Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 7
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 7

Recenze (264)

italka63 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí druhé série jsem velmi spokojená, zvedám na plný počet bodů, mimozemská invaze z pohledu přežívajících obyvatel ještě schopných odporu, ne však fanatiků. Jeden kapitán, snažící se dát odbojové jednotce řád a disciplínu, profesor historie Tom se svými třema syny, parazitující organismy, které vám na páteř skitteři nasadí vám zostří všechny smysly, telepaticky změní osobnost...a proč? Skvělé triky, herecké výkony, mě se tohle sci - fi zkrátka líbi:-) dávám v tahu čtvrtou sérii a u mně pořád dobrý :-) souhlasím ve všem s uživatelem monolog. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Mix Války světů, Districtu 9 a pravděpodobně předstupeň k (naštěstí zrušené věci) Terra Nova, resp. aktuálnímu Revolution - naštěstí, snad možná i díky Spielbergově "dozoru" je to překvapivě životaschopné a přestože nejde o žádný majstrštyk na seriálové scéně, koukat se na to dá (i s ohledem na střízlivou stopáž jednotlivých epizod a vstřícné množství pouhých deseti dílů na jednu řadu). Rodinné a vztahové problémy prolétající se s rovinou akce mne tu krkají o poznání méně, než u výše zmíněných dvou seriálových odvozenin a formálně mě baví ta jistá příbuznost s podobou Stevenovy Války světů. Takže sice třetí řadu (léto 2013) nevyhlížím nijak nedočkavě, ale rád si trochu té postapokalyptické soap opery opět dopřeju. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Není to sice špatné, ale chybí tomu nějaké to tempo a více emzáků. Samotná akce (občasná) není špatná a triková stránka je také ucházející. Zřejmě nejzajímavější příběhová linka se znovuzískaným děckem, které nosilo postroj, je nehorázně zazděná v desáté epizodě. Dalo se z ní vymáčknout daleko víc. A proč tam sakra nění vidět jak mimozemšťani masakrují důležité skupinky lidí? (např desátá epizoda při rozdělení na čtyři útočné skupiny!! žádný masakr, přitom by to epizodě dodalo tolik potřebný náboj) Pokud se další řada trošku nevytáhne, zřejmě to shodím na 3* Update:Druhá řada o něco lepší než první. Epizody měly lepší spád a celkově byly zajímavější, ale poslední epizoda vcelku zklamala. A něco mi říká, že ještě pár řad a z post-apo seriálu se stanou Hvězdné války :D Update2: Tak třetí řada o nic horší než druhá ale zároveň o nic lepší. Děj zajímavý, akce opět fajn, ale měli by vyměnit scénársty, páč jim tam občas ujíždí do očí bijící nelogičnosti a stejně nelogociky se občas chovají i postavy. Update3: Ne, ne a ne. Snižuji na 3*. První polovina čtvrté řady o ničem a nudná s minimem zamíjavých, ale nedotažených nápadů (přeškolovací zařízení, ghetta,...) a druhá půlka asi taková jako předchozí řada + další tuna dementního chování postav, přičemž z těch dementních postav zabijou jen jednu a těch normálnějších postav zabijou spoustu, včetně jediné, která tam měla jakýsi svůj charakter a člověk jí fandil. A ani ten navnazující závěr to nezachránil. Update4: Strašně moc bych chtěl zvýšit zpátky na 4*, ale ono to prostě nejde kvůli debilním scénaristům, který jsou schopný všechny dobrý dějový linky totálně zabít kravinama, klišoidníma věcma a milionem nepravděpodobných děj posouvajících náhod . ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Tak za jedno velký lejno stojí herci, animace, akce, mimozemská civilizace, střihy a naprosto debilní scénář!! Hlavní hrdinové jak by smet - Učitel dějepisu, vietcong, všemohoucí pediatrička, dědeček inženýrek, nábožná panna kapitán alá chuck norris a parta malých spratků! Dokázal jsem dokoukat první sérii, dál už mě ani nehne...20% za potenciál ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Já si vesměs nemám na co stěžovat. Seriál je svižnej, zábavnej s dobrou myšlenkou a obsah má taky celkem v malíku. Však úplně nejvíce mě zaráží herecké obsazení, které mě absolutně potěšilo, jelikož mi fakt většina lidí je sympatická a hodí se na tu svou postavu. Fakt mě to baví a těším se na třetí sérii. Jedinej, a to docela velkej zápor je v tom, že by to chtělo méně hrdinských a rádobyvlezlých rodinných keců a více pořádné skitterské, rybohlaví, robotí, lidské akce, která dost chybí. 80% ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • Natáčelo se ve městech Burnaby, Coquitlam, Hamilton, Oshawa v Kanadě. (willy1)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)

Reklama

Reklama