Who je Torchwood jednoznačne seriál pre dospelých - sex (kudos on the gay stuff :-), násilie a celkovo temnejšie dejové zvraty - ale poznať v ňom ruku Russella T Daviesa a také to nehmatateľné čosi, čo vytvára úžasnú atmosféru whovianskeho universu. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala poslední díl a jsem toho úplně plná:) Vzpomínám, s jakou nedůvěrou jsem se k tomu přibližovala, nechtěla jsem se začít dívat, ale něco mě k tomu pořád táhlo, blíž a blížt. Nemohla jsem odolat. Dneska je mi jasný, že to byl předem ztracený boj, Požehnání vykonalo své:)) A nelituju, nelituju ani vteřiny, kdy jsem byla s Torchwoodem. Zezačátku jsem brblala, jak jsou ty lidi lidští, žádná chladná elita, s kterou nic nepohne, ale obyčejní lidé plní všeho toho lidského haraburdí, který jim komplikuje životy i jejich práci, tu především. Ale člověk si je zamiluje, jasně. Zamiluje a o to Russellovi jde, žejo. Pěkně chudáka diváka zaháčkovat a pak už si jen vymýšlet příběhy a likvidovat kdekoho a už se jen smát, jak se nebohý divák svíjí na udičce jako žížala:)) Tolik k prvním dvěma sériím.__Děti země - silný příběh, už jenom tím, jak moc je skutečný, jak nechutně moc se dotýká naší denní profánní reality. Jak moc obrací naši pozornost k nám samým a k tomu, co se děje kolem nás i ve světě.___Zázračný den. To samé, taky hrozivé téma, hrozivě skutečné, depresivní a hnusně uvěřitelné. Fuj, kam se hrabou horrory, tohle je hrůza hrůz, to, jak se chovají a uvažují lidé, ne zombíci nebo nestvůry, ale normální lidé.___ Nebudu hodnotit nějaký technikálie, hudba, kostýmy kamera blablabla..líbilo se mi to moc, BBC si dává záležet jako vždy a člověk už to (trochu nevděčně) bere jako samozřejmost:))) Jen k hercům něco: byli všichni vynikající, typově výborně obsazení, uvěřitelní. Zamilovala jsem si Owena. Bohužel. Gwen mě ze začátku hrozně štvala, pak se to zlepšilo. Jack naprosto skvělý. Předtím jsem ho vůbec neznala, ale přesvědčil mě dokonale o svých kvalitách. Jeho milostné scény mě vždycky dokázaly potěšit_____ Takže shrnuto: Dostala jsem mnohem víc, než jsem čekala. Díky těm milým duším, které mě do Torchwoodu zavedly :* ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

1. série: 3,6/5 - Velice nevyvážené - výborné epizody se střídají s nudnými či trapnými. | 2. série: 3,5/5 - podobně jako v 1. sérii: lahůdky střídají nudné blivajzy bez chuti a nápadu. | 3. série: 4/5 - jeden příběh rozdělený do 5 hodinových epizod se celkem povedl. Zajímavý nápad s dětmi "We are coming", i když rozuzlení docela skřípalo. | 4. série: 4/5. Zajímavý nápad, přesun do USA (většina děje), nové postavy - Rex je fajn, Esther v podání blondýny, která neumí hrát, bohužel působí trapně. Také je to místy příliš roztahané - max 8 epizod by bohatě stačilo. Autoři naznačili můstek k pokračování, to se však bohužel již neuskutečnilo... ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Dej neprimo navazuje na dobu kolem druhe serie Doktora Who ( http://www.csfd.cz/film/218647-pan-casu ), se kterym je umisteny do stejneho serialoveho vesmiru a ma spolecnou postavu : kapitana Jacka Harknesse, ktery to z male epizodni role v Doktorovi Who dotahl na hlavni tahak Torchwoodu - organizace pripominajici MIB a hellboyovske B.P.R.D. kombinovane s kriminalkou z Las Vegas. Prvni serie je britsky televizne prumerna, ale doporucuji ji pretrpet, protoze s druhou se skokove zlepsi jak strih a rezie, tak i chytrost zapletek jednotlivych epizod. Treti (mini)serie s podtitulem Children of Earth uz pak aspiruje primo na televizni scifi udalost roku. Mimochodem, vite jake slovo vznikne pokud vezmete "doctor" a "who" a prehazite poradi pismen? ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Hodně silný začátek čtvrté série s jedním příběhem na pokračování a podtitulem Miracle Day naláká na moderní fantasy se specifickou atmosférou i originálními hrdiny. Po hodně povedených pěti dílech ale příběh vygraduje a pak už se jenom vleče. Finále je vůbec nejslabší i proto, že zvraty v posledním dílu nedávají smysl. Chtělo by to lepší pointu a postavy, které si mezi epizodami nestačily odskočit na lobotomii. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • V epizodě Coutrycide se nevyskytují žádné počítačem vytvořené speciální efekty. (PanCitron)
  • Scénář k této epizodě napsal britský herec Noel Clarke, známý hlavně díky roli Mickeyho Smithe v seriálu Doctor Who (od r. 2005). Seriál Torchwood je spin-offem právě tohoto seriálu. (MrMartinTm)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama