Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 555)

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Príjemne dôstojné a decentné pokračovanie, ktoré však mohlo byť o kus hutnejším a nadupanejším rozšírením celého univerza Tonyho Starka... Bolo by fajn keby prípadný tretí diel režíroval niekto iný a Favreau dozeral na tvorbu len z pozície producenta. Nová krv je totiž priam nevyhnutná... (●) ()

Emilii 

všechny recenze uživatele

Ještě víc efektů, ještě víc skvělý muziky (AC DC), no a superky vodvaz je na světě, proč ne?????!!!!!! ()

Centime 

všechny recenze uživatele

Oba první díly Iron Mana mají něco do sebe a já si nemůžu pomoct, dvojka je prostě svojí atmosférou o kapku lepší. Je odvážnější a když to tak řeknu "sračkoidnější", což jí paradoxně přidává na kráse. ()

Titleist 

všechny recenze uživatele

Robert Downey jr. opět ve svém železném obleku, opět neskutečné charisma a opět musím doporučit, aby jste se vyhli dabingu. Downey má hlasovou výbavu NESKUTEČNOU! Mickey Rourke je klasik a opět nám ukazuje, že umí. Tím ale slova chváli končí. Když jsem zjistil, že ve filmu hraju Samuel L. Jackson trochu jsem se vyděsil. Z mého pohledu mu role prostě nesedí, alespoň ne tak jako Downeymu a Rourkeovi. Z filmu se od jedničky vypařilo, takový to správný napětí a důležité pasáže filmu jsou nevýrazné. ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

Od komedie očekávám, že se zasměji, u hororu, že se budu bát a od akčního filmu pořádnou řežbu. To Ironmanovi zatraceně scházelo. Jednička byla vyvážená, dvojka je ale stračně „ukecaná“ s víceméně pouze jednou pořádnou akční scénou. To je zatraceně málo u akčního filmu! Bavil jsem se, ale očekával jsem více. ()

situs 

všechny recenze uživatele

Pokračování laťku nezvedlo ani nesnížilo. Spíše vytvořilo něco jako vysoký standard a zažilo Roberta Downey Jr. coby Tonyho Starka. Ten se pro tuto postavu stal tím čím je Hugh Jackman pro Wolverina. Po druhém díle už si nedovedu představit pod touto postavou někoho jiného. Film na rozdíl od podobných sólovek Hulka a Wolverina působí víc kompaktně, postradá hluché místa a na rozdíl od jedničky působí víc vyprofilovaným dojmem jak po filmařské stránce: práce kamery atd., tak po obsahové: hlášky a povaha jednotlivých postav. Co mi trochu vadilo byl jakýsi ohraný scénář krize osobnosti hlavního hrdiny stejně jako u Spidermana 2. Jakoby platil obecný scénář: 1. díl: seznámení s hrdinou, 2. díl: krize a pochybnosti hlavního hrdiny, 3. díl: přidání protivníků respektive spojenců a následný restart série. Každopádně v konkurenci letošních letních blockbusterů vysoko vyčnívá. 4 a 1/2. ()

ugly_joe 

všechny recenze uživatele

Dám 4, ale scenáristicky to bolo prekombinované. Priamočiarosť jednotky chýba, no všetky ostatné atribúty boli na jednotku. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Bohužel nudnější než předchozí díl. Dlouho se nic neděje, jen se plká. Ke konci to trochu připomíná Johna Ramba. Každopádně pořád slušná zábava :) ()

otamat 

všechny recenze uživatele

Jednicka Iron Mana se mi vylozene libila a filmy vychazejici z komiksove predlohy mam, az na vyjimky, rad. Dvojka, ale za jednickou trestuhodne pokulhava. Britky humor a "frajerstvi" pana Starka jsou tytam, Scarlett ... nemuzu rict nic spatneho, protoze je naprosto uzasna ... snad jen mohla dostat vice prostoru. Pomerne vysoke hodnoceni davam za akci a skvele odvedene triky / panove z ILM, opet trikrat bravo. Oddechovy snimek, ktery patri ke krabici popcornu neni vylozene spatny, ale po skvele jednicce jde spise o zklamani. Dobry film na jedno podivani. Nic vic, nic min. ()

maty-maty 

všechny recenze uživatele

Vtipné, mělo to spád, jen jsem se občas musel vrátit, protože jsem se ztrácel. A po titulkách je ještě třeba posečkat. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Už jednotku si viem iba veľmi ťažko predstaviť bez Roberta Downey Jr., ale tu už je to naozaj nemožné. Film stojí hlavne na tom skvelom zážitku z jednotky- či už z predstaviteľa charizmatického Tonyho Starka, alebo z akčnej zábavy plnej skvelej hudby a scén- ktorý som si pripomínala celú dobu dvojky. Tony Stark ostal a stále je rovnako charizmatický, ale väčšinu dvojhodinovej stopáže rieši svoje vlastné, existenčné problémy. To nie je vždy na škodu, občas to pobaví a Downey je cool vždy a všade, ale stráda tým príbeh a najmä ostatné postavy (a tým i ich výborní hereckí predstavitelia- Rockwell, Rourke, Jackson, Johansson...). Ostáva tak iba bezpočet dialógov a nenapodobniteľný hlas Roberta Downey Jr. Hudba ostáva super i v tomto diely a vybrané scény sú rovnako našlapané ako tie v jednotke. Ale toho priestoru, ktorý je medzi nimi, je škoda. Ale čo, pre Iron Mana a hlavne pre Tonyho Starka mám slabosť ;-) ()

elpin 

všechny recenze uživatele

Hláška "Povedlo se mi privatizovat světový mír." a rozkrájení auta bičem mě dostalo. Nemá chybu. 5* ()

lednik 

všechny recenze uživatele

Jedničce sem dal 4 *, takže teď musim jít podstatně výš. Mickey Rourke je čim dál lepší, doufám, že si eště střihne pár záporáků, páč mu ty role seděj. ()

me3x® 

všechny recenze uživatele

Trochu menej ma to chytilo za srdce ako jednička, no dve veci ma držia na tom istom hodnotení: letecký pohľad na Monaco (waw) a Scarlett - hot hot hot. ()

Goodmen 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu je to rozhodně zklamání. Příliš ukecaný komiksový film s naprostým minimem nějaké akce. A když už tam nějaká ta akce je tak je poměrně nezáživná (ukazuje se, že je Favreau silně nezvládá). A Downey jr. poněkud ztratil kouzlo ze svého charisma - což je špatné, když film stojí právě na něm. ()

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama